LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Ιουλίου 2022 20:12 | Ανανέωση: 22 Ιουλίου 2022 20:22

Λιγνάδης: Απάντηση Κούγια για τη νέα έφεση

Ο Αλέξης Κούγιας απάντησε στην ασκηθεία έφεση κατά της αθωωτικής κρίσεως για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ - ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Ο Αλέξης Κούγιας απάντησε στην ασκηθεία έφεση κατά της αθωωτικής κρίσεως για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο συνήγορος του ηθοποιού και σκηνοθέτη εξαπολύει πυρά κατά της αντιεισαγγελέως Βασ. Χαλβά η οποία άσκησε έφεση σε μία από τις αθωωτικές κρίσεις του δικαστηρίου. Όπως υποστηρίζει ο κ. Κούγιας η αντιεισαγγελέας με την κίνηση αυτή «προσβάλλει την τακτική δικαιοσύνη και τους τακτικούς δικαστές και δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες έναντι των δικαστικών αποφάσεων, καταστρέφοντας την αρχή ασφάλειας δικαίου του ποινικού κώδικα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη και σε δημόσιες τοποθετήσεις και αγορεύσεις μου, αλλά και όταν προεδρεύω στα συνέδρια των Ελλήνων ποινικολόγων, το μεγάλο πρόβλημα της ποινικής Δικαιοσύνης είναι οι υπερβολικές ποινικές διώξεις, οι εντελώς αναιτιολόγητες εισαγγελικές προτάσεις στα Δικαστήρια, αλλά κυρίως η αναιτιολόγητη άσκηση εφέσεων εκ μέρους Εισαγγελέων Εφετών κατά αθωωτικών αποφάσεων των πρωτοβάθμιων Δικαστηρίων, που παγίως δεν γίνονται δεκτές από τους τακτικούς Δικαστές (τελευταία κλασική περίπτωση η υπόθεση Χέντερσον στη Πάτρα με την καθημερινή παρουσία στελεχών της Αμερικάνικης Πρεσβείας) που μόνο αυτοί κατά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους αποφασίζουν και εκδίδουν δικαστικές αποφάσεις στο όνομα του ελληνικού λαού.

Ουδείς Εισαγγελέας ή Δικηγόρος αθωώνει ή καταδικάζει ανθρώπους, αφού κανείς από αυτούς δεν ψηφίζει. 

Ειδικά οι δικηγόροι που λένε στους πελάτες τους είτε τη λέξη "αθώωσα", είτε τη λέξη "καταδίκασα", είναι κοινοί απατεώνες.

Όπως είναι γνωστό, μετά από φανταστικά  σενάρια – καταγγελίες ενός Β. Κ. και ενός Ν.Σ. σε «στημένους», κατά τον κύριο Λιγνάδη, δημοσιογράφους και σε «στημένες» συνεντεύξεις, η Εισαγγελία Αθηνών «άνοιξε», κατά παγκόσμια νομική πρωτοτυπία, δικογραφία για πράξεις που ήταν παραγεγραμμένες από 18ετίας (Βασίλης Κυπαρισσόπουλος) και 16ετίας (Νίκος Σταματόπουλος) και την 20-01-2021, ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ Ή ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ (κάτι που εφαρμόζουν όλοι οι Εισαγγελείς σύμφωνα με το άρθρο 244 ΚΠΔ), ΑΣΚΗΣΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ.

Ακολούθως οι φερόμενοι ως βιασθέντες, επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι, όπως απεδέχθη από αδιάσειστα αντικειμενικά στοιχεία που προσκόμισε ο εντολέας μου (αεροπορικά εισιτήρια, φωτογραφίες, αξιόπιστους μάρτυρες ακόμη και Δικαστές), εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τους Εισαγγελείς που άσκησαν παράνομα τις εντελώς «βιαστικές» διώξεις, και άλλαξαν τόσο τους τόπους όσο και τους χρόνους των δήθεν βιασμών τους, αφού ο ένας μάλιστα, ενώ ισχυρίζετο ότι ο βιασμός του έγινε το καλοκαίρι του 2010, στο τέλος θυμήθηκε, ΓΙΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ (!!!), ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΝ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ, ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ 2011, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ. 

Μετά από 5 μήνες Δικαστήριο που μετεδίδετο και απευθείας από διαφορά παρατηρητήρια, ο κύριος Λιγνάδης αθωώθηκε με αποφάσεις της Δικαιοσύνης και σε διάφορα στάδια για τέσσερις από τις έξι καταγγελίες βιασμών και καταδικάστηκε ΜΟΝΟ σε δυο από αυτές, με τις ψήφους των Ενόρκων και όχι των τακτικών Δικαστών, οι οποίοι τον αθώωσαν για όλες τις πράξεις. 

Σήμερα η Αντιεισαγγελέας κυρία Βασιλική Χαλβά, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΘΩΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, αφού η καθαρογραφή θα διαρκέσει πιθανότατα πέραν του έτους, όπως συνήθως διαρκεί στις πολύμηνες δίκες, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ, ΑΣΚΗΣΕ ΕΦΕΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΟΘΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. 

Αυτή την ενέργεια της αξιότιμου κυρίας Εισαγγελέως, με τις παραπάνω σκέψεις, παραδίδω στην κρίση όλης της νομικής κοινότητος (Δικαστών, Εισαγγελέων) και ειδικά των πραγματικών  ποινικολόγων. 

Αθήνα, 22/07/22
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξης Κούγιας.»


Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγελία για Ιπποκράτειο - Αποστολίδης: οι γιατροί προφανώς βαρέθηκαν να… (βίντεο)

Κορονοϊός - Αντιικά χάπια: Aπό τα φαρμακεία των νοσοκομείων η προμήθειά τους

Σκόπελος: Ακρωτηριάστηκε μωρό 1,5 έτους


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο