LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2022 12:15

Κορονοϊός – Πλεύρης: Δεν θα πιεστεί το ΕΣΥ από το νέο κύμα

Ο Υπουργός Υγείας για το νέο κύμα της πανδημίας, το οποίο ήδη «δείχνει τα δόντια του».

AP  - κορονοίός - νοσοκομείο - γιατρός

Σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου με θέμα «Προκλήσεις και διδάγματα για το Sars-CoV-2 παραβρέθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη.

Ο κ. Πλεύρης που επανέλαβε ότι οι εκτιμήσεις είναι πως η αύξηση των κρουσμάτων στο πλαίσιο του νέου κύματος της πανδημίας στην καρδιά του καλοκαιριού, δεν θα πιέσουν το ΕΣΥ, αναφέρθηκε στις κλινικές COVID σημειώνοντας ότι η αποδέσμευση τους γίνεται σταδιακά.

«Από τις 600 κλίνες COVID ΜΕΘ που είχαμε, από τη στιγμή που έχουμε κάτω από 100 διασωληνωμένους, οι 200-250 έχουν δοθεί για άλλα περιστατικά» είπε ο κ. Πλεύρης συμπληρώνοντας ότι δυστυχώς το προσωπικό στα νοσοκομεία δε σταματάει να πιέζεται, γιατί όταν πέφτει ο COVID ανεβαίνουν τα non Covid περιστατικά και τα χειρουργεία που είχαν μείνει πίσω.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου εμβολίου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι εταιρείες αυτή τη στιγμή προσπαθούν για ένα μονοδοσικό εμβόλιο, για το οποίο επιθυμία είναι να έχει τα χαρακτηριστικά της κοινής γρίπης δηλαδή να γίνεται μία φορά το χρόνο. «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο, ευελπιστούμε ότι θα είμαστε το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, μίλησε και για το θεσμό του οικογενειακού γιατρού, για τον οποίο εξήγησε ότι στόχος είναι μέσα σε αυτόν και τον επόμενο μήνα να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότεροι γιατροί, ενώ ξεκινάει παράλληλα και η εγγραφή πολιτών.

«Η στόχευση μας είναι να φτάσουμε σε ένα επίπεδο 40% με 50% του πληθυσμού εντός του έτους, ώστε σιγά-σιγά οι πολίτες να βλέπουν από το φθινόπωρο το όφελος, που είναι οι δωρεάν επισκέψεις, οι δωρεάν συμβουλές» είπε ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας ότι το σημαντικότερο είναι να μη συνεχιστεί το φαινόμενο που παρατηρείται, «ο πολίτης επειδή δεν γνωρίζει να πηγαίνει στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, αλλά να έχει ένα γιατρό που θα τον συμβουλεύει και θα τον κατευθύνει. Μεταφέρουμε δηλαδή τη φροντίδα του πολίτη, από το νοσοκομείο στο γιατρό» επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας ο Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Σουρβίνος, αναφέρθηκε στις υποπαραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5, λέγοντας ότι είναι αυτές που επικρατούν, προσθέτοντας ότι η διεξαγωγή τεστ επιβάλλεται, προκειμένου να υπάρχει η πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει με την πανδημία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης δήλωσε ότι με αφορμή την πανδημία, έχει ξεκινήσει η αποτίμηση μιας προσπάθειας 2,5 ετών.

«Εκτιμούμε τις δράσεις μας, αξιολογούμε τις προσπάθειες που έγιναν από όλους τους φορείς και φυσικά τη συνεργασία, θέλοντας να σχεδιάσουμε ένα οργανωμένο σύστημα υγείας που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και αξιόπιστα κάθε ανάλογη περίπτωση» πρόσθεσε ο κ. Βαβουρανακης.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τον θάνατο της 14χρονης

Κρήτη: 46χρονος πέθανε μόλις γύρισε από τη δουλειά

Μεξικό: Δολοφονήθηκε Ιταλός επιχειρηματίας μέσα στο αυτοκίνητό του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη από την ευρωπαϊκή εισαγγελία σε βάρος των 15 συλληφθέντωνΣήμερα 14:11 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 15 συλληφθέντες για το νέο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΣήμερα 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Μακελειό στο Σίδνεϊ: Τουλάχιστον 10 νεκροί έπειτα από πυροβολισμούς στην παραλία Μπόνταϊ (βίντεο)Σήμερα 11:58 | Ειδήσεις

Στο σημείο πραγματοποιούταν εκδήλωση της εβραϊκής κοινότητας με αφορμή την πρώτη νύχτα της γιορτής Χάνουκα.

ΗΠΑ - Πυροβολισμοί στο Πανεπιστήμιο Brown: Ένα άτομο ενδιαφέροντος κρατείται από την αστυνομίαΣήμερα 14:19 | Ειδήσεις

Από την ένοπλη επίθεση έχουν σκοτωθεί 2 φοιτητές, ενώ 9 άτομα είναι τραυμαρισμένα, εκ των οποίων τα 7 σε σοβαρή κατάσταση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη από την ευρωπαϊκή εισαγγελία σε βάρος των 15 συλληφθέντων 14:39ΗΠΑ - Πυροβολισμοί στο Πανεπιστήμιο Brown: Ένα άτομο ενδιαφέροντος κρατείται από την αστυνομία14:24Τσιάρας για αγρότες: Να προσέλθουν στον διάλογο14:10Χατζηδάκης: Είναι η ώρα του διαλόγου με τους αγρότες13:56Αυστραλία- Επίθεση στο Μπόνταϊ: Ο πρόεδρος του Ισραήλ κάνει λόγο για "μια σκληρή επίθεση εναντίον Εβραίων"13:41Οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου13:27Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 32χρονος για διακίνηση παράτυπων μεταναστών 13:13Κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στη Δυτική Ελλάδα - Προγραμματίζονται συλλαλητήρια από εργατικά κέντρα12:58e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202612:43Μετρό - Γραμμή 4: Προτεραιότητα η επέκταση προς Γλυφάδα - Αναλυτικά οι νέες επεκτάσεις12:29Μακελειό στο Σίδνεϊ: Τουλάχιστον 10 νεκροί έπειτα από πυροβολισμούς στην παραλία Μπόνταϊ (βίντεο)12:15Ηράκλειο: Συνελήφθησαν τρία νεαρά κορίτσια για κλοπή από εμπορικό κατάστημα12:01Λακωνία: Επιχείρηση διάσωσης 13χρονης που έπεσε σε πηγάδι με 7 μέτρα νερό! (εικόνες)11:47Αυστραλία: Πυροβολισμοί σε παραλία του Σίδνεϊ - Δύο συλλήψεις, αναφορές για τραυματίες (βίντεο)11:33Μενίδι: Ανταλλαγή πυροβολισμών με έναν τραυματία11:19Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου που έσπασε μπάρες σιδηροδρομικής γραμμής ενώ πλησίαζε τρένο11:05Βουλή: Τρίτη ημέρα συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 202610:50ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της ένοπλης επίθεσης στο Πανεπιστήμιο Brown10:35Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτηση10:21Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή10:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο