LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2022 20:58 | Ανανέωση: 03 Ιουλίου 2022 21:25

Φωτιά στην Αχαΐα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες (εικόνες)

Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή.

Αχαΐα - πυρκαγιά

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή Πόρτες στην Αχαΐα, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και μετά τη δύση του ηλίου, δεν θα μπορεί να υπάρχει συνδρομή από τα εναέρια μέσα. 

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, με την πυρκαγιά να κατευθύνεται προς την Πηνεία.

Αχαΐα - πυρκαγιά

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν έχει μπει η φωτιά στον οικισμό Βάλμης, υπάρχει κίνδυνος αλλά κάπως έχει “περιφρουρηθεί” από πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αχαΐα - πυρκαγιά

Πλέον μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται 3-4 χλμ από την Βάλμη όπου η φωτιά έχει προχωρήσει και και καίει το δάσος Κοτρώνας.

Αχαΐα - πυρκαγιά

Στο σημείο βρισκονται 30 πυροσβέστες, 43 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπορου, 11 εναέρια, με ενισχύσεις από άλλες περιοχές να καταφτάνουν. 

Οι πυκνοί καπνοί, ήδη είναι ορατοί και από την πόλη του Πύργου, με το έργο των πυροσβεστών να χαρακτηρίζεται σίγουρα ως δύσκολο.

Αχαΐα - πυρκαγιά

Τρεις κοινότητες του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία απειλεί η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας και στη συνέχεια πέρασε στη γειτονική περιφερειακή ενότητα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα».

Σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη, «η κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση και ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα έργου της περιφέρειας ανοίγουν αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες».

Επίσης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο που κατευθυνόταν προς την κοινότητα Βάλμη, έχοντας μάλιστα πλησιάσει τα πρώτα σπίτια σε απόσταση περίπου 150 μέτρων».

Πηγή: patrisnews.com

Ειδήσεις σήμερα:

Θέμης Αδαμαντίδης: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή που η σύντροφός του πέφτει θύμα βιαιοπραγίας

Ιωάννινα: Μαιευτήρας υπέστη έμφραγμα την ώρα του τοκετού

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο: “Χάλκινη” η Εθνική

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο