LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2022 18:31

Γιώργος Κουτλής: “Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι” στην Πειραιώς 260 (εικόνες)

Η νέα παράσταση, “μια ψυχεδελική κομεντί τρόμου” του Μάριους φον Μάγενμπουργκ, εντάσσεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022 - Γιώργος Κουτλής - Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι

Μια ζεστή νύχτα του Αυγούστου, ο «Μ» βρίσκεται στο αδιέξοδο ενός εγκαταλελειμμένου δρόμου. Δεν έχει ιδέα πώς βρέθηκε εκεί. Το μόνο πράγμα που θυμάται είναι ότι έφαγε μύδια.

Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι είναι η νέα παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κουτλής (που συνεπήρε το αθηναϊκό κοινό με τους ξέφρενους Παίχτες του Γκόγκολ τον περασμένο χειμώνα) και ανυπομονούμε να δούμε στον Χώρο Η της Πειραιώς 260 από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου, στις 21:00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

«Πρόκειται για ένα δυστοπικό “love story”, μια παρανοϊκή και ωμά διασκεδαστική κούρσα, παραβολή της αδιανόητης πραγματικότητάς που ζούμε», όπως λέει ο σκηνοθέτης του σύγχρονου αυτού έργου που φέρει την υπογραφή του ανατρεπτικού δραματουργού της Σάουμπυνε, Μάριους Φον Μάγιενμπουργκ, και πλαισιώνεται από τους εξαίρετους νέους ηθοποιούς Βασίλη Μαγουλιώτη, Θάνο Λέκκα και Δήμητρα Βλαγκοπούλου.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022 - Γιώργος Κουτλής - Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022 - Γιώργος Κουτλής - Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι

Η νύχτα πέφτει βαριά και ώσπου να ξημερώσει, ο «Μ» θα έχει μαχαιρωθεί, θα έχει μαχαιρώσει, θα έχει γνωρίσει ανθρώπους που θέλουν να τον φάνε, θα έχει δει τον χρόνο να στέκει ακίνητος, και μόνο στο τέλος, για πρώτη φορά, θα νιώσει, πως δεν φοβάται.

«Ο φόβος είναι ο μηχανισμός που κινεί όλο το έργο», σημειώνει ο σκηνοθέτης και συνεχίζει: «Το κινεί μέχρι το φωτεινό φινάλε του - μέχρι να έρθει η αγάπη και να τον “εξατμίσει”. Το έργο αυτό έχει έναν παράξενο κι ασυνήθιστο τρόπο να μιλήσει για κάτι τόσο σημαντικό αλλά και τόσο χιλιοειπωμένο. Μιλάει για αγάπη σε ένα σύμπαν όπου ακόμα κι οι σκύλοι έχουν φύγει και έχουν πάει στους λύκους, που ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου τον έχει φοβηθεί τόσο, που προτίμησε να γυρίσει πίσω από εκεί που ήρθε. Μιλάει για το πώς η αγάπη θα μας κάνει να αντέξουμε τη βαρβαρότητα που λέγεται ζωή».

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022 - Γιώργος Κουτλής - Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022 - Γιώργος Κουτλής - Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι

*Με αγγλικούς υπέρτιτλους και με ελληνικούς στην πρεμιέρα, για άτομα με προβλήματα ακοής

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Σκηνοθεσία Γιώργος Κουτλής
  • Μετάφραση Γιώργος Δεπάστας
  • Σκηνικά - κοστούμια Εύα Γουλάκου
  • Φωτισμοί Τάσος Παλαιορούτας
  • Πρωτότυπη μουσική - σχεδιασμός ήχου Jeph Vanger
  • Επιμέλεια κίνησης - χορογραφία Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου
  • Βοηθός σκηνοθέτη Ελένη Κουτσιούμπα
  • Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου Άρτεμις Σγούρου Δροσοπούλου
  • Ηχολήπτης Σωτήρης Ζηλιασκόπουλος
  • Props - Effects Πάνος Κονδύλης- ΑRK FX
  • Κατασκευή σκηνικού Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
  • Ζωγραφική σκηνικού Νίκος Καρράς
  • Ραφή κοστουμιού Βικτώρια Χαραλαμπίδου
  • Φωτογραφίες Χρήστος Συμεωνίδης
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022 - Γιώργος Κουτλής - Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι
  • Παίζουν (αλφαβητικά) Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Θάνος Λέκκας, Βασίλης Μαγουλιώτης
  • Βοηθός εκτέλεσης παραγωγής Νίκος Χαραλαμπίδης
  • Εκτέλεση παραγωγής POLYPLANITY Productions / Βίκυ Στρατάκη
  • Πνευματικά δικαιώματα Εκδόσεις Henschel SCHAUSPIEL Theaterverlag Berlin GmbH και ο αποκλειστικός εκπρόσωπός τους στην Ελλάδα και την Κύπρο, η θεατρική ομάδα «Ηθικόν ακμαιότατον» και ο κ. Θανάσης Σαράντος

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 20€ • ΖΩΝΗ Α΄ 15€ / ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 12€ • ΖΩΝΗ Β΄ 10€ / ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 8€ • ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€*

Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr & public.gr

Ο ΑΝΤ1 είναι χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κόρινθος - Τροχαίο: 15χρονος ο οδηγός - Νεκρή η αδελφή του και 16χρονος φίλος του

Πέτσας για Λιγνάδη: η κοινωνία δεν θέλει ένας καταδικασμένος για βιασμό να είναι εκτός φυλακής 

Μύκονος: Καβγάς με πολύ ξύλο ανάμεσα σε παρέες σε beach bar (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο