LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Ιουλίου 2022 10:59 | Ανανέωση: 06 Ιουλίου 2022 11:11

Δίκη Χρυσής Αυγής – Γιάννης Λαγός: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης

Ο ευρωβουλευτής δήλωσε «πολιτικός κρατούμενος». «Δολοφόνος είσαι» του απάντησε η Μάγδα Φύσσα.

δίκη - Χρυσή Αυγή

"Όχι" στα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού και άλλων τριών καταδικασθέντων για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή είπαν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο άκουσμα της απόφασης των δικαστών ο Γιάννης Λαγός άρχισε να χειροκροτά με δεικτική διάθεση. Πλην του Λαγού αιτήματα για να βγουν από την φυλακή είχαν υποβάλει ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή. Υπέρ της απόρριψης των αιτημάτων είχε ταχθεί και η Εισαγγελέας.

Νωρίτερα οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού δευτερολόγησαν επί του αιτήματος αναστολής που υπέβαλε ο εντολέας τους, ενώ τον λόγο έλαβε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος ο οποίος και σήμερα κατά την εκφώνηση του ονόματος του δήλωσε "πολιτικός κρατούμενος".

Ο εκ των συνηγόρων του, Κωνσταντίνος Πλεύρης, είπε στο δικαστήριο πως «όταν λέει ο Λαγός πως είναι πολιτικός κρατούμενος λέει αλήθεια διότι στο πρωτόδικο δικαστήριο μιλάγανε για τον φασισμό. Δικάστηκαν δηλαδή για τις ιδέες τους». Ο συνήγορος επανέλαβε τους ισχυρισμούς που έχει προβάλει και κατά την πρώτη δίκη, περί πολιτικοποίησης της υπόθεσης εξαιτίας δηλώσεων πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων.

δίκη - Χρυσή Αυγή

Ο Γιάννης Λαγός είπε στο δικαστήριο πως θεωρεί ότι έχει αδικηθεί και πως αδικείται επί 9 χρόνια ενώ τόνισε πως είναι συνολικά 3 χρόνια φυλακισμένος, “παντελώς άδικα".

«Υπήρξε μια απόφαση που ήταν προϊόν εντολών. Μέσα σε μία ογκωδέστατη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε μία πράξη που να μου αποδίδεται. Υπάρχουν μόνο ομιλίες μου. Το κατηγορητήριο λέει ότι είμαι φασίστας. Όχι εγκληματίας ,φασίστας» είπε, μεταξύ άλλων. Στην τελευταία φράση τού απάντησε η Μάγδα Φύσσα: «δολοφόνος είσαι».

δίκη - Χρυσή Αυγή

Διακόπηκε για τις 26 Ιουλίου η δίκη

Διακόπηκε για τις 26 Ιουλίου η δίκη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το δικαστήριο, προκειμένου να έχει σαφή εικόνα για την κατάσταση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής που νόσησε βαριά από κορονοϊό, ζήτησε από την υπεράσπισή του να προσκομίσει στην επόμενη συνεδρίαση ένα πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του και εφόσον είναι εφικτό, για την πρόβλεψη των γιατρών ως προς τον χρόνο που απαιτείται για την αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του καταδικασθέντος σε κάθειρξη 13 ετών, ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε ΜΕΘ βρίσκεται πλέον σε κέντρο αποκατάστασης για προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάγκα για αύξηση κρουσμάτων: Βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση

Βόρεια Μακεδονία: Σοβαρά επεισόδια έξω από τη Βουλή (εικόνες)

Μπάμπης Παπαδημητρίου; Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣέρρες: Κλούβα των ΜΑΤ εμβόλισε τρακτέρ - Αγρότης κινδύνευσε να παρασυρθεί (βίντεο)Σήμερα 14:44 | Ειδήσεις

Νωρίτερα σήμερα οι αγρότες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, με απόφαση να κατευθυνθούν προς το τελωνείο του Προμαχώνα.

Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τριήμερο καταιγίδων – Ποιες είναι οι "κόκκινες περιοχές"Σήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Ποιες ημέρες αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στην Αττική.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Επεισόδια στο μπλόκο στο Κιάτο (βίντεο)Σήμερα 12:29 | Ειδήσεις

Οι συγκεντρωμένοι συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις όταν επιχείρησαν να αποκλείσουν την Εθνική Οδό.

Μητσοτάκης για αγρότες: Από 3,1 δις το 2024 στα 3,7 δις οι συνολικές πληρωμές - Οι ακραίες ενέργειες δεν βοηθούνΣήμερα 11:45 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Απεργία ταξί: Ένταση έξω από το υπουργείο Μεταφορών (εικόνες)15:57Χονγκ Κονγκ: Στους 159 οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά στους ουρανοξύστες15:43Σέρρες: Κλούβα των ΜΑΤ εμβόλισε τρακτέρ - Αγρότης κινδύνευσε να παρασυρθεί (βίντεο)15:29"Νύχτα Αποκαλύψεων" με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ115:15Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το τελωνείο Ευζώνων – Έληξε ο συμβολικός αποκλεισμός στη Χαλκηδόνα15:01Αγροτικές κινητοποιήσεις: Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό στην Κομοτηνή14:47Αττική: Συνελήφθη 23χρονο μέλος συμμορίας για διαρρήξεις – Πάνω από 17.000 ευρώ η λεία τους14:33Ηράκλειο: Σύλληψη 54χρονου για όπλα και πυρομαχικά (εικόνες)14:19Τροχαίο στη Λούτσα: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο έλαβε ο 29χρονος14:04Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Η Ελλάδα του 2025 μπορεί να είναι υπερήφανη για τα βήματα που έχει κάνει 13:50ΕΛΑΣ: Επιχείρηση “σκούπα” για την εξάρθρωση κυκλώματος που εκμεταλλεύεται ανηλίκους13:36Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τριήμερο καταιγίδων – Ποιες είναι οι "κόκκινες περιοχές"13:23Γεραπετρίτης: Να διατηρήσουμε την ενότητα του ΝΑΤΟ – Οφείλουμε να σταθούμε στην Ουκρανία13:09Την βαθύτερη οικονομική κρίση της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βιώνει η Γερμανία – Για έλλειψη αποφασιστικότητας κατηγορείται η κυβέρνηση12:55Αγροτικές κινητοποιήσεις: Επεισόδια στο μπλόκο στο Κιάτο (βίντεο)12:41Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Ελεύθερη υπό όρους η Μογκερίνι – Επίσημες κατηγορίες για ευνοιοκρατία12:38Μητσοτάκης για αγρότες: Από 3,1 δις το 2024 στα 3,7 δις οι συνολικές πληρωμές - Οι ακραίες ενέργειες δεν βοηθούν12:24Αγρότες – Ημαθία: Μπλόκο στην Εγνατία Οδό (εικόνες)12:10Δένδιας: Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία είναι ζήτημα ισονομίας που αφορά όλους μας11:55Χατζηδάκης: Η πόρτα της κυβέρνησης είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες - 1,2 δις θα καταβληθούν τον Δεκέμβριο11:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο