LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 28 Ιουλίου 2022 14:49 | Ανανέωση: 28 Ιουλίου 2022 15:22

Καταγγελία για ιατρικό λάθος: μήνυση για θάνατο 15χρονης

Το ιστορικό της υπόθεσης. Τι υποστηρίζουν οι γονείς του κοριτσιού, έχοντας την στήριξη των γονιών της 3χρονης, που πέθανε, μετά από πολυήμερη νοσηλεία, στο ίδιο νοσοκομείο.

χειρουργείο - εγχείρηση
Οι γονείς της 15χρονης Χριστίνας – Μαρίας βρέθηκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συνοδεία του δικηγόρου τους και κατέθεσαν μήνυση. Καταγγέλλουν η κόρη τους πέθανε μετά από ιατρικά λάθη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για καθαρισμό συμφύσεων κάπως από βρεφική ηλικία αντιμετώπισε πρόβλημα στο έντερο.

Από τριών ετών έως 15 ζούσε φυσιολογικά και στα τέλη Οκτωβρίου του 2021 διαμαρτυρήθηκε για πόνους στην κοιλιά

Αρχές Νοεμβρίου χειρουργήθηκε στο Παπαγεωργίου και μετά από επιπλοκές παρουσίασε εγκεφαλικό οίδημα. Λίγες μέρες αργότερα κατέληξε.

Καταγγέλλουν σωρεία ιατρικών λαθών και εγκληματική αμέλεια κατά την αντιμετώπιση του περιστατικού και κατέθεσαν μήνυση σε βάρος 6 γιατρών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου - Θεσσαλονίκη
Στο πλευρό τους είχαν τους γονείς της τρίχρονης που πέθανε αφού νοσηλεύτηκε στο ίδιο νοσοκομείο πριν από τρεις μήνες από άγνωστη αιτία μετά από δεκαήμερη νοσηλεία. Είχε διακομιστεί στο Ιπποκράτειο αλλά δεν πρόλαβαν να τη σώσουν. Και εκεινοι καταγγέλλουν ιατρική αμέλεια και εγκληματικά λάθη και ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων για να μην κινδυνεύσει άλλο παιδί.

«Δεν έπρεπε να γνωριστούμε έτσι. Οι γονείς δεν πρέπει να γνωρίζονται για τα χαμένα τους παιδιά. 1 Μαιου πέθανε η Κατερίνα μου. Με παίρνει η Πάττυ μου λέει έφυγε το παιδί μου στο ίδιο νοσοκομείο που έφυγε το δικό σου. Τι λες της λέω. Έτσι γνωριστήκαμε και θα δώσουμε αγώνα μέχρι να δικαιωθούν τα παιδιά μας. Και όλα τα παιδιά του κόσμου που έχουν φύγει με αυτό τον άδικο τρόπο. Πάττυ σωστά; Και η  μητέρα της 15χρονης συμπλήρωσε Μέχρι να πεθάνω και να πάω να συναντήσω το παιδί μου όσο μπορώ θα τους κυνηγάω δεν μπορώ να δεχτώ άλλη αμέλεια».

Η μητέρα της 15χρονης έξω από το δικαστικό μέγαρο δήλωσε «το μηχάνημα δίπλα το μόνιτορ ανα πέντε λεπτά βαρούσε συνέχεια. 140, 150, 160, 170, 175 και έλεγα γιατί το μηχάνημα χτυπά συνέχεια. Η απάντηση; Μου λέγανε θέλει υγρά….Φωνάζω το μηχάνημα χτυπά συνέχεια. Στις 04.00 τα ξημερώματα είπα φωνάξτε το γιατρό….12.00 η ώρα μου λέει το παιδί μαμά δεν βλέπω καλά πονάω εδώ (δείχνει το στήθος), μαμά δεν βλέπω καθόλου. Βγήκα παίρνω τον κ. Σπυριδάκη, λέει στο παιδί μου πως σε λένε; Λέει Μαρία Παπαδοπούλου, Τι τάξη πας; Πρώτη λυκείου, τι ομάδα είσαι ΠΑΟΚ. Και εκείνη την ώρα γυρνάνε τα μάτια της και μου φωνάζει τρέξε γρήγορα φέρε γιατρούς φέρε βοήθεια όλους».

Και συνέχισε  «αν έδειχνα καταλαβαίναν ότι το παιδί μου πάθαινε περιτονίτιδα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το 2021 μπορεί ένα παιδί να πεθάνει από περιτονίτιδα σε ένα νοσοκομείο».

Ο Νίκος Διαλυνάς, ο δικηγόρος της οικογένεια ανέφερε «Η τραγωδία είναι πρώτον δεν είχαν απινιδωτή και έτρεχαν να φέρουν από την χειρουργική ανηλικών,. Δεν είχαν ηπαρίνες. Στείλαν τη μανα να ψάξει να βρεις τους γιατρούς για να βοηθήσουν, ο γιατρός που το αντιμετωπιζε δεν ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα λεπτά και το παιδί να υποστεί βαριές εγκεφαλικές βλάβες. Όταν το επανέφεραν το οδηγηγούν στο χειρουγείο. Διαπιστώνουν ότι είχε κοπρανώδη περιτονίτιδα. Από εκεί και πέρα το παιδί είχε εγκεφαλικές βλάβες, αλλά ουσιαστικό το παιδί είχε χάσει το παιχνίδι με τη ζωή και μετά από 20 μέρες πέθανε».

Ενώ και η ιατροδικαστής κ. Αποστολίδου δήλωσε πως «υπάρχει επιδείνωση της κλινικής εικόνας, στον ιατρικό φάκελο δεν υπάρχουν επιπλέον εξετάσεις κάποια απεικόνιση της κοιλιάς, κάποια κλινική εξέταση κάπου που να αποδίδεται αυτή η επιδείνωση, μέχρι που ήρθε η στιγμή να πάθει καρδιακή ανακοπή».

Η μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς της 15χρονης στρέφεται συνολικά κατά έξι γιατρών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο