LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2022 09:46 | Ανανέωση: 02 Ιουλίου 2022 10:09

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Έκλεισε το θέμα των αναδρομικών

Ο Υπουργός Εργασίας για την υπόθεση Novartis, τα ελληνοτουρκικά, τις συντάξεις και την κάρτα εργασίας.

Κωστής Χατζηδάκης - Πρωινοί Τύποι

Για «ένα ακόμα επεισόδιο της ψευτολογίας του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» για την υπόθεση Novartis, σημειώνοντας πως «ένας πρώην υπουργός παραπέμπεται σε βαθμό κακουργήματος και δίπλα του η εισαγγελέας που χειριζόταν τις υποθέσεις. Αυτός που θα πρέπει να απολογηθεί είναι ο κ.Τσίπρας».

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει που παραπέμπεται ο πρώην υπουργός του», συμπλήρωσε σχετικά.

Σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά είπε πως «είναι ολοφάνερο ότι ο Ερντογάν έχει ενοχληθεί από την ελληνική παρουσία, έχουμε ενισχύσει τις συμμαχίες μας, τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ, ισχυροποιήσαμε την άμυνά μας, για πρώτη φορά μίλησε Έλληνας Πρωθυπουργός στο Κογκρέσο, ευθέως ο Ερντογάν κάλεσε να μην ψηφιστεί ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Να μην κάνουμε συμμαχίες και να μην παίρνουμε Rafale επειδή ενοχλείται ο Ερντογάν;

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν είπε τίποτα, εμείς επιμένουμε σε μια σταθεροί γραμμή, που δεν ταιριάζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Λέμε στην άλλη πλευρά του Αιγαίου ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Η Ελλάδα έχει Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν ενισχυθεί. Κι εκείνοι κι εμείς, πριν φτάσουμε σε εκείνο το στάδιο, καλό είναι να συμπεριφερθούμε όπως οι πολιτισμένες χώρες».

Κωστής Χατζηδάκης - Πρωινοί Τύποι

Όσο αφορά στα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο Υπουργός Εργασίας είπε πως, «η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι, προτίθεται να δώσει τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις, όχι μόνο σε αυτούς που προσέφυγαν, αλλά σε όλους ακόμα κι αυτούς που δεν είχαν προσφύγει. Παράλληλα, λόγω των δημοσιονομικών, δεν ήταν εφικτή η καταβολή των δώρων. Η κυβέρνηση επιμένει στη θέση της, που είχε εκφραστεί το 2020».

Και ξεκαθάρισε πως, «το θέμα έχει κλείσει. Εμείς που κατηγορούμαστε, ήρθαμε με το νόμο Βρούτση και δώσαμε αυξήσεις, δώσαμε αυξήσεις στις συντάξεις ορφανών τέκνων, που ροκανίσαμε την προσωπική διαφορά, που μειώσαμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή, είμαστε εμείς που από 1/1/23 ξεπαγώνουμε τις συντάξεις και θα δοθούν αυξήσεις σε όλες συντάξεις και που έχουμε πρόθεση να καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης».

«Μέχρι τέλος του καλοκαιριού θα έχουν λήξει οι ληξιπρόθεσμες συντάξεις. Σε πέντε μήνες θα κλείσει το θέμα παράλληλων συντάξεων», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Για την επιστροφή των τριετιών είπε πως, «η πρόβλεψη είναι για όταν η ανεργία πάει στο 10%, είναι στο 12%, παραλάβαμε 17%».

Αναφορικά με τη κάρτα εργασίας, η οποία από χθες τέθηκε σε εφαρμογή σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, έκανε λόγο για «επανάσταση για το ωράριο των εργαζομένων».

Ερωτηθείς, τέλος, πότε θα γίνουν εκλογές, παρέπεμψε στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Ειδήσεις σήμερα:

Λιβύη: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο (βίντεο)

Ζελένσκι: Το ρωσικό πλήγμα στην περιφέρεια της Οδησσού ήταν στοχευμένο

Έγκλημα στη Ραφήνα: Προφυλακιστέοι για τη δολοφονία του 42χρονου

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝίκος Παππάς: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γρονθοκόπησε δημοσιογράφοΧθες 17:06 | Ειδήσεις

Διαγράφηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Φάμελλου.

Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονουΧθες 21:46 | Ειδήσεις

Η μητέρα του συνελήφθη άμεσα από τις αστυνομικές Αρχές. Η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο παιδικό σώμα φέρεται να είναι σοκαριστική.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην ΚρήτηΧθες 22:55 | Ειδήσεις

 Μεταξύ των τριών τελευταίων κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα ήταν και η σύζυγος του λογιστή, φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της οργάνωσης. 

Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησίΧθες 14:20 | Ειδήσεις

Με το τρακτέρ του να γίνεται σύμβολο αγώνα, ο αγρότης κατάφερε να τραβήξει την προσοχή της τοπικής κοινωνίας και των αρχών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σαουδική Αραβία: Εξερευνήτρια διέσχισε όλη τη χώρα περπατώντας!06:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου06:30Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:15Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50Τροχαίο δυστύχημα στην Χαλκιδική22:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης (βίντεο)22:21Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονου22:07Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή21:39ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες21:25Ονδούρα: Οκτώ τραυματίες σε διαδηλώσεις για την δημοσίευση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων21:11Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καβάλα20:57Πούτιν: Η Μόσχα θα επιτύχει τους πολεμικούς στόχους της στην Ουκρανία20:43Ant1 Sports: Η μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη της ΑΕΚ θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ120:28Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι 3 στόχοι της Ρωσίας και η σημασία Ευρώπης και ΗΠΑ στην επίτευξη ειρήνης (βίντεο)20:14Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο