LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 08 Ιουλίου 2022 21:41

F1 - Αυστρία: Ο Φερστάπεν στην pole position

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την τρίτη εφετινή και συνολικά 16η "pole position" της καριέρας του. Η πρώτη 10αδα των επίσημων δοκιμαστικών.

Μαξ Φερστάπεν - Αυστρία
Ο Μαξ Φερστάπεν θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αυριανό (9/7, 17:30) αγώνα σπριντ, από τον οποίο θα κριθεί η σειρά εκκίνησης στο κυριακάτικο (10/7, 16:00) γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα στην Αυστρία. Ο οδηγός της Red Bull σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα σημερινά επίσημα δοκιμαστικά που διεξήχθησαν στην πίστα "Red Bull Ring" και πήρε την "pole position" για τον αγώνα σπριντ του 11ου γκραν πρι της χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι φέτος άλλαξαν οι κανονισμοί και την "pole position" «χρεώνεται» ο οδηγός που θα σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά, καθώς πέρυσι έπαιρνε την πρώτη θέση στην εκκίνηση του γκραν πρι ο οδηγός που επικρατούσε στον αγώνα σπριντ.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος πανηγύρισε την τρίτη εφετινή και συνολικά 16η "pole position" της καριέρας του, άφησε στις επόμενες δύο θέσεις τις Ferrari του Σαρλ Λεκλέρκ και του Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ. Τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσε ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull, ο οποίος άφησε πέμπτο τον Τζορτζ Ράσελ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λιούις Χάμιλτον είχε έξοδο στο Q3, με τη Mercedes του να φεύγει στην αμμοπαγίδα και να καταλήγει στις μπαριέρες της στροφής 7. Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά το μονοθέσιο και ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, να εγκαταλείψει, ενώ βγήκε κόκκινη σημαία και διεκόπη το τρίτο μέρος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών. Την ίδια... τύχη, όμως, είχε και ο Τζορτζ Ράσελ με το δεύτερο «ασημένιο βέλος», καθώς, βγαίνοντας από την τελευταία στροφή, έκανε τετ-α-κε και η Mercedes του κατέληξε στον τοίχο της στροφής 10, με αποτέλεσμα να διακοπεί εκ νέου το Q3, περίπου 2,5 λεπτά πριν το τέλος, χωρίς ο νεαρός Βρετανός να τραυματιστεί.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι και οι δύο McLaren έμειναν εκτός Q3, αφού ο Λάντο Νόρις περιορίστηκε στην 15η θέση και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο στην 16η.

Η πρώτη δεκάδα των επίσημων δοκιμαστικών του αυστριακού γκραν πρι, από τα οποία κρίθηκε η σειρά εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα σπριντ:

  1. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) 1:04.984
  2. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονακό/Ferrari) + 0.029
  3. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari) + 0.082
  4. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Red Bull) + 0.420
  5. Τζορτζ Ράσελ (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 0.447
  6. Eστεμπάν Οκόν (Γαλλία/Alpine) + 0.742
  7. Kέβιν Μάγκνουσεν (Δανία/Haas) + 0.895
  8. Μικ Σουμάχερ (Γερμανία/Haas) + 1.027
  9. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Alpine) + 1.119
  10. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 8.167
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”Χθες 17:27 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της κυβέρνησής του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσειςΧθες 20:20 | Ειδήσεις

Η Κομισιόν και η Αθήνα για την υπόθεση Μπελέρη. Το ψάξιμο Ράμα για προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα και οι «πόρτες» που «έφαγε».

Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- ΣιφάΧθες 21:08 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες πτώματα έχουν βρεθεί σε επτά ομαδικούς τάφους στη Γάζα.

Astra Zeneca – Μαγιορκίνης στον ΑΝΤ1: Όσοι δεν είχαν επιπλοκές τις 30 πρώτες μέρες, είναι ασφαλείς (βίντεο)Χθες 19:24 | Ειδήσεις

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε ότι ο στατιστικός κίνδυνος εκδήλωσης παρενεργειών ήταν εξαρχής πολύ χαμηλός.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague: Ο Ολυμπιακός στο Final 4 μετά το θρίλερ με την Μπαρτσελόνα23:59Βόρεια Μακεδονία – διπλές εκλογές: Μεγάλο προβάδισμα της δεξιάς παράταξης (εικόνες)23:44Τελικό Κυπέλλου με φιλάθλους ζητεί ο Άρης23:30Γκρέτα Τούνμπεργκ: “έφαγε” πρόστιμο γιατί απέκλεισε την είσοδο κοινοβουλίου23:19Euroleague: Η Φενερμπαχτσέ αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Final 423:05Βουλή: Φωταγωγήθηκε στα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού (εικόνες)22:52Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας κάνει πρεμιέρα στις λαϊκές αγορές22:38Τροχαία – Μήνυμα ασφάλειας: Ωραίο το makeup, πιο ωραίο το κεφάλι σου. Φόρα κράνος!22:25Τσίπρας: Σημείο καμπής οι ευρωεκλογές22:11Βέλγιο: 14χρονη βιάστηκε ομαδικά σε δάσος21:58Μητσοτάκης: Το βίντεο στο TikTok για το “Ζάρι” της Σάττι και τον Πίνατ21:44Πέθανε η Ιφιγένεια Αστεριάδη21:31Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- Σιφά21:17Επιστολική ψήφος: Ξεκινά η αποστολή φακέλων στους εκλογείς21:04Καιρός: Βροχές, σκόνη και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη20:50Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσεις20:36Δούκας – Ιμάμογλου: Αθήνα και Πόλη θα συνεργαστούν κόντρα στη μισαλλοδοξία (εικόνες)20:23Σητεία: Συνελήφθη ανήλικος και η μητέρα του για απειλή κατά νεαρού20:09Εύβοια: Έδειρε τον πατέρα του, συνελήφθη και την άλλη μέρα “τα ίδια”19:56ΣΥΡΙΖΑ για Ράμα: Προκλητική η επίσκεψη, εθνικά επικίνδυνος ο Μητσοτάκης19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο