LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2022 16:12 | Ανανέωση: 02 Ιουλίου 2022 17:14

Novartis: Κόντρα Τσίπρα - Οικονόμου για Παπαγγελόπουλο και βούλευμα

Επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον πρωθυπουργό. Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Novartis - κτίριο
«Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με την υποτιθέμενη σκευωρία για το σκάνδαλο Novartis, αποτελεί κόλαφο για όσους επιχείρησαν να το συγκαλύψουν»,
τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει σε δήλωσή του, ότι το βούλευμα «αθωώνει πλήρως, όλους τους κατηγορούμενους από τη κατασκευασμένη κατηγορία της σκευωρίας και στέλνει στο κάλαθο των αχρήστων το στημένο κατηγορητήριο της προανακριτικής». Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό, σημειώνει ότι «τρία χρόνια τώρα ο κος Μητσοτάκης επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. Επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο. Επιχειρεί να λασπώσει και να στείλει στη φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και τους δημοσιογράφους που τόλμησαν να αναδείξουν την αλήθεια». 

«Ήρθε όμως η ώρα της Δικαιοσύνης». «Και ήρθε η ώρα εγώ να αντιστρέψω τα λόγια των κατηγορούμενων που μετατράπηκαν σε κατήγορους. Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε είναι εδώ και ζητάει απαντήσεις», προσθέτει, θέτοντας τα εξής ερωτήματα: «Ποιοι δωροδοκήθηκαν; Ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια;» 

«Ό,τι και να κάνετε οι απαντήσεις θα δοθούν. Όσος χρόνος κι αν περάσει», δηλώνει ο κ. Τσίπρας και υπογραμμίζει καταληκτικά πως «σε αυτόν τον τόπο, η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δε θα νικηθούν. Και η Δικαιοσύνη θα επιστρέψει». 

Οικονόμου: Πρωτοφανές να παραπέμπεται, ένας ακόμη πρώην υπουργός του και ο κ. Τσίπρας να πανηγυρίζει

«Είναι πρωτοφανές να παραπέμπεται, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση, ένας ακόμη πρώην υπουργός του και ο κ. Τσίπρας να επαίρεται και να πανηγυρίζει» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 «Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο άνθρωπος που ο κ. Τσίπρας είχε αναθέσει την προστασία της Δικαιοσύνης, των Θεσμών και της διαφάνειας παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Ο στενός του συνεργάτης (ένας ακόμη) είναι κατηγορούμενος, όχι κατήγορος» προσθέτει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας εμφανέστατα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια λέγοντας: «Περιγράφει τόσο αναλυτικά και γλαφυρά πρακτικές χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, επειδή τις εφάρμοσε στη διάρκεια της θητείας του, για να ελέγξει τους "αρμούς του συστήματος" και να μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος - παρία, εκτός του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

 «Η κυβέρνηση πιστεύει ειλικρινά και υπερασπίζεται πραγματικά την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία στο τέλος θα αναδείξει κάθε πτυχή της αλήθειας, για όλα και όλους» καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Οικονόμου

Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Είναι πρωτοφανές ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος να έχει πει ωμά ψέματα στον ελληνικό λαό που σε δύο ώρες κατέρρευσαν και να παραμένει ακόμα στη θέση του. Αυτό βέβαια αποδεικνύει ότι πίσω από τις διαρροές που παραπλανούσαν και έριξαν στα βράχια δημοσιογράφους βρισκόταν το Μέγαρο Μαξίμου. Και ακόμα περιμένουν μια συγνώμη για την κραυγαλέα εκμετάλλευση του ονόματός τους και το συντονισμένο παιχνίδι που παίχτηκε στην πλάτη τους. 

Ο κ. Οικονόμου έχει χάσει κάθε αξιοπιστία για να μπορεί να απαντά στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να απευθύνεται στους εκπροσώπους του Τύπου. 

Ωστόσο είναι καλύτερα να πει μια κουβέντα στους πολίτες για το τι έγινε με τη δήθεν σκευωρία του σκανδάλου Novartis, που επί τέσσερα χρόνια είχαν κάνει σημαία και εχθές κατέρρευσε με πάταγο. Έφυγε η σκευωρία και έμεινε το σκάνδαλο. Κι έχουμε το πρωτόγνωρο να μην υπάρχουν σκευωροί που έστησαν το σκάνδαλο, αλλά σκευωροί που στήνουν… σκευωρίες. Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και η ελληνική Δικαιοσύνη απέδειξε πως, παρά τις πιέσεις, τους σκευωρούς της σκευωρίας και τους δωρολήπτες πολιτικούς θα τους πάει μέχρι τέλους.

Και κάτι ακόμα. Η ελληνική Δικαιοσύνη τους θύμισε ένα πράγμα γι’ αυτό βρίσκονται σε πανικό: ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.»


Ειδήσεις σήμερα:

Κέρκυρα: καλλιεργούσε φυτεία κάνναβης μέσα σε ελαιώνα

Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Εμβόλιο για να συνεχίσουμε τις διακοπές μας

Πάτρα: Η επιστολή στην Πισπιρίγκου και η... "ομολογία" της (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα είναι καθοριστικός σύμμαχος και πάντα ξεπερνάει τις προσδοκίες μαςΧθες 21:10 | Ειδήσεις

Τι είπε στην Μαρία Σαράφογλου, για τις εξελίξεις στα ενεργειακά, τις αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά και για την γυναίκα… πίσω από την πρέσβειρα.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στον ΑΝΤ1: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα - Θα δείξουμε την ενεργειακή κυριαρχία που μπορούν να βιώσουν οι χώρες μαςΧθες 21:42 | Ειδήσεις

"Θα δείξουμε την ενεργειακή κυριαρχία που μπορούν να βιώσουν οι χώρες μας και θα συνεργαστούμε για να επιτύχουμε τεράστια αποτελέσματα", τόνισε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη σήμερα στη Βουλή με επίκεντρο την ακρίβειαΣήμερα 08:30 | Ειδήσεις

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και το ιδιωτικό χρέος

Ρόδος: "Μπορεί να με σκότωναν" - Τι αναφέρει ο επιχειρηματίας που του "γάζωσαν" με σφαίρες το σπίτι (βίντεο)Σήμερα 11:03 | Ειδήσεις

«Φυσικά και φοβάμαι, είμαι 30 χρόνια επιχειρηματίας στο νησί». Τι είπε ο επιχειρηματίας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ημαθία: Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους αγρότες και κτηνοτρόφοι13:03Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι από αυτά που θα διαβάσω12:49Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί σε μαζική ρωσική επίθεση στο Κίεβο, δήλωσε ο Ζελένσκι 12:35Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπάρχουν προβλήματα στην ψυχική υγεία των παιδιών από την κατάχρηση των social media12:21Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Απολογούνται οι αστυνομικοί – "Της ζήτησαν 100 ευρώ για να κάνει μήνυση" λέει η μητέρα της12:07Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την αντιμετώπιση της ζωονόσου της ευλογιάς11:52Τέμπη: Ο σταθμάρχης ο πρώτος που έλαβε το κλητήριο θέσπισμα11:38Βόλος: Στη φυλακή 45χρονος που είχε ερωτική σχέση με ανήλικη 11:24Ρόδος: "Μπορεί να με σκότωναν" - Τι αναφέρει ο επιχειρηματίας που του "γάζωσαν" με σφαίρες το σπίτι (βίντεο)11:10Ηράκλειο: Δεν τα κατάφερε ο 53χρονος μετά το τροχαίο – Πώς έγινε το δυστύχημα10:56Παρασκευή 14 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:42Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποβλήθηκε για πρώτη φορά με την Πορτογαλία10:28Πιερρακάκης: Το δημοψήφισμα ήταν το τέλος των ψευδαισθήσεων και η αρχή του δημοσιονομικού ρεαλισμού10:14Κορωπί: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 22χρονο που κατάπιε αμάσητο μπέργκερ10:00Η βρετανή υπουργός Πολιτισμού καλωσόρισε τη συγγνώμη του BBC στον Τραμπ09:48Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που "νομιμοποιούσε" κλεμμένα αυτοκίνητα με πλαστά χαρτιά09:34Τροχαίο δυστύχημα στο Ηράκλειο - Όχημα προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο09:20Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία "βομβιστών" ΑΤΜ με τεράστια λεία 09:06Η ακρίβεια χτύπησε... και τα γλυκά - Χριστουγεννιάτικες αγορές με το "σταγονόμετρο"08:52Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη σήμερα στη Βουλή με επίκεντρο την ακρίβεια08:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο