LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2022 14:06 | Ανανέωση: 02 Ιουλίου 2022 14:21

Οικονόμου: Ο Ερντογάν αισθάνεται άβολα με την ισχυροποίηση της Ελλάδας

Να «κρατήσει για τον εαυτό του» τη «στεναχώρια» του για τους Έλληνες, κάλεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τον Τούρκο Πρόεδρο.

Φαντάρος - φυλάκιο - Φαρμακονήσι

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ είπε ότι είναι απολύτως προφανές ότι η συνεχής ισχυροποίηση της χώρας μας σε όλα τα μέτωπα, στην οικονομία, στη διπλωματία, στην αποτρεπτική μας ικανότητα, κάνει τον κ. Ερντογάν να αισθάνεται εξαιρετικά άβολα. «Και αυτό τον οδηγεί να ξεπερνά κάθε όριο. Από τη ρητορική οξύτητα του προηγούμενου διαστήματος, τώρα άλλαξε πίστα. Τώρα επιχείρησε μια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας. Είναι απολύτως φυσικό ο κ. Ερντογάν να μην αισθάνεται άνετα με μια κυβέρνηση που σημειώνει επιτυχίες για την πατρίδα. Είναι απολύτως λογικό να μην αισθάνεται άνετα με μια κυβέρνηση που δυναμώνει τη χώρα με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που εξελίσσεται ομαλά και ισχυροποιεί πάρα πολύ τις αμυντικές μας δυνατότητες και βεβαίως εδραιώνει τη θέση μας ως παράγοντα σταθερότητας στη Nοτιοανατολική Μεσόγειο» σημείωσε.

Επισήμανε ότι είναι πολύ φυσικό ο κ. Ερντογάν να ενοχλείται με έναν πρωθυπουργό που έχει ανεβάσει τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας σε άλλα στάνταρ. Με έναν πρωθυπουργό που τον χειροκροτούσε όλο το Κογκρέσο, που τον υποδέχθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος στον Λευκό Οίκο.

«Με ένα πρωθυπουργό που υπογράφει μεγάλες διεθνείς συμφωνίες και συμμαχίες με τη Γαλλία και εμβαθύνει τη συμφωνία με τις Η.Π.Α.. Με μια εξωτερική πολιτική, που για πρώτη φορά μετά από χρόνια, μεγαλώνει την επικράτεια της χώρας με τις συμφωνίες που υπογράφει για ΑΟΖ. Με έναν πρωθυπουργό που έχει καταστήσει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια σε ό,τι αφορά ενεργειακές συμμαχίες πάρα πολύ κρίσιμες, με ιδιαίτερο αποτύπωμα και εκτόπισμα. Είναι απολύτως κατανοητό ο κ. Ερντογάν να είναι δυσαρεστημένος με μια κυβέρνηση και με έναν πρωθυπουργό που εξασφαλίζει συνθήκες σταθερότητας. Και επίσης είναι απολύτως λογικό να είναι πολύ ενοχλημένος από ένα αρραγές εθνικό μέτωπο στο εσωτερικό, που διαμορφώνει συνθήκες σταθερότητας σε ένα κόσμο που είναι γεμάτος αστάθεια» είπε και συμπλήρωσε: «αυτή τη στεναχώρια, ο κ. Ερντογάν ας την κρατήσει για τον εαυτό του. Γιατί η ελληνική κοινωνία έχει και την ωριμότητα, αλλά και την ιστορική γνώση να κλείνει τα αυτιά της σε αυτού του είδους τις απίστευτες προκλήσεις».

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι όσο κι αν ενοχλείται ο κ. Ερντογάν, αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός θα συνεχίσουμε με όλο τον ελληνικό λαό, με το σύνολο του πολιτικού κόσμου να αντιλαμβάνεται ότι οι επιτυχίες της κυβέρνησης είναι επιτυχίες της πατρίδας.

«Οι επιτυχίες του Μητσοτάκη, οι επιτυχίες της κυβέρνησης είναι επιτυχίες της πατρίδας. Δυναμώνουν την Ελλάδα. Σηκώνουν την Ελλάδα ψηλότερα. Σηματοδοτούν τη δυναμική επιστροφή της Ελλάδας σε όλα τα μέτωπα. Όσο κι αν εξοργίζεται ο κ. Ερντογάν, ο ελληνικός λαός, η κυβέρνηση, ο Μητσοτάκης θα συνεχίσουν στην κατεύθυνση αυτή: Να υπερασπίζονται νηφάλια και αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια και να διευρύνουν την απήχηση των απόψεων και των θέσεών μας» είπε.

Επίσης ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι ο κ. Ερντογάν ξεχνά ότι απευθύνεται στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. «Η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, η χώρα που είναι ταυτισμένη με τη συνείδηση των πολιτών, του λαού της, με τη δημοκρατική κουλτούρα, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να δεχθεί τις οποιεσδήποτε υποδείξεις. Τώρα, αν ο κ. Ερντογάν φαντάζεται ότι θα επέτρεπαν ποτέ οι Έλληνες πολίτες να διαμορφωθεί ποτέ μια κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, έτσι ώστε να παρουσιάζεται η Ελλάδα αδύναμη και να μην μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο διεθνές γίγνεσθαι, όπως γίνεται σήμερα, να παρουσιάζεται έρμαιο στις διαθέσεις των απέναντι και να εγκλωβίζεται σε επώδυνα διλήμματα, επειδή δεν έχει προετοιμαστεί σωστά, επειδή δεν έχει ακολουθήσει σώφρονα πολιτική, επειδή δεν έχει ακολουθήσει την εξέλιξη που πρέπει στα εξοπλιστικά και στην αποτρεπτική της δύναμη, κάνει μεγάλο λάθος. Οι Έλληνες πολίτες, αλλά και κανένας από το πολιτικό σύστημα -θέλω να είμαι πολύ σαφής- δεν θα επιτρέψουν ποτέ η πατρίδα μας να ξαναϋπάρξει αδύναμη σε ό,τι αφορά τη διεθνή της εκπροσώπηση, να ξαναλειτουργήσει ως παρίας, να χάσει ευκαιρίες, να μην αντιλαμβάνεται τη μεγάλη εικόνα, να μην στέκεται χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» είπε υπογραμμίζοντας ότι εκείνο που κυριάρχησε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ήταν η ομόθυμη καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Όλα αυτά που έχει πετύχει η χώρα, όλα αυτά που εκνευρίζουν τόσο πολύ τον κ. Ερντογάν, οφείλονται σε μια καλά σχεδιασμένη, σώφρονα, ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική. Τα πετυχαίνουμε μαζί με τους πολίτες, γιατί έχουμε τη δυνατότητα, την οικονομική και την ουσιαστική, να δυναμώνουμε την πατρίδα μας σε όλα τα επίπεδα. Και επαναλαμβάνω: Αυτό είναι επιτυχία του Μητσοτάκη, είναι επιτυχία της κυβέρνησης, πρωτίστως όμως είναι επιτυχία της πατρίδας. Και αυτήν την παρακαταθήκη θα την διαφυλάξουμε και θα την προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο οι Έλληνες, όσο κι αν ο κ. Ερντογάν ενοχλείται, όσο κι αν τον πειράζει» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Κατρούγκαλος: Η ΝΔ καθιστά τον Ερντογάν παράγοντα της εσωτερικής πολιτικής

Με δημόσια παρέμβασή του στα social media από την Άγκυρα, όπου βρίσκεται για το συνέδριο του HDP, o τομεάρχης εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος πήρε θέση για τις χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν που καλούσε τον ελληνικό λαό να καταψηφίσει την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος έγραψε: "Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται υποδείξεις από κανένα για τις δημοκρατικές του επιλογές. Κάθε προσπάθεια εμπλοκής της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας πρέπει να καταδικάζεται απόλυτα, από όλους και χωρίς καμία υστεροβουλία σχετική με την εσωτερική πολιτική διαμάχη.

Η ΝΔ, στην προσπάθεια της να αξιοποιήσει μικροκομματικά προς όφελος της τις απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, καταντά να τον καθιστά παράγοντα της εσωτερικής πολιτικής της χώρας. Για μια ακόμη φορά επικίνδυνη!"

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Η επιστολή στην Πισπιρίγκου και η... "ομολογία" της (βίντεο)

Βόλος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τον θάνατο της 14χρονης

Ηλίας Νικολακόπουλος: Το τελευταίο αντίο στο Α’ Νεκροταφείο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤι καιρό θα κάνει την ΤετάρτηΧθες 16:52 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη 03 Δεκεμβρίου.

Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματαΧθες 21:38 | Ειδήσεις

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ είναι «ισχυρές και σεβαστές ξανά στην παγκόσμια σκηνή» και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη νωρίτερα φέτος

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο ΠαπαστεργίουΧθες 23:35 | Ειδήσεις

Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι η εγκατάσταση καμερών σε σημεία όπου έχουν σημειωθεί, ή δυνητικά μπορεί να σημειωθούν συγκρούσεις δεν συνιστούν απλώς τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, αλλά ουσιαστική παρέμβαση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑΧθες 23:09 | Ειδήσεις

«Είναι συναρπαστικό να βλέπω ότι Ελλάδα και ΗΠΑ αξιοποιούν αυτές τις ευκαιρίες. Να διαμορφώσουμε αυτή την εποχή μαζί» τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών23:59Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο Παπαστεργίου23:51Θεσσαλονίκη: Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας23:43Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις στη Βενεζουέλα23:35Παρτιζάν: Συμφώνησε ο Αντρέα Τρινκιέρι για να διαδεχτεί τον Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία23:27Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ23:19Τροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Στο νοσοκομείο ένας μοτοσικλετιστής (εικόνες)23:11Πιτσιλής - Future Unfold: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται σε "data-driven" Οργανισμό23:03Χατζηδάκης - Future Unfold: Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύμμαχός μας εάν συνεχίσουμε να προχωρούμε με σοβαρότητα στην οικονομία22:58Θεσσαλονίκη – Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το τελωνείο Ευζώνων έπειτα από 4 ώρες αποκλεισμού22:53Χίος: Συνελήφθη Τούρκος για εμπλοκή σε κατασκοπεία22:45Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας – Τι προβλέπει22:37Ο Όμιλος Antenna ενισχύει την ηγετική θέση του στον τομέα της ψυχαγωγίας - Νέα εξαγορά της Options & Town Cinemas22:29Ζελένσκι: Κανείς δεν μπορεί να διαλύσει τον κόσμο μόνος του – ούτε η Ρωσία22:24Δύο τροχαία στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνίστριες μεθυσμένες οδηγούς22:16Αττική: Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές αύριο Τετάρτη22:08Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα22:00Πέρασε η τροπολογία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων - Αναλυτικά οι νέες διατάξεις21:52Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στη Θεσσαλονίκη21:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο