LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2022 16:23

Πλεύρης από Χανιά: Στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη των 4000 θέσεων νοσηλευτών

Δέσμευση του Υπουργού Υγείας για προσλήψεις στο Νοσοκομείο Χανίων. “Θερμή” υποδοχή από υγειονομικούς σε αναστολή

Θάνος Πλεύρης - Χανιά

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο Χανίων στο πλαίσιο των επισκέψεων του στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Ο Υπουργός Υγείας συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλος και τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη επισκέφθηκε το νοσοκομείο όπου συζήτησε με τη διοίκηση και το προσωπικό για τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Στη σύσκεψη παρευρίσκονταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, οι βουλευτές της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης και η Μαριάννα Μποτωνάκη εκπρόσωπος της βουλευτή Χανίων, Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε:

"Αυτή τη στιγμή η προκήρυξη των 4.000 θέσεων νοσηλευτών ήδη βρίσκεται στο ΑΣΕΠ και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί και αφορά στο σύνολο της κάλυψης των θέσεων που έχει ζητήσει το νοσοκομείο Χανίων. Αντίστοιχα θα βγει προκήρυξη των 700 γιατρών. Εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα στις στοχευμένες ειδικότητες γιατί ήδη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν βγει αυτές οι ειδικότητες αλλά έχουν χαρακτηριστεί άγονες οπότε με κίνητρα που επεξεργάζεται η Αναπληρώτρια Υπουργός θέλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για να καλυφθούν οι θέσεις όπου υπάρχουν κενά. Παράλληλα το νοσοκομείο Χανίων ξεκινάει ενεργειακή αναβάθμιση, έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και τα ΤΕΠ θα έχουν πλήρη αναβάθμιση. Η στόχευση μας είναι τα 350 εκ. ευρώ που έχουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης και με τις προκηρύξεις 6.000 θέσεων που έχουμε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε κτιριακά και να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία".

Θάνος Πλεύρης - Χανιά

"Θερμή" υποδοχή από υγειονομικούς σε αναστολή

Με κινητοποίηση ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού υποδέχτηκαν τον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη στο νοσοκομείο Χανίων υγειονομικοί σε αναστολή.

Ο υπουργός δέχθηκε έντονες διαμαρτυρίες από τους εργαζόμενους που ζήτησαν να πάρει πίσω την απόφασή του με την οποία βρέθηκαν εκτός εργασίας. Οι εργαζόμενοι ξεδίπλωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα.

“Οι αναστολές δεν έφεραν υγεία, κόλλησαν και νόσησαν μεχρι και τα φορεία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ένα από αυτά.

“Είμαστε τουλάχιστον 50.000 άτομα στον δρόμο, οι οικογένειές μας πεινάνε”, δήλωσε υγειονομικός σε αναστολή.

Στη συνέχεια, στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος ο υπουργός παρέστη σε συζήτηση με μέλη της διοίκησης, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και εκπροσώπων των εργαζόμενων.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και οι βουλευτές της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, μίλησε για άριστη καθημερινή συνεργασία με τον υπουργό.

Μεγάλη ένταση στην έξοδο

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και υγειονομικών σε αναστολή έλαβαν χώρα κατά την αποχώρηση του υπουργού υγείας

Με το που άνοιξε η πόρτα του αμφιθεάτρου και εμφανίστηκε ο υπουργός,. συγκεντρωμένοι υγειονομικοί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Στη συνέχεια, έξω από το κτίριο, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ υγειονομικών σε αναστολή και αστυνομικών, με σπρωξίματα και κάποια… γαλλικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Σικάγο: Πυροβολισμοί σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου (βίντεο)

Κρήτη: Ανήλικος χαστούκισε και απείλησε με μαχαίρι 15χρονο

Τροχαίο στα Χανιά: Νεκροί μαθήτρια και νεαρός (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΣήμερα 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΣήμερα 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΣήμερα 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο19:16Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 70χρονου αγνοούμενου19:02ΗΠΑ: Ο διευθυντής της CIA Ράτκλιφ συναντήθηκε με την προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας Ροδρίγκες18:48Χανιά: Συνελήφθη 60χρονος που διατηρούσε ζώα συντροφιάς σε ακατάλληλες συνθήκες18:34Κραν Μοντανά: Εγγύηση 215.000 ευρώ και βραχιολάκι για τους ιδιοκτήτες του μπαρ18:20Super League: Αναβλήθηκε ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Κηφισιά18:06Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου 17:52Τροχαίο δυστύχημα στη Σητεία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 16χρονος οδηγός17:38Κορυδαλλός: Γυναίκα απειλεί να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας (βίντεο)17:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:12Θρίλερ σε πολυτελή βίλα στην Άδανα – Πατέρας σκότωσε τα δύο παιδιά του και αυτοκτόνησε16:58Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία "συμβουλίου ειρήνης" για τη Γάζα16:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο