LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2022 22:50

Θεσσαλονίκη: Super γιαγιά την έφερε σε απατεώνες που ήθελαν να της φάνε 180000 ευρώ!

Πώς μία ηλικιωμένη κατάφερε να ξεφύγει από τα δίχτυα κυκλώματος απατεώνων με τη μέθοδο των “μαϊμού” ατυχημάτων. Το χρονικό της περιπέτειάς της. 

Έξωση - γιαγιά - ηλικιωμένη

Mία 85χρονη γυναίκα από την Θεσσαλονίκη δέχτηκε ένα ύποπτο τηλεφώνημα από αγνώστους που ζητούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό, ώστε να «ελευθερώσουν» την κόρη της, με την ίδια να μην πέφτει θύμα της απάτης, αλλά να συνεργάζεται με την αστυνομία και να γίνεται σχετική σύλληψη.

Συγκεκριμένα, στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ένας άνδρας που της συστήθηκε ως αστυνομικός της Ασφάλειας Αθηνών. «Η κόρη σας προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα και σκότωσε ένα ανήλικο παιδί από την Αλβανία. Εάν πληρώσετε 180.000 ευρώ θα αποσύρουμε την μήνυση εναντίον της», ανέφερε ο άγνωστος, την ώρα που στο βάθος ακουγόταν μία γυναικεία φωνή η οποία υποτίθεται ότι ανήκε στην κόρη της και φώναζε «μαμά λυπήσου με…». «Δεν έχω τόσο χρήματα», απάντησε η ηλικιωμένη. Μόλις είχε ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, αλλά αυτή τη φορά η «κομπίνα» των επιτήδειων που ξαφρίζουν ανυποψίαστους ηλικιωμένους με τη μέθοδο των τροχαίων «μαϊμού» – απάτη που τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε σε μάστιγα – δεν θα ευδοκιμούσε.

Η 85χρονη ανέφερε ότι έχει μόνο 7.000 ευρώ με τον «αστυνομικό» να την προτρέπει να πάει στην τράπεζα προκειμένου να τα «σηκώσει» και να τα παραδώσει μαζί με κοσμήματα και τιμαλφή που τυχόν διέθετε. Θα ακολουθούσε νέο τηλεφώνημα με οδηγίες για τον τρόπο και τον τόπο παράδοσης. Παρά τον αιφνιδιασμό, η ηλικιωμένη κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της. «Μήπως είναι από τη μαφία που ζητάει χρήματα;» αναρωτήθηκε. Είχε ακούσει – άλλωστε – για τη δράση εγκληματικών ομάδων που εξαπατούν πολίτες με τέτοιου είδους πρακτικές.

Ύστερα από διαδοχικά τηλεφωνήματα που έκανε σε κοντινά της πρόσωπα και μεταξύ αυτών στην κόρη της, η οποία τη διαβεβαίωσε ότι είναι καλά, συνειδητοποίησε ότι η υποψία της επαληθεύτηκε. Αμέσως επικοινώνησε με την Αστυνομία και στήθηκε επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη ενός 35χρονου, βουλγαρικής καταγωγής άνδρα, ο οποίος αργότερα και κατόπιν συνεχών κλήσεων συνεννόησης της 85χρονης με τον υποτιθέμενο αστυνομικό θα εμφανιζόταν με ταξί κάτω από το σπίτι της για να παραλάβει τα χρήματα και τα κοσμήματα.

Τι έδειξε η έρευνα

Όπως αποκαλύφθηκε από την αστυνομική έρευνα, επρόκειτο για «εισπράκτορα» της εγκληματικής ομάδας που έναντι 50 ευρώ για κάθε «δρομολόγιο» αναλάμβανε την παραλαβή της «λείας». Ο ίδιος ομολόγησε την εμπλοκή του στην παραπάνω περίπτωση, όπως επίσης σε δύο ακόμη τετελεσμένες απάτες, από τις οποίες απέσπασε για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας το συνολικό ποσό των 57.000 ευρώ . Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης – ενώπιον του οποίου κλήθηκε να λογοδοτήσει σήμερα – τον καταδίκασε σε φυλάκιση 4,5 ετών, με αναγνώριση ελαφρυντικού. Μετά την ετυμηγορία του Δικαστηρίου επέστρεψε στη φυλακή για την έκτιση της ποινής του, καθώς αυτή δεν ανεστάλη ούτε μετατράπηκε.

Η 85χρονη κατέθεσε στο Δικαστήριο, όπου περιέγραψε λεπτό προς λεπτό το χρονικό της περιπέτειας που βίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Το σοκ που παθαίνει κανείς είναι τρομερό […] Εύχομαι να μην το ακούσει αυτό καμία μάνα», πρόσθεσε η ίδια. Αντίθετα με την περίπτωσή της, μία άλλη ηλικιωμένη έπεσε στα δίχτυα των επιτήδειων. «Εκείνη τη στιγμή λειτουργείς με το συναίσθημα, όχι με τη λογική» κατέθεσε για τη στιγμή του αρχικού αιφνιδιασμού.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Γιώργος Λεβέντης Διευθύνων Σύμβουλος σε ΑΝΤ1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και ANTENNA STUDIOS

Τσίπρας για στέγαση: Επίδομα ενοικίου μέχρι 350 ευρώ

Ψευτογιατρός - Δικηγόρος θυμάτων στον ΑΝΤ1: δεν έχει μετανιώσει (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο ΤραμπΣήμερα 22:48 | Ειδήσεις

Στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα Ουάσιγκτον κατέφθασε όπως ήταν προγραμματισμένο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Λευκό Οίκο.

Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου ζητούν να ξανανοίξει ο φάκελοςΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

«Ζητούν μια εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου όπως λένε να λάμψει όλη η αλήθεια».

Novartis - Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Δουλειά της δικαιοσύνης είναι να βρει τους ηθικούς αυτουργούςΣήμερα 18:48 | Ειδήσεις

Συνολική ποινή 25 μηνών φυλάκισης στον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη και 33 μήνες στην Μαρία Μαραγγέλη επέβαλε το Μονομελές πλημμελειοδικείο, ορίζοντας 3ετή αναστολή στην έφεση των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων.

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και δεύτερη σορός άντραΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Οι έρευνες των λιμενικών Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο για την ταυτοποίηση των δύο σορών, όσο και για τις συνθήκες θανάτου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νεοχώρι Πάτρας: Στο νοσοκομείο ασθενής από τον ιό του Δυτικού Νείλου23:59UCL: Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι 35...επιβάτες αξίας 18,33 δισεκατομμύρια ευρώ στο ταξίδι στ' αστέρια23:42Έφοδος ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού23:25Καραλής: Θέλω να εξαντλήσω όλα μου τα όρια και όταν τελειώσει η καριέρα μου στον αθλητισμό να ξέρω ότι τα έχω δοκιμάσει όλα23:11ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο Τραμπ22:57Σοκ στην Πάτρα: 21χρονος βρέθηκε νεκρός πάνω στον υπολογιστή του22:43Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και δεύτερη σορός άντρα22:29Novartis - Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Δουλειά της δικαιοσύνης είναι να βρει τους ηθικούς αυτουργούς22:14ΟΠΕΚΕΠΕ: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά στο Ηράκλειο, η δίκη με τους 104 κατηγορούμενους22:00Παναθηναϊκός - Βιτόρια: Έφυγε χωρίς να χαιρετήσει κανέναν στο Κορωπί με τους συνεργάτες του21:42Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων έφερε η απόφαση Novartis21:28Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο ο αναβάτης της μηχανής21:14Ψηλορείτης: Τραυματίστηκε 25χρονη κατά την ανάβαση – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής21:00Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου ζητούν να ξανανοίξει ο φάκελος20:46Το “Υγεία πάνω απ’ όλα” με τη Φωτεινή Γεωργίου κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου20:32ΗΠΑ: Σήμερα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Τραμπ20:17Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:02Εισαγγελική διάταξη για την κατάσχεση των κινητών της μητέρας και της γιαγιάς του Παναγιωτάκη19:47Τροχαίο ατύχημα στην Κοζάνη: 86χρονος οδηγός "καβάλησε" πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του (εικόνες)19:30Εύβοια: 60χρονος τραυμάτισε τη 49χρονη σύζυγό του με μαχαίρια19:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο