LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Ιουλίου 2022 10:23 | Ανανέωση: 08 Ιουλίου 2022 14:03

“Το Πρωινό” - Λιγνάδης: η 14ωρη αγόρευση του Κούγια και τα τραγούδια στο κελί (βίντεο)

Πότε αναμένεται η απόφαση για το Δημήτρη Λιγνάδη

Το Πρωινό - Λιγνάδης - φυλακές

Περίπου στις 11 το βράδυ της Πέμπτης τελείωσε η 14ωρη αγόρευση του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια.

Για την απόφαση του δικαστηρίου έχουν δοθεί τρεις πιθανές ημερομηνίες 12, 13 και 18 Ιουλίου, με πιθανότερη την 12η Ιουλίου σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο "Πρωινό" ανέφερε μεταξύ άλλωνίναι μία αδίστακτη κατασκευή λόγω αντιπαλότητας" ενώ σχετικά με τους καταγγέλοντες "κανείς δεν έχει περιουσιακά στοιχεία, έχουν κοινή πορεία και κοινά κίνητρα" και εξέφρασε την βεβαιότητα για την αθώωση του πελάτη του "από την πρώτη στιγμή ήμουν σίγουρος για την αθωώτητά του".

Όσο για την ψυχολογική του κατάσταση "έχει πολύ καλή ψυχολογία".

Αναφορά έκανε και για την κ.Κουρτέση "ήταν η δημιουργός της σκευωρίας και πληρώθηκε για αυτό" ενώ για το ΣΕΗ και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν "πρώτα πήγαν στο ΣΕΗ και μετά υπέβαλλαν μήνυση οι καταγγέοντες" ενώ για τη θέση που κράτησε στην υπόθεση Λιγνάδη "έγινε χορηγός του Ν.Σ".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συγκρατούμενοι του Λιγνάδη είναι ένας επίορκος αστυνομικός, ένας που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών, ένας κατηγορούμενος για φόνο αλλά και κατηγορούμενος για ληστείς και οπλοκατοχή.

Βίντεο - ντοκουμέντο από το εσωτερικό των φυλακών έφερε στο φως η εκπομπή "Το Πρωινό" που δείχνει κρατούμενους φυλακών να τραγουδούν στο κελί του σκηνοθέτη και να αναρτούν έπειτα το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δεν φαίνεται στο βίντεο να παρευρίσκεται ο σκηνοθέτης. Αίσθηση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ύπαρξης κινητών τηλεφώνων ανάμεσα στους κρατούμενους.

Άμεση ήταν η διάψευση από την πλευρά του κ. Κούγια και σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει

"Πριν από λίγα λεπτά ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης, εντολέας του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλέξη Κούγια, μάς ενημέρωσε ότι στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 οι παρουσιαστές Γεώργιος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά παρουσίασαν ένα βίντεο με κάποιους, για τους οποίους είπαν ότι διοργάνωσαν πάρτι με μπουζούκια στις φυλακές Κορυδαλλού, και ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι αυτό το πάρτι έγινε στο κελί που κρατείται ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης και ότι δήθεν συμμετείχε και αυτός.

Η είδηση είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική, όσον αφορά τον κ. Λιγνάδη, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Κανένα πάρτι δεν έγινε στο κελί που κρατείται ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης και ούτε αυτός ούτε οι συγκρατούμενοί του στο ίδιο κελί έχουν καμία σχέση με αυτό που προβλήθηκε.

Η πληροφορία που μας έδωσε ο κ. Λιγνάδης είναι ότι αυτό που δημοσιοποιήθηκε, διοργανώθηκε και έγινε σε εντελώς διαφορετικό κτίριο από αυτό, στο οποίο κρατείται ο κ. Λιγνάδης, και το κελί, στο οποίο κρατούνται τα συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι σε εντελώς διαφορετική πτέρυγα, η οποία απέχει από το κελί του κου Λιγνάδη και των συγκρατουμένων του τουλάχιστον 100 μέτρα.

Η εντολή, την οποία λάβαμε, είναι να μηνύσουμε άμεσα τον οιονδήποτε συμμετείχε μαζί με τους Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά στην προβολή και τον σχολιασμό αυτής της συκοφαντικής δυσφημήσεως, και να καταθέσουμε και αγωγή, ζητώντας το ποσό των 200.000 ευρώ.

Τόσο ο κ. Λιγνάδης όσο και όλοι εμείς οι δικηγόροι του γραφείου του κου Αλέξη Κούγια θα αναζητήσουμε και τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της συκοφαντικής δυσφημήσεως και θα τους μηνύσουμε και θα τους ενάγουμε.

Αθήνα, 08/07/2022

Με εκτίμηση και σεβασμό
Αλέξιος Χ. Κούγιας

ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής: Πειθαρχικά μέτρα για το βίντεο

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, προχώρησε στη λήψη άμεσων πειθαρχικών μέτρων με αφορμή βίντεο που αναπαράγεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από κελί κρατουμένου σε Κατάστημα Κράτησης. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε:

1. Επείγουσα πειθαρχική και προκαταρκτική εξέταση του συμβάντος που έλαβε χώρα την 7η Ιουλίου 2022, βραδινές ώρες, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

2. Άμεση διενέργεια έρευνας σε δύο συγκεκριμένες πτέρυγες (Ζ και ΣΤ) που σχετίζονται με το συμβάν και στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) συσκευές κινητών τηλεφώνων.

3. Άμεση απομάκρυνση και αντικατάσταση του προσωπικού που έφερε την ευθύνη της φύλαξης και επόπτευσης των εν λόγω χώρων του Καταστήματος.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν ανέχεται έκνομες ενέργειες στα Καταστήματα Κράτησης και τηρεί τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, ακριβώς όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Λάρισα: Αστυνομικός απείλησε τη σύζυγο του για… τις “ακριβές” πάνες του μωρού!

Σίνζο Άμπε: Βίντεο από την στιγμή του πισώπλατου πυροβλισμού

Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 180 σημεία


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στο πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο