LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2022 10:12

Παξοί: προσάραξη θαλαμηγού και επιχείρηση διάσωσης

Επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση των επιβαινόντων στη θαλαμηγό.

Παξοί - θαλαμηγός - βύθιση

Ένα ναυτικό ατύχημα συνέβη στους Παξούς, όταν θαλαμηγός προσάραξε σε ύφαλο. 

Στη θαλαμηγό «Green Wishper» σημαίας Τζέρσεϋ, επιβάτες ήταν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν μετά την επιχείρηση του Λιμενικού Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών οι τρεις επιβαίνοντες ήταν καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα «Γαϊου».

Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Green Wishper» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

@georgepolychroniou Reply to @harkal123498 ? Pink Soldiers - 23

Η ανακοίνωση του Λιμενικού


«Ειδικότερα, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Παξών ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για προσάραξη του σκάφους «GREEN WISHPER» σημαίας Τζέρσεϋ, με τρεις 3 ξένης καταγωγής επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Παξών στον ύφαλο Παναγιά.

Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος καθώς και το Ρ/Κ «ΙΩΑΝΝΗΣ» Ν.Π. 12454 προς παροχή συνδρομής, όπου εντόπισαν το εν λόγω Θ/Γ το οποίο είχε προσαράξει, προκαλώντας ζημιές επί του σκάφους και εισροή υδάτων.

Άμεσα πραγματοποιήθηκε εκκένωση του σκάφους, με τους τρεις επιβαίνοντες να επιβιβάζονται, καλά στην υγεία τους στο Ε/Π-Α/Ψ «ΙΩΑΝΝΗΣ» Σ.Π. 327 το οποίο είχε μεταβεί στο σημείο προς παροχή βοήθειας, με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα «ΓΑΪΟΥ» ν. Παξών.

Στο προσαραγμένο σκάφος παρατηρήθηκε κλίση λόγω της εισροής υδάτων και τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα προς αποφυγή ρύπανσης, ενώ τοποθετήθηκαν ακόμα φωτεινοί σημαντήρες στη πλώρη και τη πρύμνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών που διενεργεί τη προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «GREEN WISHPER» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση».

Ειδήσεις σήμερα:

Ντίνα Κώνστα: η σχέση της με τη... Ντένη Μαρκορά και η απόφασή της την προσωπική της ζωή (βίντεο)

National Geographic: Τρία ελληνικά νησιά στον πράσινο κατάλογο

Ελ Σαλβαδόρ: καταστροφές από τη φονική καταιγίδα "Μπόνι"

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο