LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2022 23:06

Κοπεγχάγη: “Πολλοί νεκροί” από τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο (εικόνες)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Ο ύποπτος προσπαθούσε να "παγιδεύσει" τα θύματα, λένε οι αυτόπτες μάρτυρες. 

Κοπεγχάγη - πυροβολισμοί - Δανία

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα το απόγευμα σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Δανίας, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία έχει συλλάβει έναν ύποπτο, έναν 22χρονο Δανό.

Ο νεαρός, που σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι, συνελήφθη λίγο μετά την άφιξη των πρώτων αστυνομικών στο εμπορικό κέντρο Field’s, που βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο της Κοπεγχάγης και το αεροδρόμιο της πόλης.

«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες και γνωρίζουμε πλέον ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί», είπε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας της Κοπεγχάγης, ο Σόρεν Τόμασεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το κίνητρο του υπόπτου παραμένει ασαφές όμως οι αρχές «δεν μπορούν να αποκλείσουν την τρομοκρατική ενέργεια», πρόσθεσε. Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι ο 22χρονος είχε συνεργούς.

Κοπεγχάγη - πυροβολισμοί - Δανία

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν γύρω στις 17.30, τοπική ώρα, προκαλώντας πανικό στους παριστάμενους. Πολλοί επισκέπτες του Field’s είχαν πάει εκεί εν αναμονή της συναυλίας που επρόκειτο να δώσει ο Βρετανός σταρ Χάρι Στάιλς σε έναν γειτονικό συναυλιακό χώρο. Η παράσταση τελικά ματαιώθηκε.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε δανέζικα μέσα ενημέρωσης είπαν ότι ο ύποπτος προσπαθούσε να «παγιδεύσει» τα θύματα, λέγοντάς τους για παράδειγμα ότι το όπλο ήταν ψεύτικο, ώστε να μην διστάσουν να τον πλησιάσουν. «Ήταν αρκετά ψυχοπαθής ώστε να κυνηγά τους ανθρώπους, όμως δεν έτρεχε», είπε ένας μάρτυρας που μίλησε στη δημόσια τηλεόραση DR.

Όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, περίπου 100 άνθρωποι έτρεξαν να φύγουν από το Field’s. Άλλοι επέλεξαν να κρυφτούν στο εσωτερικό.

«Ξαφνικά, ακούσαμε πυροβολισμούς, εγώ άκουσα δέκα και τρέξαμε όσο μπορούσαμε για να κρυφτούμε στις τουαλέτες», είπε μια νεαρή γυναίκα, η Ιζαμπέλα, που έμεινε κρυμμένη επί δύο ώρες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην περιοχή και απέκλεισαν όλους τους δρόμους γύρω από το εμπορικό κέντρο. Τα δρομολόγια του μετρό διακόπηκαν και ένα ελικόπτερο πετούσε από πάνω.

«Οι κόρες μου θα πήγαιναν (στη συναυλία) του Χάρι Στάιλς. Μου τηλεφώνησαν και είπαν ότι κάποιος πυροβολούσε. Βρίσκονταν σε ένα εστιατόριο όταν συνέβη αυτό», είπε ο Χανς Κρίστιαν Στολτς, ένας 53χρονος Σουηδός που πήγε στο Field’s αναζητώντας τα παιδιά του.

Κοπεγχάγη - πυροβολισμοί - Δανία

«Στην αρχή νομίζαμε ότι κάποιοι έτρεχαν επειδή είδαν τον Χάρι Στάιλς, μετά καταλάβαμε ότι ήταν πανικόβλητοι (…) Τρέξαμε να σώσουμε τη ζωή μας», αφηγήθηκε η κόρη του, η Κασάντρα.

«Η ομάδα μου και εγώ προσευχόμαστε για όλους εκείνους που έχουν πληγεί από τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης. Είμαι σοκαρισμένος», έγραψε στο Snapchat ο Βρετανός σταρ.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία ένδειξη μέχρι τώρα για τα κίνητρα του δράστη.

Ειδήσεις σήμερα:

Λύτρας στον ΑΝΤ1: Ο Αδαμαντίδης είχε βιαιοπραγήσει και παλαιότερα κατά της συντρόφου του

Κάτω Πατήσια - Άγιοι Ανάργυροι: Ο “πιστολέρο”, το βαρύ ποινικό παρελθόν και το... ξεκαθάρισμα

Σταϊκούρας στον ΑΝΤ1: “παράθυρο” για νέα μέτρα σε καύσιμα και ρεύμα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΧθες 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Χθες 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΧθες 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΧθες 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο