LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Ιουλίου 2022 12:55

Λαθραία τσιγάρα: κύκλωμα διακίνησης με “χρυσό” τζίρο και 4 αποθήκες (εικόνες)

Τραυματίστηκε αστυνομικός όταν μέλος του κυκλώματος έριξε το αυτοκίνητο του στο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που έκανε έφοδο στην "επιχείρηση".

Αστυνομία - Λαθραία τσιγάρα

Σε ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, για ακόμη ένα μεγάλο "χτύπημα" σε κυκλώματα διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων τις προηγούμενες ημέρες, αναφέρονται τα εξής:

"Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων στην ελληνική επικράτεια.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 ημεδαποί άνδρες και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της βίας κατά υπαλλήλων, καθώς και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ενώ στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας ημεδαπός άνδρας, που αναζητείται να συλληφθεί.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και συστηματική έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι άνδρες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, με σκοπό τη συσκευασία, αποθήκευση και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, αποφεύγοντας την καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Αστυνομία - Λαθραία τσιγάρα

Για την επίτευξη του σκοπού τους χρησιμοποιούσαν αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, Αττικής, Βοιωτίας και Αιτωλοακαρνανίας. Η διακίνηση των λαθραίων καπνικών προϊόντων γινόταν κυρίως από περιοχές της Αττικής – Βοιωτίας – Αιτωλοακαρνανίας προς περιοχή της Θεσσαλονίκης με φορτηγά οχήματα, τα οποία έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ή πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε άλλα οχήματα.

Επίσης χρησιμοποιούσαν και οχήματα ως προπομπούς, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, κατά την μεταφορά των λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, κατά την οποία εντοπίστηκαν τα 4 μέλη της οργάνωσης, σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσαν σε περιοχή της Βοιωτίας.

Αστυνομία - Λαθραία τσιγάρα

Αστυνομία - Λαθραία τσιγάρα

Μάλιστα ο ένας από τους παραπάνω που επέβαινε ως οδηγός σε όχημα εξωτερικά της αποθήκης, τη στιγμή που του γνωστοποίησαν την ιδιότητα τους οι αστυνομικοί, κινήθηκε με το όχημα προς το μέρος των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής και μετά την παροχή ιατρικής φροντίδας, αποχώρησε.

Από τις έρευνες που έγιναν στους αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 15.537.560 λαθραία τεμάχια τσιγάρων (δηλαδή 776.878 λαθραία πακέτα τσιγάρων),
  • 6 τόνοι και 946 κιλά λαθραίου επεξεργασμένου καπνού,
  • 4.140 λίτρα έλαια νικοτίνης και
  • πλήθος πρώτων υλών για την παρασκευή λαθραίων τσιγάρων (κόλλες, φιλτράκια, φύλλα χαρτιού, χαρτί περιτυλίγματος, ζελατίνες συσκευασίας, ένσημες ταινίες).
Επίσης κατασχέθηκαν:
  • 9 συρόμενα φορτηγά οχήματα,
  • 5 ημιφορτηγά τύπου VAN,
  • 2 Ι.Χ.Ε. οχήματα,
  • 7 παλετοφόρα μηχανήματα,
  • 1 κλάρκ και 2 καρότσες,
  • 1 καταγραφικό μηχάνημα και
  • 2 συσκευές εντοπισμού GPS.
Αστυνομία - Λαθραία τσιγάρα

Αστυνομία - Λαθραία τσιγάρα

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.235 ευρώ.

Τα κατασχεμένα λαθραία καπνικά προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, που σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Θηβών".

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μεντβέντεφ δείχνει χάρτη με τα “νέα σύνορα” της Ουκρανίας (εικόνες)

Χειροπέδες σε αστυνομικό για ασέλγεια σε ανήλικη με… “άρωμα” πορνογραφίας

Μπέρμποκ - Τσαβούσογλου: καβγάς για την Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο