LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Ιουλίου 2022 12:30

Κίνα: Πρωτοφανής καύσωνας πλήττει τη χώρα

Ακραίες συνθήκες καύσωνα στην Κίνα, όπου δεκάδες περιοχές πλήττονται από τον καύσωνα.

AP - Κίνα - καύσωνας

(εικόνα αρχείου)

Δεκάδες κινεζικές πόλεις πλήττονται από καύσωνα με αποτέλεσμα να λιώσουν οι στέγες κάποιων κτιρίων, να λυγίσει τμήμα του οδοστρώματος σε κάποιες περιοχές και οι κάτοικοι να αναζητούν δροσιά σε υπόγεια πολεμικά καταφύγια.

Μέχρι τις 06.00 ώρα Ελλάδος σήμερα, 68 πόλεις -περιλαμβανομένης της Σανγκάης και της γειτονικής Ναντζίνγκ- είχαν εκδώσει κόκκινο συναγερμό -το υψηλότερο επίπεδο σε ένα σύστημα προειδοποίησης για καύσωνες τριών βαθμίδων- προβλέποντας θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου για το επόμενο 24ωρο.

Η Σανγκάη, η οποία εξακολουθεί να μάχεται για την ανάσχεση σποραδικών ξεσπασμάτων του κορονοϊού, προειδοποίησε τα 25 εκατομμύρια κατοίκους της να προετοιμαστούν για υψηλές θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα.

Από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία το 1873, η Σανγκάη βίωσε μόλις 15 ημέρες με θερμοκρασίες πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν υγειονομικό υπάλληλο με την ολόσωμη στολή προστασίας για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για κορονοϊό να αγκαλιάζει μια παγοκολώνα ύψους ενός μέτρου στην άκρη του δρόμου.

Σε ένα τεράστιο πάρκο άγριας ζωής στη Σανγκάη το προσωπικό χρειάστηκε να καταναλώνει οκτώ τόνους πάγου ημερησίως για να κρατάει δροσερά τα ζώα.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΜΙΝΙΑ

Η Κίνα αντιμετωπίζει ένα καλοκαίρι αντιθέσεων αυτό τον χρόνο με καύσωνες που εναλλάσσονται με σφοδρές βροχοπτώσεις προκαλώντας χάος στην χώρα.

Οι αρχές, επικαλούμενες την κλιματική αλλαγή έχουν προειδοποιήσει για πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα από τα μέσα Ιουλίου, κατά παράδοση την θερμότερη και πιο υγρή περίοδο του έτους.

Σε μια πόλη της επαρχίας της νότιας Κίνας, Τζιανγκσί, ένα τμήμα του δρόμου φούσκωσε τουλάχιστον 15 εκατοστά εξαιτίας της ζέστης, όπως φάνηκε από τα πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η Ναντζίνγκ, ένα από τα τρία "καμίνια" της Κίνας που φημίζεται για τα θερμά καλοκαίρια της, έχει ανοίξει για τους πολίτες τα υπόγεια πολεμικά καταφύγια από την Κυριακή, τα οποία είναι εξοπλισμένα με WiFi, βιβλία, ψύκτες ακόμη και φούρνους μικροκυμάτων. Σήμερα η πόλη εξέδωσε κόκκινο συναγερμό.

Στην Τσονγκίνγκ, το δεύτερο "καμίνι", η στέγη ενός από τα μουσεία της πόλης κυριολεκτικά έλιωσε με τα κεραμίδια μιας παραδοσιακής κινεζικής στέγης να προεξέχουν καθώς από την ζέστη έλιωσε το υλικό που χρησιμοποιείται ως βάση.

Χθες η πόλη εξέδωσε κόκκινο συναγερμό.

Η Τσονγκίνγκ, στη νοτιοδυτική Κίνα, έχει επιστρατεύσει υδροφόρες που ρίχνουν νερό στους δρόμους για να τους κρατούν δροσερούς.

Αυτή την εβδομάδα υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία και υπέρυθρη ακτινοβολία αναμένεται να περιβάλλουν την πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, η οποία θεωρείται το τρίτο "καμίνι" της χώρας που πλήττεται περισσότερο από τον καύσωνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ελον Μασκ: Το Twitter περνά στην αντεπίθεση

NASA: Η βαθύτερη φωτογραφία του Σύμπαντος που έχει τραβηχτεί ποτέ

Ανακύκλωση συσκευών: Τροπολογία για πλαφόν κέρδους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣεισμοί στην Εύβοια - Καραστάθης: Δεν μπορούμε εύκολα να πούμε αν ήταν ή όχι ο κύριος σεισμός (βίντεο)Σήμερα 07:25 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1.

Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Αυστηρός έλεγχος σε ασφαλιστικές εταιρείες για καταχρηστικούς όρους και αθέμιτες πρακτικές(βίντεο)Σήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

Τι καιρό θα κάνει τη ΔευτέραΧθες 16:38 | Ειδήσεις

Που θα «σκαρφαλώσει» η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενοκτονία των Ποντίων: Η σφαγή και ο ξεριζωμός του Ποντιακού ΕλληνισμούΠαρασκευή 19 Μαΐου 2023 10:07 | Ειδήσεις

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σεισμοί - Εύβοια: Ζημιές και ρωγμές σε 50 κτήρια (εικόνες)10:35Πολωνία: Προς δεύτερο γύρο οι προεδρικές εκλογές10:21Λάρισα: Ανήλικα παιδιά στο νοσοκομείο με σημάδια από καύτρα τσιγάρου - Συνελήφθη η μητέρα τους10:08Social Media: Παράγοντες που οδηγούν σε προβληματική χρήση από τους εφήβους09:54Ηράκλειο: Εκτεταμένες ζημιές σε κτίριο, μετά από πυρκαγιά09:40Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Η προστασία των καταναλωτών και η μέριμνα για την περιφέρεια (βίντεο)09:25Σεισμοί στην Εύβοια: Κλειστά σχολεία στο Μαντούδι - Ζημιές σε σπίτια (βίντεο)09:12Γενοκτονία των Ποντίων: Η σφαγή και ο ξεριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού08:58Τουρκία: Ο Οτσαλάν εισηγείται “αλλαγή” μετά την ιστορική απόφαση του PKK 08:44Φωτιά σε όχημα στην Αττική Οδό08:30Σεισμοί στην Εύβοια - Καραστάθης: Δεν μπορούμε εύκολα να πούμε αν ήταν ή όχι ο κύριος σεισμός (βίντεο)08:16Συρία: Νεκροί αστυνομικοί εξαιτίας έκρηξης παγιδευμένου οχήματος08:02ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 23 Μαΐου07:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Μαΐου07:33Πύργος Απόλλων: “Βουτιά θανάτου” από τον 24ο όροφο07:19Μπάιντεν - Καρκίνος: Ο Τραμπ εύχεται καλή ανάρρωση07:06Ισραήλ: Ο στρατός αναγγέλλει ευρείας κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα06:52Σημεία για rapid test δωρεάν τη Δευτέρα06:38Σεισμός στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αττική06:24Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο