LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 19 Ιουλίου 2022 16:22 | Ανανέωση: 19 Ιουλίου 2022 16:30

Πάργα: Κινδύνεψε βρέφος επειδή το Κέντρο Υγείας ήταν... κλειστό!

Ιδιώτης γιατρός έδωσε μάχη για να κρατήσει το παιδί στην ζωή. "Μονά - ζυγά" στις εφημερίες, σε μια περιοχή που αυτήν την περίοδο σφύζει και απο τουρίστες.

Πάργα - Παραλία

Την έλλειψη της υγειονομικής κάλυψης στην περιοχή τους, την έχουν επισημάνει δεκάδες φορές οι κάτοικοι της Πάργας χωρίς ωστόσο να έχουν εισακουστεί οι εκκλήσεις τους από την Πολιτεία.

Κατά τους θερινούς μήνες η Πάργα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους απο την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ωστόσο, στην περιοχή υπάρχει μόνο ένα Κέντρο Υγείας, το οποίο μάλιστα δεν εφημέρευει όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

«Μονά- ζυγά» οι εφημερίες των Κέντρων Υγείας

Όπως ανέφερε στο thesprotia24.gr, μια μόνιμη κάτοικος της περιοχής, τις μόνες ημέρες εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Πάργας, που τις ζυγές ημέρες κλείνει στις 3 το μεσημέρι και εφημερία αναλαμβάνει  το Κέντρο Υγείας Καναλακίου. Η απόσταση μεταξύ αυτών των δύο περιοχών είναι 30 χιλιόμετρα!

Την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, στις 20:00, ένα μωρό μόλις τεσσάρων μηνων έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις του και οι γονείς του αναζήτησαν άμεση ιατρική βοήθεια. Το Κέντρο Υγείας Πάργας όμως ήταν κλειστό, καθώς ήταν ζυγή ημέρα. Έτσι, αναγκαστικά απευθύνθηκαν σε ιδιώτη ιατρό, ο οποίος έσπευσε για να βοηθήσει το μωρό.

Η κατάσταση του παιδιού ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, όπως περιγράφεται, καθώς παρουσίαζε συχνή απώλεια συνείδησης. Ο ιατρος κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για αρκετή ώρα, προκειμένου να κρατήσει το βρέφος στην ζωή, κατι το οποίο και ευτυχώς κατάφερε!

“Ήταν ο μόνος γιατρός στη μικρή αλλά (μεγάλη) κοινότητά μας! Αυτή είναι η κοινωνία μας”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, μια κάτοικος της Πάργας.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε με καθυστέρηση... διότι έπρεπε να φθάσει στην Πάργα από την περιοχή του Μεσοποταμου, που απέχει σχεδόν 20 χιλιόμετρα!

Τελικά, το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου του δόθηκε απαραίτητη φροντίδα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Έπειτα από αυτό το συμβάν, οι μόνιμοι κάτοικοι κάνουν έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και στην Πολιτεία, να δώσει επιτέλους λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει, εδώ και πολλά χρόνια, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Ήπειρου.

Πηγή: thesprotia24.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε τα παιδιά της στο αυτοκίνητο για να κάνει... απεντόμωση στο σπίτι!

ΕΛΣΤΑΤ - Απογραφή: Πόσο μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας την τελευταία δεκαετία

Πισπιρίγκου: Νέα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κάρτα Αναπηρίας - Δωρεάν οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς23:59Μουντιάλ 2026: «Κρύο» φινάλε με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λευκορωσία για την Εθνική Ομάδα23:45Φάρσαλα: Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες – Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη23:33Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:20Αγρίνιο: Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση ΙΧ – Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί (βίντεο)23:06Ιωάννινα: Κεραυνός τρύπησε σκεπή τριώροφης πολυκατοικίας22:52Λευκός Οίκος: Επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπιν Σαλμάν – Πρόθυμος να αναγνωρίσει το Ισραήλ22:38Ηγουμενίτσα: Πλάτανος έπεσε σε επιχείρηση εξαιτίας των σφοδρών ανέμων (βίντεο)22:24Τουρκία: Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG22:10Τροχαία Αττικής: Περισσότερες από 1.200 παραβάσεις μέσα σε έξι ημέρες21:56Βρετανία: Η MI5 ειδοποιεί Βρετανούς βουλευτές για κινεζικές απόπειρες κατασκοπείας21:42Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος τιμά τα 80 χρόνια του Τ-6 Harvard21:28Μητσοτάκης: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν21:14Ο Ανδρέας Τεττέη τιμήθηκε από την FIFPro με το βραβείο Ακτιβισμού21:00Κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Στη φυλακή οδηγούνται 5 κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και ο "αρχηγός"20:46Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για το κύκλωμα με τις ψευτοεπενδύσεις στο καζίνο20:32Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:18Νέος Κόσμος: Ο 29χρονος είχε επιτεθεί άλλες τρεις φορές σε οδηγούς για τον ίδιο λόγο 20:04Τέλλογλου – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Κομβικοί οι σύμβουλοι στην ελληνική γεωργία19:50Παντελίδης - "Αποκαλύψεις": Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την τελευταία νύχτα του καλλιτέχνη19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο