LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2022 08:12

Κορονοϊός - Σπαντιδέας: Η Όμικρον καλπάζει στην κοινότητα, έχει τεράστια μεταδοτικότητα

"Καμπανάκι" από τον Ανστάσιο Σπαντιδέα για τον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις. Τι είπε για την νέα παραλλαγή "Κένταυρος". 

 Αναστάσιος Σπαντιδέας - Καλοκαίρι Μαζί

«Ο κορονοϊος όχι μόνο είναι εδώ αλλά δεν φαίνεται και το τέρμα του», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», ο Αναστάσιος Σπαντιδέας, παθολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

«Δεν είμαστε ακόμα την κορύφωση του κύματος της Όμικρον», προσθέτοντας πως υπάρχει η πεποίθηση ότι αυτό θα γίνει στο τέλος του μήνα.

«Η Όμικρον καλπάζει στην κοινότητα. Έχει τεράστια μεταδοτικότητα» υπογράμμισε ο κ. Σπαντιδέας, ενώ σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται και στην κατάργηση των μέτρων προστασίας, όπως η χρήση μάσκας, η αποφυγή συνωστισμού και το πλύσιμο των χεριών.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι μεταλλάξεις δημιουργούν προβλήματα στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ενώ αναφέρθηκε και στην παραλλαγή «Κένταυρος» για την οποία είπε ότι αν εξελιχθεί παρόμοια με την Όμικρον 5 μπορεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Η Όμικρον παρακάμπτει εύκολα την άμυνα που προσφέρουν στον οργανισμό τα εμβόλια», σημείωσε ο κ. Σπαντιδέας και ανέφερε ότι η νέα παραλλαγή ξεκίνησε από την Ινδία και πλέον έχουν καταγραφεί περιστατικά σε 14 χώρες.

Σχετικά με την επιστροφή περιοριστικών μέτρων είπε ότι αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί πολύ νωρίτερα και όχι το φθινόπωρο.

«Να επαναξιολογηθεί η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους και σε μέρη με συνωστισμό», υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Σάμος - Μηχανικός ελικοπτέρου: “Μια ριπή ανέμου μας έφερε τούμπα”

ΗΠΑ: 10χρονη - θύμα βιασμού ταξίδεψε σε άλλη πολιτεία για να κάνει άμβλωση

Κούγιας: Ο Λιγνάδης από την πρώτη στιγμή είχε συνειδητοποιήσει ότι είναι στόχος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση09:47Champions League: Η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης από την Παρί Σεν Ζερμέν09:34Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ακόμη ένα άτομο 09:20Κοζάνη: Αγώνας δρόμου για αντίδοτο σε παιδί που κατανάλωσε φυτοφάρμακο09:07Διασύνδεση ταμειακών με POS: Οι επιχειρήσεις που παίρνουν επιπλέον παράταση08:54Πολ Όστερ: “Έφυγε” από τη ζωή ο Αμερικανός συγγραφέας08:40Greek Mafia: Φωτογραφίες και στοιχεία των εκτελεστών του Σκαφτούρου08:27Εορτολόγιο - Μεγάλη Πέμπτη: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Μαΐου08:27Τραγωδία στην Κρήτη: Γυναίκα έπεσε νεκρή μπροστά στον 7χρονο γιο της08:26Ο καιρός του Πάσχα08:13Rapid test δωρεάν τη Μεγάλη Πέμπτη σε 156 σημεία08:00Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη: “Πλημμύρισε” με διαδηλωτές η Ταξίμ, παρά την απαγόρευση (εικόνες)07:46ΚΥΣΕΑ: Η συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης υπό τον Μητσοτάκη07:32Πρωτομαγιά: Η πορεία στην Αθήνα και το μήνυμα για τη Γάζα (εικόνες)07:19Καιρός: Άστατος με τοπικές βροχές τη Μεγάλη Πέμπτη07:07Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο