LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2022 15:26

Συρεγγέλα: Συνάντηση με γονείς δολοφονημένων παιδιών (εικόνες)

Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας έστειλαν γονείς που βίωσαν την απώλεια των παιδιών τους. Δράσεις και τις πρωτοβουλίες για την πρόληψη και καταπολέμηση  της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Μαρία Συρεγγέλα - συνάντηση - μητέρες θυμάτων από έμφυλη βία


Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας
έστειλαν σήμερα γονείς που βίωσαν την απώλεια των παιδιών τους από δολοφονική βία μαζί με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο γραφείο της υφυπουργού. Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, Αλέκα Μάκου, η μητέρα της Ερατούς, Ελένη Κρεμαστιώτη, η μητέρα της Σοφίας, Ρόζα Φωτιάδου, όλες θύματα γυναικοκτονίας και οι γονείς του Άλκη, Αριστείδης Καμπάνος και Μελίνα Κακουλίδου κατέθεσαν στην υφυπουργό τις δικές τους προτάσεις σε μία προσπάθεια να εξαλειφθεί από την ελληνική κοινωνία το φαινόμενο της βίας, να μην βιώσουν άλλες οικογένειες αυτόν τον πόνο και να μην υπάρξουν άλλες μανάδες και άλλοι πατέρες που θα χάσουν τα παιδιά τους λόγω βίας.

Φορώντας συμβολικά μία μπλούζα με το μήνυμα «Τώρα μπορείς να μιλήσεις», προσπαθούν να ενθαρρύνουν κορίτσια και αγόρια, γυναίκες και άντρες να αποκαλύπτουν και να καταγγέλλουν βίαιες συμπεριφορές και να καλούν στην Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, που είναι δωρεάν, λειτουργεί όλο τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρει βοήθεια και συμβουλές σε θύματα βίας αλλά και τρίτα πρόσωπα.

Μαρία Συρεγγέλα - συνάντηση - μητέρες θυμάτων από έμφυλη βία

Όλοι και όλες όσοι παρευρέθηκαν στη συνάντηση, μεταξύ των οποίων και η Κέλλυ Ιωάννου, Ιδρύτρια του φορέα «Γίνε Άνθρωπος», ευχαρίστησαν την υφυπουργό που άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις τους και με τη σειρά της παρουσίασε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες για την πρόληψη και καταπολέμηση  της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Συμφώνησαν ότι μόνο μαζί, κοινωνία και πολιτεία μπορούν να βάλουν ένα τέλος σε κάθε μορφή βίας και σε κάθε κακοποιητική συμπεριφορά.

Μαρία Συρεγγέλα - συνάντηση - μητέρες θυμάτων από έμφυλη βία

Από την πλευρά της η υφυπουργός κα Συρεγγέλα δήλωσε ότι «δεν μπορούμε πια να υποκρινόμαστε, να αδιαφορούμε ή να ανεχόμαστε καμιά μορφή βίας. Δεν μπορούμε να σιωπούμε και να στρέφουμε το πρόσωπο αλλού. Το οφείλουμε σε κάθε γυναίκα και κορίτσι που πόνεσε, κακοποιήθηκε ή δολοφονήθηκε. Το οφείλουμε στις μανάδες μας, τις αδερφές, τις κόρες και ανιψιές μας, στις φίλες μας. Κυρίως όμως το οφείλουμε στο μέλλον και στην ίδια τη ζωή».

Ειδήσεις σήμερα:

Κηφισίας: Τροχαίο με νεαρούς τραυματίες (εικόνες)

Τσεχία: Διαρρήκτης μπαίνει σε σπίτια για να... βλέπει τους ενοίκους να κοιμούνται! (βίντεο)

Wall Street: Στο “κόκκινο” το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με μεγάλες απώλειες


 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο