LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Ιουλίου 2022 10:59 | Ανανέωση: 06 Ιουλίου 2022 11:11

Δίκη Χρυσής Αυγής – Γιάννης Λαγός: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης

Ο ευρωβουλευτής δήλωσε «πολιτικός κρατούμενος». «Δολοφόνος είσαι» του απάντησε η Μάγδα Φύσσα.

δίκη - Χρυσή Αυγή

"Όχι" στα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού και άλλων τριών καταδικασθέντων για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή είπαν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο άκουσμα της απόφασης των δικαστών ο Γιάννης Λαγός άρχισε να χειροκροτά με δεικτική διάθεση. Πλην του Λαγού αιτήματα για να βγουν από την φυλακή είχαν υποβάλει ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή. Υπέρ της απόρριψης των αιτημάτων είχε ταχθεί και η Εισαγγελέας.

Νωρίτερα οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού δευτερολόγησαν επί του αιτήματος αναστολής που υπέβαλε ο εντολέας τους, ενώ τον λόγο έλαβε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος ο οποίος και σήμερα κατά την εκφώνηση του ονόματος του δήλωσε "πολιτικός κρατούμενος".

Ο εκ των συνηγόρων του, Κωνσταντίνος Πλεύρης, είπε στο δικαστήριο πως «όταν λέει ο Λαγός πως είναι πολιτικός κρατούμενος λέει αλήθεια διότι στο πρωτόδικο δικαστήριο μιλάγανε για τον φασισμό. Δικάστηκαν δηλαδή για τις ιδέες τους». Ο συνήγορος επανέλαβε τους ισχυρισμούς που έχει προβάλει και κατά την πρώτη δίκη, περί πολιτικοποίησης της υπόθεσης εξαιτίας δηλώσεων πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων.

δίκη - Χρυσή Αυγή

Ο Γιάννης Λαγός είπε στο δικαστήριο πως θεωρεί ότι έχει αδικηθεί και πως αδικείται επί 9 χρόνια ενώ τόνισε πως είναι συνολικά 3 χρόνια φυλακισμένος, “παντελώς άδικα".

«Υπήρξε μια απόφαση που ήταν προϊόν εντολών. Μέσα σε μία ογκωδέστατη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε μία πράξη που να μου αποδίδεται. Υπάρχουν μόνο ομιλίες μου. Το κατηγορητήριο λέει ότι είμαι φασίστας. Όχι εγκληματίας ,φασίστας» είπε, μεταξύ άλλων. Στην τελευταία φράση τού απάντησε η Μάγδα Φύσσα: «δολοφόνος είσαι».

δίκη - Χρυσή Αυγή

Διακόπηκε για τις 26 Ιουλίου η δίκη

Διακόπηκε για τις 26 Ιουλίου η δίκη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το δικαστήριο, προκειμένου να έχει σαφή εικόνα για την κατάσταση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής που νόσησε βαριά από κορονοϊό, ζήτησε από την υπεράσπισή του να προσκομίσει στην επόμενη συνεδρίαση ένα πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του και εφόσον είναι εφικτό, για την πρόβλεψη των γιατρών ως προς τον χρόνο που απαιτείται για την αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του καταδικασθέντος σε κάθειρξη 13 ετών, ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε ΜΕΘ βρίσκεται πλέον σε κέντρο αποκατάστασης για προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάγκα για αύξηση κρουσμάτων: Βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση

Βόρεια Μακεδονία: Σοβαρά επεισόδια έξω από τη Βουλή (εικόνες)

Μπάμπης Παπαδημητρίου; Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Το αποτύπωμα του τουρισμού είναι έντονο στην οικονομία συνολικάΣήμερα 15:48 | Ειδήσεις

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στην εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ο τουρισμός αλλάζει, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τραγωδία στη Ρόδο: Ο πατέρας του 19χρονου στον ΑΝΤ1 - Θα ψάξουμε τα πάνταΣήμερα 20:59 | Ειδήσεις

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Ούτε ένα ευρώ δεν επέστρεψαν οι αγρότες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

«Έχουν δεσμευτεί περίπου 250 ΑΦΜ ως ύποπτα, για ποσά πάνω από 20.000 ευρώ».

Υπεγράφη για πρώτη φορά κοινωνική συμφωνία κυβέρνησης και εθνικών κοινωνικών εταίρωνΣήμερα 18:00 | Ειδήσεις

«Για τους εργαζόμενους, σημαίνει δυνατότητα για αύξηση μισθών και παροχών, σταθερό, ασφαλές και προβλέψιμο εργασιακό περιβάλλον, λιγότερο άγχος».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στη Ρόδο: Ο πατέρας του 19χρονου στον ΑΝΤ1 - Θα ψάξουμε τα πάντα21:45Κέρκυρα - Κακοκαιρία Adel: Μια έγκυος απεγκλωβίστηκε στην περιοχή Ποταμός21:31Παρτιζάν: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας21:17Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος21:03Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Ούτε ένα ευρώ δεν επέστρεψαν οι αγρότες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ20:49Φλώρινα: Σοβαρό τροχαίο στο Πλατύ Πρεσπών - Απεγκλωβίστηκαν δύο άνδρες χωρίς αισθήσεις20:35Ant1 Sports: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη βασίλισσα της Ευρώπης στο κατάμεστο "Καραϊσκάκης"20:21Πραξικόπημα στη Γουινέα–Μπισσάου εν μέσω προεδρικών εκλογών - Συνελήφθη ο πρόεδρος και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου20:07Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο19:57Τέλλογλου - Αγροτικές επιδοτήσεις: "Εφιάλτης" το κόστος παραγωγής 19:47Κυριάκος Μητσοτάκης: Παραθέτει απόψε δείπνο στον Μάνφρεντ Βέμπερ19:37Χονγκ Κονγκ: Τουλάχιστον 36 νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε σε ουρανοξύστες (εικόνες)19:27Θεσσαλονίκη: Απαγορεύτηκε η συμμετοχή σε ιεροπραξία στον ιερέα μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση19:17ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Επισημοποιείται σήμερα η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος19:07Συρία: Πέντε πολίτες νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη όπλων στην Ιντλίμπ18:57Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης: Αμφίβολος ο Μπέλιγχαμ18:47Τραγωδία στη Φθιώτιδα: 50χρονος πέθανε από τσίμπημα μέλισσας18:37Υπεγράφη για πρώτη φορά κοινωνική συμφωνία κυβέρνησης και εθνικών κοινωνικών εταίρων18:27Σοφία Φατέ στο ant1news: Οι τροφές που μας προστατεύουν από ιώσεις και λοιμώξεις18:17Μητσοτάκης: Το αποτύπωμα του τουρισμού είναι έντονο στην οικονομία συνολικά18:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο