LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Ιουλίου 2022 08:32

F-35: παραγγελία για εκατοντάδες μαχητικά με “τσιμπημένη” τιμή

Τι προβλέπεται στην συμφωνία του Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ με την Lockheed Martin, την εταιρεία κατασκευής των πολεμικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς.

AP - ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ F-35 - ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και η Lockheed Martin Corp συμφώνησαν για την παραγωγή 375 μαχητικών F-35 μέσα σε μία τριετία, όπως ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε, ενώ αναμένεται αύξηση της τιμής μονάδας, για την πιο κοινή έκδοση του αναφερόμενου μαχητικού, εξαιτίας της έλλειψης πρώτων υλών, αλλά και της ανοδικής πορείας του πληθωρισμού.

Η Ελλάδα έχει εκκινήσει τις δικαδικασίες με τις ΗΠΑ, για την πρόσκτηση νέων αμυντικών δυνατοτήτων και εξοπλισμών όπως η απόκτηση των αεροσκαφών F-35.

Για τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, η διαδικασία ξεκίνησε πρόσφατα με την αποστολή της LOR στις ΗΠΑ από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, σύμφωνα με την οδηγία του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας.

Η πρόσκτησή τους θα ενισχύσει την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας καθώς και τη διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος - ΗΠΑ.

Στις 20 Ιουλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ, θα μεταβεί στο Fort Worth, Τέξας, όπου κατασκευάζονται τα μαχητικά F-35 για ενημέρωση και συνάντηση με την ηγεσία της Lockheed Martin και στελέχη του προγράμματος F-35. Η επίσκεψη εκεί γίνεται λίγες ημέρες μετά απο την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μερόπη: βρέθηκε νεκρή μετά από φωτιά στο σπίτι της

Παιδί έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας

Πορτογαλία: φρικτός θάνατος ζευγαριού που προσπαθούσε να σωθεί από φωτιά 


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο