LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2022 12:15

Κορονοϊός – Πλεύρης: Δεν θα πιεστεί το ΕΣΥ από το νέο κύμα

Ο Υπουργός Υγείας για το νέο κύμα της πανδημίας, το οποίο ήδη «δείχνει τα δόντια του».

AP  - κορονοίός - νοσοκομείο - γιατρός

Σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου με θέμα «Προκλήσεις και διδάγματα για το Sars-CoV-2 παραβρέθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη.

Ο κ. Πλεύρης που επανέλαβε ότι οι εκτιμήσεις είναι πως η αύξηση των κρουσμάτων στο πλαίσιο του νέου κύματος της πανδημίας στην καρδιά του καλοκαιριού, δεν θα πιέσουν το ΕΣΥ, αναφέρθηκε στις κλινικές COVID σημειώνοντας ότι η αποδέσμευση τους γίνεται σταδιακά.

«Από τις 600 κλίνες COVID ΜΕΘ που είχαμε, από τη στιγμή που έχουμε κάτω από 100 διασωληνωμένους, οι 200-250 έχουν δοθεί για άλλα περιστατικά» είπε ο κ. Πλεύρης συμπληρώνοντας ότι δυστυχώς το προσωπικό στα νοσοκομεία δε σταματάει να πιέζεται, γιατί όταν πέφτει ο COVID ανεβαίνουν τα non Covid περιστατικά και τα χειρουργεία που είχαν μείνει πίσω.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου εμβολίου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι εταιρείες αυτή τη στιγμή προσπαθούν για ένα μονοδοσικό εμβόλιο, για το οποίο επιθυμία είναι να έχει τα χαρακτηριστικά της κοινής γρίπης δηλαδή να γίνεται μία φορά το χρόνο. «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο, ευελπιστούμε ότι θα είμαστε το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, μίλησε και για το θεσμό του οικογενειακού γιατρού, για τον οποίο εξήγησε ότι στόχος είναι μέσα σε αυτόν και τον επόμενο μήνα να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότεροι γιατροί, ενώ ξεκινάει παράλληλα και η εγγραφή πολιτών.

«Η στόχευση μας είναι να φτάσουμε σε ένα επίπεδο 40% με 50% του πληθυσμού εντός του έτους, ώστε σιγά-σιγά οι πολίτες να βλέπουν από το φθινόπωρο το όφελος, που είναι οι δωρεάν επισκέψεις, οι δωρεάν συμβουλές» είπε ο κ. Πλεύρης προσθέτοντας ότι το σημαντικότερο είναι να μη συνεχιστεί το φαινόμενο που παρατηρείται, «ο πολίτης επειδή δεν γνωρίζει να πηγαίνει στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, αλλά να έχει ένα γιατρό που θα τον συμβουλεύει και θα τον κατευθύνει. Μεταφέρουμε δηλαδή τη φροντίδα του πολίτη, από το νοσοκομείο στο γιατρό» επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας ο Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Σουρβίνος, αναφέρθηκε στις υποπαραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5, λέγοντας ότι είναι αυτές που επικρατούν, προσθέτοντας ότι η διεξαγωγή τεστ επιβάλλεται, προκειμένου να υπάρχει η πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει με την πανδημία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης δήλωσε ότι με αφορμή την πανδημία, έχει ξεκινήσει η αποτίμηση μιας προσπάθειας 2,5 ετών.

«Εκτιμούμε τις δράσεις μας, αξιολογούμε τις προσπάθειες που έγιναν από όλους τους φορείς και φυσικά τη συνεργασία, θέλοντας να σχεδιάσουμε ένα οργανωμένο σύστημα υγείας που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και αξιόπιστα κάθε ανάλογη περίπτωση» πρόσθεσε ο κ. Βαβουρανακης.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τον θάνατο της 14χρονης

Κρήτη: 46χρονος πέθανε μόλις γύρισε από τη δουλειά

Μεξικό: Δολοφονήθηκε Ιταλός επιχειρηματίας μέσα στο αυτοκίνητό του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, για παράνομες επιδοτήσεις – 14 προσαγωγές08:28Χανιά: Προσποιήθηκε τον λογιστή, μπήκε στο σπίτι και την λήστεψε08:14Ο Πούτιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ, στην ανατολική Ουκρανία08:00Στα μπλόκα αγρότες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Προετοιμασίες για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια07:47Συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:33Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18Ασπρόπυργος - Επιχείρηση αστυνομίας: Βρέθηκε κλεμμένη καραμπίνα (Εικόνες)07:04Χριστουγενιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης στον ΑΝΤ106:50Σεισμός 6,7 βαθμών στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Δεκεμβρίου06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08Παναθηναϊκός: Προσπάθησε αλλά... κόλλησε στην ισοπαλία με την Βικτόρια Πλζεν00:02Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονία23:59Σύλλογοι Συγγενών Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας: Το "ευχαριστούμε" δεν σβήνει την πικρή αλήθεια23:45Παναθηναϊκός: Προσγειώθηκε άτσαλα στο Μιλάνο - Δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρώπη23:39Φον ντερ Λάιεν- Κόστα: Συγχαρητήρια για την εκλογή Πιερρακάκη 23:25ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημα23:11Γερμανία: 16χρονος μαχαιρώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά22:57Europa League - Παναθηναϊκός: Με 10 παίκτες στο 32' η Βικτόρια Πλζεν 22:43Κυρανάκης: Το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα – Ανάπλαση με τραμ στην παραλία22:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο