LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Ιουλίου 2022 20:57

Πισπιρίγκου - Τζωρτζίνα: η επίσημη πραγματογνωμοσύνη για τις ζωγραφιές της (βίντεο)

Ο ΑΝΤ1 παρουσίασε αποκλειστικά αποσπάσματα από την ανάλυση της ειδικού, σχετικά με τις τρεις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που εξέτασε, μετά από εντολή της 18ης ανακρίτριας.

Τζωρτζίνα - ζωγραφιά

Της Φωτεινής Νάσσου

Στην πρώτη από τις τρεις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, που εξέτασε η ειδικός, κατ΄ εντολήν της 18ης Ανακρίτριας, το κορίτσι έγραφε: «Στη μαμά που πετάει. Χρόνια πολλά. Σε ευχαριστώ για όλα και είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου». 

 Στην ζωγραφιά που υπάρχει στην πίσω όψη του ίδιου χαρτιού, το άτυχο κορίτσι ζωγράφισε δυο καρδιές, μέσα σε ένα μεγάλο κύκλο, που μοιάζει με μπαλόνι. 

Στη δεύτερη ζωγραφιά, η μικρούλα έγραφε «Για εσάς» και είχε ζωγραφίσει ένα παιδάκι που κάνει κούνια,  σε ένα δέντρο, ενώ στο πάνω μέρος υπάρχει το ουράνιο τόξο, ήλιος και σύννεφα με βροχή. 

Η τρίτη ζωγραφιά φαίνεται να είναι η πιο κρίσιμη, καθώς σε αυτή, η Τζωρτζίνα έχει γράψει 8 λέξεις περιγράφοντας την μητέρα της –και σύμφωνα με το κατηγοροτήριο, την δολοφόνο της - Ρούλα Πισπιρίγκου σε μία συγκεκριμένη στιγμή. Έγραψε «Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΥΡΛΙΑΧΤΟ». 

Η πραγματογνώμονας - ψυχοθεραπεύτρια Δέσποινα Σαββόγλου, κλήθηκε από την Ανακρίτρια, να “διαβάσει” μέσα από τις ζωγραφιές, τον ψυχικό κόσμο της μικρής Τζωρτζίνας, μέχρι την ηλικία των 7,5 ετών, όταν το παιδί έπαθε ανακοπή, με αποτέλεσμα να παραμείνει για το υπόλοιπο της ζωής της σε τετραπληγία. 

Τζωρτζίνα - ζωγραφιά

Όπως αναφέρει στην πραγματογνωμοσύνη της, «στην πρώτη ζωγραφιά έχουν παρεμβληθεί τα γράμματα ενός ενήλικα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν ζήτησε το παιδί από κάποιον ενήλικα να τα γράψει ή κάποιος πήρε την πρωτοβουλία. Η μητέρα είπε ότι τα έγραψε η δασκάλα του παιδιού, τον Μάιο του 2019, για την Γιορτή της Μητέρας»

Η κεντρική φιγούρα είναι αυτή του πατέρα και μολονότι τα χέρια όλων εκτείνονται σαν να βρίσκονται στην προσπάθεια να κρατηθούν, τελικά δεν κρατιούνται. Εκτός από το ένα χέρι της Τζωρτζίνας, που κρατά το χέρι του πατέρα της.   

«Τα χέρια της μητέρας είναι τόσο αχνά. Δεν μπορεί να κρατήσει κανέναν. Το πρόσωπο της Μαλένας είναι μουτζουρωμένο και ίσως έτσι εκφράζει τα συναισθήματα για τη νεκρή αδελφή της. Το ότι οι δυο καρδιές περικλείονται σε ένα μπαλόνι και πετούν δείχνει ότι ίσως και η ίδια να νιώθει την απειλή του θανάτου. Ίσως φοβάται ότι μπορεί να της συμβεί το ίδιο», αναφέρει η πραγματογνωμοσύνη. 

Η δεύτερη ζωγραφιά, σύμφωνα με την Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν στην πόρτα του ψυγείου του σπιτιού τους και η Τζωρτζίνα την ζωγράφισε σε ηλικία 5 ετών. 

Σύμφωνα με την ειδικό, «εάν πράγματι είναι προγενέστερη των προηγούμενων δυο φαίνεται η οπισθοχώρηση, η παλινδρόμηση του παιδιού μετά τον θάνατο της Μαλένας». 

Η τρίτη ζωγραφιά έχει δημιουργηθεί όχι με χρώματα, αλλά με στυλό. Η Τζωρτζίνα έχει βάλει δυο αγγελάκια, το καθένα μέσα σε ένα κύκλο, σαν καρδιές που αιωρούνται. 

«Αυτή η ζωγραφιά μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι η Τζωρτζίνα βρισκόταν σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει και να κατανοήσει τον θάνατο πια των δυο αδελφών της και ίσως έναν ακόμη μεγαλύτερο φόβο της, ότι ίσως μπορεί αυτή τη φορά να συμβεί το ίδιο και σε εκείνη», υποστηρίζει η κ. Σαββόγλου στην πραγματογνωμοσύνη της. 

Η έρευνα της ψυχολόγου ολοκληρώνεται με ατομικές συνεδρίες της. με τους δυο γονείς.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Κεραυνός χτύπησε αεροπλάνο σε πτήση από την Αθήνα - Τι δήλωσε επιβάτης

Πάτρα: Είχε “χαθεί” η αδελφή του 25χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Σίκινος: πέθανε από ηλεκτροπληξία στο ντουζ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΣήμερα 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΣήμερα 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΣήμερα 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο19:16Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 70χρονου αγνοούμενου19:02ΗΠΑ: Ο διευθυντής της CIA Ράτκλιφ συναντήθηκε με την προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας Ροδρίγκες18:48Χανιά: Συνελήφθη 60χρονος που διατηρούσε ζώα συντροφιάς σε ακατάλληλες συνθήκες18:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο