LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Ιουλίου 2022 08:38

Σεισμός - Φιλιππίνες: Εκατοντάδες μετασεισμοί μετά τα 7 Ρίχτερ (βίντεο)

Οι συνεχείς μετασεισμοί ανάγκασαν ανάστατους κατοίκους να κοιμηθούν στο δρόμο. Πόσα κτίρια μέχρι στιγμής έχουν υποστεί ζημιές.

AP - Φιλιππίνες - σεισμός
Εκατοντάδες μετασεισμοί του χθεσινού κύριου σεισμού 7 βαθμών ταρακούναγαν όλη νύχτα τις βόρειες Φιλιππίνες, αναγκάζοντας ανάστατους κατοίκους να κοιμηθούν έξω, ανέφεραν σήμερα αρκετοί εξ αυτών, ενώ ο πρόεδρος Φέρντιναντ Μάρκος ο νεότερος άρχισε περιοδεία στην πληγείσα περιοχή για να εξακριβώσει την κατάσταση.

AP - Φιλιππίνες - σεισμός

Η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε χθες το πρωί την επαρχία Άμπρα, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 150 και πλέον, κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό των θυμάτων που έχουν δημοσιοποιήσει οι αρχές.

AP - Φιλιππίνες - σεισμός

Κατέστρεψε κτίρια και προκάλεσε κατολισθήσεις, ενώ ταρακούνησε ακίνητα ως και στην πρωτεύουσα Μανίλα, 300 χιλιόμετρα από το επίκεντρο.

«Γίνονται μετασεισμοί κάθε 15 - 20 λεπτά από χθες», είπε ο Ρέτζι Τολεντίνο, εστιάτορας στην Μπενγκέτ. «Πολλοί κοιμηθήκαμε έξω την περασμένη νύχτα, σχεδόν όλες οι οικογένειες», πρόσθεσε.

AP - Φιλιππίνες - σεισμός

Φιλιππίνες - σεισμός - 7,1 ρίχτερ

AP - Φιλιππίνες - σεισμός

Ο πρόεδρος Μάρκος έφθασε νωρίτερα στην επαρχία για να επιθεωρήσει τις ζημιές, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του, που αναμετέδωσαν απευθείας μέσω Facebook συναντήσεις του με τοπικούς αξιωματούχους.


Σύμφωνα με τη σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων, συνολικά έχουν καταγραφεί 800 μετασεισμοί έπειτα από την κύρια δόνηση· 24 από αυτούς ήταν αρκετά ισχυροί για να γίνουν αισθητοί.

Στην Άμπρα, που υπέστη όλη τη δύναμη του σεισμού, οι ζημιές είναι συγκριτικά «ελάχιστες» σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, τον Μάλι Κούλα. «Δεν έχουμε πολύ κόσμο σε κέντρα υποδοχής» αστέγων, αν και «πολύς κόσμος παρέμεινε στους δρόμους εξαιτίας των μετασεισμών», συνόψισε ο κ. Κούλα.

Φιλιππίνες - σεισμός - 7,1 ρίχτερ

Στην πόλη Βιγκάν, ενταγμένη στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO, στη γειτονική επαρχία Ιλόκος Σουρ, κτίρια της περιόδου της ισπανικής αποικιοκρατικής κυριαρχίας (1565-1898) υπέστησαν καταστροφές.

Συνολικά, 460 κτιριακές δομές σε αυτή την επαρχία υπέστησαν ζημιές, ανάμεσά τους το ιστορικό κωδωνοστάσιο της Μπαντάι, τουριστική ατραξιόν, που εν μέρει κατέρρευσε, δήλωσε ο κυβερνήτης Ιερεμίας Σινγκσόν.

«Η τουριστική βιομηχανία μας και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων υπέστησαν αληθινά βαρύ χτύπημα», πρόσθεσε ο κ. Σινγκσόν.

AP - Φιλιππίνες - σεισμός

AP - Φιλιππίνες - σεισμός

AP - Φιλιππίνες - σεισμός

Οι Φιλιππίνες πλήττονται συχνά από ισχυρούς σεισμούς, καθώς βρίσκονται πάνω στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου η σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι έντονη.

Ο χθεσινός σεισμός ήταν ο ισχυρότερος που έχει πλήξει τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας εδώ και χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα:

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: διπλή δόση και έκπτωση για εφάπαξ πληρωμή τον Αύγουστο

Υπουργικό Συμβούλιο: η “καυτή” ατζέντα της συνεδρίασης

Καιρός - Καύσωνας με ισχυρές μπόρες την Πέμπτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)Σήμερα 10:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, που υποστηρίζει ότι ο πατέρας του πέθανε από ιατρικό λάθος. Τι ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι λέει για τον Πρωθυπουργό, τι καταγγέλλει για το Νοσοκομείο “Αττικόν”

Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική ΔικαιοσύνηΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης. Τι επεσήμανε ο δικηγόρος του, για την πρώτη φορά που ενεργοποιείται στην Ελλάδα το συγκεκριμένο άρθρο του Π.Κ.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο