LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2022 10:55 | Ανανέωση: 30 Ιουνίου 2022 11:58

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Τα τουρκικά ΜΜΕ “βλέπουν” νίκη Ερντογάν

O φιλοκυβερνητικός Τύπος πανηγυρίζει ενώ η αντιπολίτευση θεωρεί ότι εξαπατήθηκε η Τουρκία πάλι. «Στο μάτι» των τουρκικών ΜΜΕ και το αίτημα της Ελλάδας για F-35. 

Ερντογάν - ΝΑΤΟ
Για δεύτερη μέρα πανηγυρίζει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος μιλώντας για νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, από την άλλη η αντιπολίτευση θεωρεί ότι εξαπατήθηκε η Τουρκία πάλι. Κατηγορεί μάλιστα τον Τούρκο Πρόεδρο ότι ενώ στην Τουρκία φώναζε, πήγε στη Σύνοδο και δεν είπε λέξη. 

«Η Τουρκία κέρδισε» γράφει η Χουριέτ, η Σαμπάχ σημειώνει ότι «ο Ερντογάν επιστρέφει σπίτι του με τη νίκη» και Τζουμχουριέτ αναφέρει πως «στην Τουρκία βρόντηξε, στην Μαδρίτη σιώπησε». 

Τουρκικός Τύπος - σύνοδος ΝΑΤΟ - cumhuriyet

Την ίδια ώρα, η Σοζτζού αναφέρει ότι «μας εξαπάτησαν πάλι, ας μην υπάρξει επεισόδιο» και σημειώνει θέτοντας δυο ερωτήματα «αν η Σουηδία και η Φινλανδία δεν εφαρμόσει τη συμφωνία για τον αγώνα της τρομοκρατίας τί θα γίνει; Θα βγει πάλι ο Ερντογάν και θα παραδεχτεί ότι ‘μας εξαπάτησαν;» 

Τουρκικός Τύπος - σύνοδος ΝΑΤΟ - hurriyet

Ωστόσο, η Τουρκίγε σημειώνει ότι «το δικαίωμα μας για βέτο είναι στην τσέπη» και προσθέτει «η κάθε χώρα έχει 8 μήνες μπροστά της. Η Τουρκία έχει ακόμη τα ατού στο χέρι της. Εάν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις μπορεί η Τουρκία να το μπλοκάρει» 

«Νικητής της Συνόδου ο Ερντογάν» γράφει η Ακσάμ και η Μιλλιέτ «Έγινε Σύνοδος Τουρκίας» 

Τουρκικός Τύπος - σύνοδος ΝΑΤΟ - sabah

Την ίδια ώρα, ο Σονέρ Γιάλτσιν της Τζουμχουιριέτ σε άρθρο του γράφει: «Να ρωτήσω κάτι προκλητικό. Έχουν υποσχεθεί στον Ερντογάν πλήρη στήριξη για την υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2023;»

Στον τουρκικό Τύπο και το θέμα για τα F-35

Εν τω μεταξύ, παντού στον τουρκικό τύπο βρίσκεται και τo θέμα της επιστολής της Ελλάδας στις ΗΠΑ για μαχητικά F-35. Συγκεκριμένα τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι η Ελλάδα υπέγραψε το επίσημο αίτημα για αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35 και το διαβίβασε στις αρχές των ΗΠΑ

Παράλληλα, σημειώνουν ότι στις ειδήσεις στα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα υπέγραψε επιστολή αιτήματος για την αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών F-35, εκ των οποίων τα 20 είναι σίγουρα και τα άλλα 20 υπό όρους, και την έστειλε στις αμερικανικές αρχές, που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τις επόμενες ημέρες αναφέρθηκε ότι στελέχη του ελληνικού υπουργείου Άμυνας αναμένεται να επιταχύνουν τη διαδικασία της προμήθειας με επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Για την είδηση για το αίτημα της Ελλάδας για αγορά αεροσκαφών F-35 στις ΗΠΑ, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «αυτό είναι ένα θέμα του υπουργείου Άμυνας και μια μακροχρόνια διαδικασία. Η υπογραφή και η αποστολή της επιστολής αίτησης είναι το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία», αναφέρεται επίσης.

Στήριξη Μπάιντεν για F16 σύμφωνα με την Haberturk 

Παράλληλα, η Haberturk κάνει λόγο για στήριξη του Τζο Μπάιντεν για τα F16. Σύμφωνα με πληροφορίες της Haberturk από τουρκικές πηγές, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε ισχυρό μήνυμα για το αίτημα των F-16 και εξέφρασε την υποστήριξή του.

Κατά τη συνάντηση, ο Ερντογάν εξέφρασε τα αιτήματα της Τουρκίας για εκσυγχρονισμό των F-16 και νέα πολεμικά αεροσκάφη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε: «Μόλις προσγειωθώ στην Ουάσιγκτον, θα εργαστώ για την επίλυση του ζητήματος των F-16 και θα καταβάλω προσπάθεια για να εγκριθεί από το Κογκρέσο», αναφέρει η εφημερίδα. 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - 4η δόση εμβολίου: Διευκρινίσεις μετά τις αντιδράσεις

Καταγγελία 19χρονης για βιασμό από οδηγό ταξί

Παπαδόπουλος: Η Πισπιρίγκου θρηνεί για τρία παιδιά - Δεν έχει σχέση με τους θανάτους τους

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο