LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 16 Ιουλίου 2022 14:34 | Ανανέωση: 16 Ιουλίου 2022 15:18

Λιγνάδης: “Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή” έγραφε πανό καλλιτεχνών σε Φεστιβάλ Χορού

Πώς σχολίασαν οι καλλιτέχνες την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη από σκηνής στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 

Λιγναδης - πανό

Πανό διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του καταδικασθέντα για δύο βιασμούς ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη, ανήρτησαν οι συντελεστές παράστασης στην πρεμιέρα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας.

«Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή», έγραφε το πανό που σηκώθηκε στη σκηνή, με τους καλλιτέχνες να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη.

Στην παράσταση που "σηκώθηκε" το πανό βρισκόταν και ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του:

Σε δήλωση προχώρησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στην "αποχώρηση", όπως αναφέρει ο ίδιος της κας Μενδώνη από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

"Η κα Μενδώνη δεν χρειαζόταν να φύγει άρον άρον από την παράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με το σύνθημα της βελγικής καλλιτεχνικής ομάδας Peeping Tom: «οι βιαστές πρέπει να είναι φυλακή».

Μπορούσε απλά να σηκώσει το δικό της πανό: «τον διόρισα δίχως διαγωνισμό, τον κάλυψα όσο μπορούσα, αμφισβήτησα τα θύματα και τώρα απλά κάνω την ανήξερη».

Η κυβέρνηση είναι έκθετη και η κα Μενδώνη συμμέτοχη σε μια πρωτοφανή υπόθεση συγκάλυψης".

Πάντως, δεν ήταν μόνο οι καλλιτέχνες του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας που διαμαρτυρήθηκαν για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Στη Μικρή Επίδαυρο, όπου παρουσιάστηκε το έργο «Ρίζες από βαμβάκι» της Κάλλιας Παπαδάκη, ο Χάρης Τζωρτζάκης διάβασε εκ μέρους των συντελεστών κείμενο με το οποίο ζητούν την άμεση άρση της δικαστικής απόφασης για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Την ίδια ώρα και στην πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Η Ανατολή» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεωδορόπουλο, στον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας στο Ναύπλιο, ο ηθοποιός Μιχάλης Τιτόπουλος εκπροσωπώντας όλους τους ηθοποιούς της παράστασης, διάβασε την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για την απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη και καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Νόμιζαν ότι έκανε ηλιοθεραπεία για ώρες, αλλά είχε πεθάνει... 

Συντάξεις Αυγούστου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για κάθε Ταμείο

“Τουρισμός για Όλους”: Voucher 150 ευρώ στους δικαιούχους


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβοςΣήμερα 15:31 | Ειδήσεις

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο εργολάβος για το τραγικό δυστύχημα στον Πειραιά, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο