LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 10 Ιουλίου 2022 21:24

Προσωπαγνωσία: τι είναι η ασθένεια του Μπραντ Πιτ (βίντεο)

Η ασθένεια προσβάλλει περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ποια είναι τα κύρια γνωρίσματα και οι συνέπειες της.

Μπραντ Πιτ  - Brad Pitt

Η προσωπαγνωσία, «face blindness» όπως ονομάζεται στα αγγλικά, είναι η σπάνια νόσος από την οποία πάσχει ο Μπραντ Πιτ, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο ηθοποιός. 

Όπως είπε ο Μπραντ Πιτ σε συνέντευξη του, «οι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν τους σέβομαι. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι δεν τους “αποχωρίζομαι”. Απλά, χρειάζομαι μια βοήθεια». 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπραντ Πιτ αναφέρει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία. Το 2013, στο περιοδικό “Esquire”, είπε δηλώσει «τόσοι πολλοί άνθρωποι με μισούν επειδή πιστεύουν ότι δεν τους σέβομαι. Κανείς δεν με πιστεύει. Δεν μπορώ να καταλάβω ένα πρόσωπο». 

Μπραντ Πιτ  - Brad Pitt

Όποιος πάσχει από την συγκεκριμένη νόσο δεν μπορεί να αναγνωρίζει τα πρόσωπα των ανθρώπων, ακόμα και αν είναι μέλη της οικογένειας του με τα οποία έρχεται σε τακτική επαφή.

Πολλές φορές οι ασθενείς χρησιμοποιούν “εναλλακτικές στρατηγικές” για να αναγνωρίσουν τους ανθρώπους, όπως να θυμούνται τον τρόπο που περπατούν ή το χτένισμα τους, την φωνή ή τα ρούχα τους. Ωστόσο, αυτά τα κόλπα δεν λειτουργούν πάντα, ειδικά όταν συναντούν κάποιον σε μια τοποθεσία που δεν τους είναι γνώριμη.

Η πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας επίσης πάσχει από προσωπαγνωσία, γι΄ αυτό έχει πάντα τα μαλλιά της πιασμένα κοτσίδα, για να μην μπαίνουν στο οπτικό της πεδίο και την αποσυντονίζουν! 

Μέσω Tik Tok  πολλοί είναι οι χρήστες που μιλούν για την σπάνια νόσο που αντιμετωπίζουν και πολλές φορές δίνουν οδηγίες για το πως να ξανασυστηθεί κάποιος σε ένα πρόσωπο που ξέρει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία. 

Σύμφωνα με έρευνες, το 2% του πληθυσμού πάσχει από την εν λόγω ασθένεια. Τα άτομα με προσωπαγνωσία βρίσκονται στη μία πλευρά του προβλήματος, ενώ στην άλλη βρίσκονται τα πρόσωπα του στενού και ευρύτερου κοινωνικού κύκλου τους, που καλούνται να διαχειριστούν την κατάσταση, καθώς πολλοί  θα νιώσουν την απόρριψη!

Ειδήσεις σήμερα:

Πισπιρίγκου - Τζωρτζίνα: η επίσημη πραγματογνωμοσύνη για τις ζωγραφιές της (βίντεο)

Πάτρα: Είχε “χαθεί” η αδελφή του 25χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Θεσσαλονίκη: Κεραυνός χτύπησε αεροπλάνο σε πτήση από την Αθήνα - Τι δήλωσε επιβάτης

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο