LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 25 Ιουλίου 2022 16:10

Eurovision 2023: Σε ποια χώρα “κλείδωσε” o διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός δεν μπορούσε να διεξαχθεί στην Ουκρανία για λόγους ασφαλείας

Eurovision - ΤελικόςΤο Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξε σε συμφωνία με την Ουκρανία, τη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, να υποδεχθεί το 2023 τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού λόγω της ρωσικής εισβολής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

Αν και η παράδοση ορίζει ότι ο νικητής του διαγωνισμού διοργανώνει την εκδήλωση της επόμενης χρονιάς, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) δήλωσε ότι για λόγους ασφαλείας ζητήθηκε από τη Βρετανία να φιλοξενήσει την επόμενη Eurovision.

«Ύστερα από αίτημα της EBU (που διοργανώνει την εκδήλωση) και των ουκρανικών αρχών, το BBC δέχθηκε να υποδεχθεί τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά», ανέφερε σε ανακοίνωση η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό του περασμένου Μαΐου.

Την εκδήλωση, που συνήθως προσελκύει σχεδόν 200 εκατ. τηλεθεατές, θα διοργανώσει πλέον το BBC. Τελευταία φορά που ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία ήταν το 1998. Η Ουκρανία αυτομάτως θα περάσει στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού, σύμφωνα με την EBU.

«Λυπούμαστε πολύ που οι συνάδελφοι και φίλοι μας στην Ουκρανία δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2023», ανέφερε σε ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι. Σύμφωνα με τον ίδιο, το BBC δεσμεύεται για μια εκδήλωση που θα αποτυπώνει τον «ουκρανικό πολιτισμό και θα προβάλλει παράλληλα την ποικιλομορφία της βρετανικής μουσικής και δημιουργικότητας».

Η Βρετανία τερμάτισε στη δεύτερη θέση του φετινού διαγωνισμού που έγινε τον Μάιο στην Ιταλία. Το BBC ανακοίνωσε ότι τώρα θα ξεκινήσει τη διαδικασία για να βρεθεί ποια πόλη θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλιβέρι: Σύλληψη 62χρονου για τρεις πυρκαγιές στην περιοχή

Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 50 λεπτά η κιλοβατώρα προ επιδότησης

Βεντέτα - Μυλοπόταμος: Φωτιά στο σπίτι του δολοφόνου του 22χρονου

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παύλος Φύσσας: Η δολοφονία, η δίκη της Χρυσής Αυγής και η ιστορική απόφαση06:50Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου06:37Μητσοτάκης – ANT1: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού06:23Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:09Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι του23:59Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρή 4χρονη που έπεσε από μπαλκόνι23:43Παναθηναϊκός: Οριστική συμφωνία με Κόντη - Αναλαμβάνει υπηρεσιακός 23:23Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες23:09Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Ξοδεύαμε σαν να μην υπάρχει αύριο22:55Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον Θερμαϊκό22:41Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά22:27Λίβανος: Τουλάχιστον δύο νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος στη Μπάαλμεκ22:13Champions League: Η Πάφος των 10 παικτών «πέρασε χειροπέδες» στον Ολυμπιακό21:59Στο Καπιτώλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος21:31Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου21:17Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους21:08Ο Λεβαδειακός διέσυρε τον ΠΑΟΚ με 4-120:54Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 για Μεταναστευτικό: Καμία Κρήτη δεν έχει βουλιάξει20:40Θεσσαλονίκη: 29χρονος έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό τροχαίο - Συνελήφθησαν τρία άτομα20:26Μητσοτάκης στον ANT1: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι υπόθεση εκτεταμένης διαφθοράς και ήταν δική μας ευθύνη να τον βάλουμε σε τάξη20:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο