LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Ιουλίου 2022 10:49 | Ανανέωση: 27 Ιουλίου 2022 11:06

Anadolu - Φαρμακονήσι: “Επεισόδιο” με εμπλοκή ελληνικού και τουρκικού σκάφους (βίντεο)

Το τουρκικό πρακτορείο δημοσιεύει και βίντεο. Τι υπστηρίζει η τουρκική πλευρά.

Φαρμακονήσι - επεισόδιο - ελληνικο - τουρκικό σκάφος - Anadolu

Βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό δημοσιεύει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και κάνει λόγο για επεισόδιο μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού Λιμενικού Σώματος στο Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και, όπως καταγγέλλει η τουρκική πλευρά, σκάφος του Λιμενικού Σώματος της Ελλάδας παρενόχλησε ιστιοπλοϊκό και αμέσως στο σημείο βρέθηκε σκάφος του τουρκικού Λιμενικού.

Στην ανακοίνωση της διοίκησης του Λιμενικού Σώματος της Τουρκίας, σημειώνεται πως το επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, στις 8:50, στο Φαρμακονήσι.

«Το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής εκδιώχθηκε από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Με τους ελιγμούς πρόληψης που πραγματοποιήθηκαν με το σκάφος που ανήκει στη Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής, το ελληνικό σκάφος αποτράπηκε και απομακρύνθηκε από την περιοχή» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής που αναμεταδίδει το πρακτορείο.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα ιστιοφόρα, που ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη, άρχισαν να "παρενοχλούνται" από τους Έλληνες λιμενικούς στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού στο τελευταίο στάδιο των αγώνων. Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι ομάδα της Ελληνικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε ιστιοφόρο με κόκκινη σημαία με το όνομα «Good Day sunshine» και προσπάθησε να το βυθίσει. Η ελληνική ακτοφυλακή από τα μεγάφωνα καλούσε το ιστιοφόρο να απομακρυνθεί «Ελληνικά χωρικά ύδατα, βγείτε από τη θάλασσά μας». 

Σύφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η τουρκική ακτοφυλακή παρενέβη  και η ελληνική ακτοφυλακή τράπηκε σε φυγή. Οι ομάδες της τουρκικής ακτοφυλακής έκαναν μια ανακοίνωση μέσω του ασυρμάτου και είπαν: «Μην στρίβετε το πηδάλιο σας, μην αλλάζετε διαδρομή. Μην σταματήσετε τον αγώνα, ολοταχώς μπροστά». Στη συνέχεια, ο καπετάνιος του ιστιοφόρου, ο οποίος παρενοχλήθηκε, συνέχισε το δρόμο του παρά την παρενόχληση.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Παγώνη: δεν θα πει ο Τσίπρας πότε θα κάνει PCR test, o γιατρός θα το πει (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Γιος σκότωσε την μητέρα του

Φιλιππίνες: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ “ταρακούνησε” την χώρα (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο