LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 01 Ιουλίου 2022 12:22

Μουντιάλ 2022: Με ημιαυτόματο οφσάιντ στο Κατάρ

Μια ακόμη τεχνολογική καινοτομία μπαίνει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Τι είναι το ημιαυτόματο οφσάιντ και πώς λειτουργεί.

Αγώνας - ποδόσφαιρο - γήπεδο
Μια ακόμη τεχνολογική καινοτομία μπαίνει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πρόκειται για το ημιαυτόματο σύστημα ανίχνευσης οφσάιντ (SAOT), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί τελικά στο φετινό Μουντιάλ στο Κατάρ, με την IFAB (International Football Association Board), τον διαχειριστή των κανονισμών του παιχνιδιού, ν' αποφασίζει την εισαγωγή αυτής της νέας τεχνολογίας, που θα υποστηρίξει το VAR, όπως σχετικά ανακοίνωσε σήμερα η FIFA.

Το σύστημα οπτικής παρακολούθησης δοκιμάστηκε στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων της FIFA στο Αμπου Ντάμπι νωρίτερα φέτος, όπως και στο Arabian Cup, στο Κατάρ, τον περασμένο Δεκέμβριο. Η τεχνολογία ανίχνευσης άκρων, που βασίζεται σε δεδομένα, χρησιμοποιεί αποκλειστικές κάμερες τοποθετημένες σε όλο το στάδιο για να παρέχει την ακριβή θέση των παικτών στο γήπεδο, δίνοντας στους διαιτητές ακριβείς πληροφορίες σε δευτερόλεπτα.

Ο στόχος είναι το σύστημα να δημιουργήσει 29 σημεία δεδομένων ανά παίκτη, ιχνηλατώντας τα διάφορα μέρη του σώματος για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο σκελετικό μοντέλο. Μόλις ληφθεί η τελική απόφαση, η τεχνολογία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη μετατρέπει τις εικόνες σε τρισδιάστατο animation που μπορεί να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη.

Ο όρος «ημιαυτόματο» χρησιμοποιείται επειδή η FIFA επιμένει ότι οι διαιτητές του αγώνα θα έχουν τον τελευταίο λόγο, μ' έναν αποκλειστικό βοηθό VAR για να παρακολουθεί το οφσάιντ. «Δουλέψαμε για τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας του VAR. Σε κάποιες φάσεις είναι έως τώρα πολύ δύσκολο να διευκρινιστεί γρήγορα αν κάποιος παίκτης είναι σ' ελεγχόμενη θέση και με το νέο σύστημα αυτό θα λυθεί», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Πιερλουίτζι Κολίνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Viral βίντεο: Οι γιαγιάδες από την Κρήτη... ξαναχτυπούν με “Μελιτζάνα από Αλάνα”

Πισπιρίγκου: Ο Ζάρδας αποχωρεί από την υπεράσπισή της

Δημητρακόπουλος: ο Φιλιππίδης μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή, αλλά ζητά να έρθει στην δίκη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία"Μαύρη" επέτειος στη Μάνδρα - Οι συγγενείς των θυμάτων, άφησαν 25 μαύρα μπαλόνια στον ουρανόΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Συμπληρώνονται οχτώ χρόνια, από την φονική πλημμύρα.

Τέλλογλου για εκταφές: Δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εξετάσεις στην ΕλλάδαΧθες 17:41 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε ο Τάσος Τελλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ως προς την αδυναμία εκταφής των θυμάτων των Τεμπών και τη διενέργεια εξετάσεων. 

Τα ατίθασα νιάτα της εθνικής έριξαν στο...καναβάτσο τη ΣκωτίαΧθες 23:49 | Ειδήσεις

Η Εθνική ομάδα επιβλήθηκε 3-2 απέναντι στην Σκωτία με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί μεγάλες αποκρούσεις.

Πώς η Τουρκία καλύπτει το 20% των πολεμικών δαπανών της Ρωσίας με εισαγωγές ορυκτών καυσίμωνΧθες 10:59 | Ειδήσεις

Από την αρχή του πολέμου έως τις αρχές Νοεμβρίου 2025 η Τουρκία έχει αγοράσει ρωσικά ορυκτά καύσιμα αξίας 118 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τα ατίθασα νιάτα της εθνικής έριξαν στο...καναβάτσο τη Σκωτία23:59Το Βατικανό επιστρέφει 62 τεχνουργήματα των αυτοχθόνων του Καναδά23:45Εθνική Ελλάδος: Το περήφανο μήνυμα της Κηφισιάς για το "γαλανόλευκο" ντεμπούτο του Ανδρέα Τεττέη23:31Euroleague: Χωρίς τον Λάρκιν η Αναντολού Εφές για 8 εβδομάδες23:17Εντοπίστηκε βλήμα πλησίον του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών23:03Επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα: Κλειστός και ο Εθνικός Κήπος Κυριακή και Δευτέρα22:49Φόροι και Ακριβεία: Οι Έλληνες δυσκολεύονται να "βγάλουν" το μήνα22:36Η Ρωσία παραμένει ανοιχτή στην ιδέα της συνάντησης Τραμπ - Πούτιν22:22"Μαύρη" επέτειος στη Μάνδρα - Οι συγγενείς των θυμάτων, άφησαν 25 μαύρα μπαλόνια στον ουρανό22:08Ιταλία: Κακοκαιρία σάρωσε τη Γένοβα – Κατέρρευσε τείχος, ξεριζώθηκαν δέντρα και πλημμύρισαν σπίτια (βίντεο)21:54Ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή στα 23 μέλη του Ρουβίκωνα για την παραβίαση του νέου νόμου για τον Άγνωστο Στρατιώτη21:40Μαγνησία: Θρίλερ με εξαφάνιση τουρίστα που αγνοείται 40 μέρες - Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του21:26Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Απαλάσσεται η Ευρώπη από την ενεργειακή εξάρτηση Ρωσίας - Τουρκίας21:12Τέλλογλου για εκταφές: Δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εξετάσεις στην Ελλάδα20:58Διακοπή δρομολογίων προαστιακού λόγω πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο20:44Καταιγίδα Κλαούντια: Τρεις νεκροί στην Πορτογαλία – Εκκενώσεις σε Ουαλία και Αγγλία εξαιτίας πλημμυρών (βίντεο)20:30Φυλάκιση 13 μηνών σε 49χρονο που έκλεψε ένα έργο του Banksy από γκαλερί του Λονδίνου20:16Ο πρόεδρος Τραμπ προσφεύγει στα δικαστήρια κατά του BBC 20:02Θεσσαλονίκη: Νέα εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη19:48Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο