LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Ιουλίου 2022 09:20

Σκρέκας για λογαριασμούς ρεύματος: Τι αλλάζει από την 1η Αυγούστου

Αυξημένη η επιδότηση για την κατανάλωση του Ιουλίου. Πως θα προκύπτει η σταθερή χρέωση από την 1η Αυγούστου.

Κώστας Σκρέκας - Καλημέρα Ελλάδα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι η επιδότηση του κράτους για τον Ιούλιο στους λογαριασμούς ρεύματος θα είναι κατά πολύ αυξημένη και μάλιστα αυτή θα δοθεί ανεξαρτήτως εισοδήματος και για όλες τις κατοικίες και όχι μόνο την πρώτη.

Αντίθετα για τον μήνα Ιούλιο δεν θα υπάρχει επιδότηση για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, καθώς όπως είπε ο κ. Σκρέκας η κατανάλωση του το καλοκαίρι μειώνεται δραστικά και η επιδότηση θα επανέλθει από το φθινόπωρο.

Σε ότι αφορά την ρήτρα αναπροσαρμογής, ο κ. Σκρέκας είπε ότι σταματάει από την 1η Αυγούστου. Πλέον στους λογαριασμούς θα υπάρχει μια ενιαία τιμή με την οποία θα γίνεται η χρέωση. Για το λόγο αυτό οι εταιρείες θα πρέπει να ανακοινώνουν νωρίτερα τις τιμές για τον μεθεπόμενο μήνα και ειδικά για τον Αύγουστο οι τιμές θα ανακοινωθούν στις 10 Ιουλίου.

Επί των τιμών αυτών θα αφαιρείται και η κρατική επιδότηση. Οι καταναλωτές αφού θα συγκρίνουν τις τιμές θα μπορούν να αλλάζουν πάροχο χωρίς καμιά επιβάρυνση. Οι δε τιμές θα αναρτώνται στις ιστοσελίδες των παρόχων.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα αντικατάστασης παλιών ενεργοβόρων συσκευών, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει αύριο και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί περίπου 825.000 αιτήσεις. Με δεδομένο ότι οι πόροι του προγράμματος αρκούν για την αντικατάσταση 200-250 χιλιάδων συσκευών, αναζητούνται νέα κονδύλια για να ικανοποιηθούν περισσότεροι αιτούντες. Αυτοί θα προκύψουν από τη λίστα που έχει ήδη δημιουργηθεί από την μοριοδότηση όσων έχουν υποβάλλει αιτήσεις για τις οποίες έχουν προβλεφθεί κοινωνικά κριτήρια.

Ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε ότι τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας θα παταχθούν καθώς θα γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν έχει αλλάξει κάτι στο περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα προμηθεύουν τις συσκευές στους καταναλωτές.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σισμανόγλειο Νοσοκομείο: Εκρηκτικός μηχανισμός σε ΑΤΜ

Κάρυστος: Σύγκρουση δεξαμενόπλοιων

Αστεροειδής πέρασε “ξυστά” από τη γη αιφνιδιάζοντας τους επιστήμονες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Μετρό: Κλειστός σταθμός το ΣαββατοκύριακοΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής λειτουργίας του σταθμού το Σαββατοκύριακο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται06:45Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο