LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 01 Ιουλίου 2022 12:22

Μουντιάλ 2022: Με ημιαυτόματο οφσάιντ στο Κατάρ

Μια ακόμη τεχνολογική καινοτομία μπαίνει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Τι είναι το ημιαυτόματο οφσάιντ και πώς λειτουργεί.

Αγώνας - ποδόσφαιρο - γήπεδο
Μια ακόμη τεχνολογική καινοτομία μπαίνει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πρόκειται για το ημιαυτόματο σύστημα ανίχνευσης οφσάιντ (SAOT), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί τελικά στο φετινό Μουντιάλ στο Κατάρ, με την IFAB (International Football Association Board), τον διαχειριστή των κανονισμών του παιχνιδιού, ν' αποφασίζει την εισαγωγή αυτής της νέας τεχνολογίας, που θα υποστηρίξει το VAR, όπως σχετικά ανακοίνωσε σήμερα η FIFA.

Το σύστημα οπτικής παρακολούθησης δοκιμάστηκε στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων της FIFA στο Αμπου Ντάμπι νωρίτερα φέτος, όπως και στο Arabian Cup, στο Κατάρ, τον περασμένο Δεκέμβριο. Η τεχνολογία ανίχνευσης άκρων, που βασίζεται σε δεδομένα, χρησιμοποιεί αποκλειστικές κάμερες τοποθετημένες σε όλο το στάδιο για να παρέχει την ακριβή θέση των παικτών στο γήπεδο, δίνοντας στους διαιτητές ακριβείς πληροφορίες σε δευτερόλεπτα.

Ο στόχος είναι το σύστημα να δημιουργήσει 29 σημεία δεδομένων ανά παίκτη, ιχνηλατώντας τα διάφορα μέρη του σώματος για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο σκελετικό μοντέλο. Μόλις ληφθεί η τελική απόφαση, η τεχνολογία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη μετατρέπει τις εικόνες σε τρισδιάστατο animation που μπορεί να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη.

Ο όρος «ημιαυτόματο» χρησιμοποιείται επειδή η FIFA επιμένει ότι οι διαιτητές του αγώνα θα έχουν τον τελευταίο λόγο, μ' έναν αποκλειστικό βοηθό VAR για να παρακολουθεί το οφσάιντ. «Δουλέψαμε για τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας του VAR. Σε κάποιες φάσεις είναι έως τώρα πολύ δύσκολο να διευκρινιστεί γρήγορα αν κάποιος παίκτης είναι σ' ελεγχόμενη θέση και με το νέο σύστημα αυτό θα λυθεί», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Πιερλουίτζι Κολίνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Viral βίντεο: Οι γιαγιάδες από την Κρήτη... ξαναχτυπούν με “Μελιτζάνα από Αλάνα”

Πισπιρίγκου: Ο Ζάρδας αποχωρεί από την υπεράσπισή της

Δημητρακόπουλος: ο Φιλιππίδης μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή, αλλά ζητά να έρθει στην δίκη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστικήΣήμερα 22:42 | Ειδήσεις

«Ο διάλογος γίνεται για να δοθούν λύσεις στους πολλούς και όχι για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές επιλογές ή οι κομματικές σκοπιμότητες των λίγων», τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την ΤουρκίαΣήμερα 19:42 | Ειδήσεις

«Η υφήλιος βρίσκεται σε αναταραχή στο ξεκίνημα του 2026, με όσα συμβαίνουν στο Ιράν, την Βενεζουέλα, αλλά και το θέμα της Γροιλανδίας», υπογράμμισε ο κ. Φλώρος.

"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του ΠαναγιωτάκηΣήμερα 15:22 | Ειδήσεις

Παρά την ομολογία της για την εμπλοκή της στον θάνατο τεσσάρων βρεφών, η Ειρήνη Μουρτζούκου εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά πως έβλαψε τον μικρό Παναγιώτη.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11Βενεζουέλα: Δεξαμενόπλοια από την Κίνα που πήγαιναν να παραλάβουν πετρέλαιο γυρίζουν στην Ασία21:57Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 128 χλμ σε κατοικημένη περιοχή21:43"Βουτιά" έκανε ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 21:28Ant1 Sports: Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League21:12Ισπανία: Κατασχέθηκαν 10 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο που μετέφερε ... αλάτι20:58Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την Τουρκία20:44ΕΕ: Απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο σε όλο το διπλωματικό προσωπικό του Ιράν20:30Αττική - Τροχαία: Βεβαιώθηκαν 1.919 παραβάσεις μέσα στο περασμένο τριήμερο20:16Τένις - ATP: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην 33η θέση20:02ΚΚΕ: Άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την διάσπαση του αγώνα των αγροτών19:48Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο