LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 28 Ιουνίου 2022 23:04 | Ανανέωση: 28 Ιουνίου 2022 23:04

Wimbledon - Τσιτσιπάς: Με το... δεξί στην πρεμιέρα

«Ίδρωσε», αλλά πέρασε στον 2ο γύρο ο Τσιτσιπάς. Ο επόμενος αντίπαλός του.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Μετά από δύο πρόωρους αποκλεισμούς στα προηγούμενα τουρνουά, από τον Τόμας Φαμπιάνο αρχικά και τον Φράνσις Τιαφό στη συνέχεια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε με... το δεξί στο Γουίμπλεντον, επικρατώντας πολύ δύσκολα με 3-1 σετ του Ελβετού, Αλεξάντερ Ριτσάρ.

Παρά τα εμπόδια που συνάντησε ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον 2ο γύρο του τρίτου Grand Slam της σεζόν, φιλοδοξώντας να φτάσει για πρώτη φορά πιο μακριά από τη φάση των «16», κάτι που είχε καταφέρει το 2016, όταν αποκλείστηκε από τον Τζον Ίσνερ.

Η πρώτη νίκη του Έλληνα τενίστα, μετά το 2018, στο All England Club απέναντι στο νο188 της παγκόσμιας κατάταξης ήρθε μετά «κόπων και βασάνων». Πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-6(1), στο δεύτερο ήταν κυρίαρχος (6-3), αλλά στο τρίτο ο Ριτσάρ δεν τα παράτησε και με μπρέικ στο 11ο game προηγήθηκε 6-5. Ακολούθως κράτησε το σερβίς του και μείωσε σε 2-1. Στο 4ο σετ ο Τσιτσιπάς με μπρέικ στο 10 game πήρε τη νίκη με 6-4.

Στην πρώτη του συμμετοχή σε κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam, ο Ριτσάρ δυσκόλεψε πάρα πολύ τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στο πρώτο σετ όταν προηγήθηκε με 4-1 στα game.

Στο σημείο εκείνο ο 23χρονος πρωταθλητής ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, πήρε τέσσερα σερί games και προηγήθηκε με 5-4. Και πάλι, όμως, ο Ελβετός δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να οδηγήσει το σετ στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς έκανε... «πάρτι» χάνοντας μόλις έναν πόντο!

Στο δεύτερο και με τη ψυχολογία στα ύψη το νο5 της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε άνετα στο 2-0 (6-3), ενώ στο τρίτο έγινε μάχη, με τον Ριτσάρ να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμος. Έκανε καθοριστικό μπρέικ στο 11ο game, προηγήθηκε με 6-5 και κρατώντας το σερβίς του στη συνέχεια έφτασε στο 7-5 και στο 2-1.

Με μπρέικ... στο μπρέικ ξεκίνησε το τέταρτο σετ. Ο Ελβετός «έσπασε» το σερβίς του Έλληνα, για να «απαντήσει» άμεσα ο Τσιτσιπάς και να ισοφαρίσει (1-1). Οι δυο τενίστες πήγαιναν μαζί μέχρι το 8ο game (4-4), με τον Τσιτσιπά να κρατά το σερβίς του και με μπρέικ στον αντίπαλό του να φτάνει στο 6-4.

Με τη νίκη του ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 51 σε Grand Slam (ρεκόρ 51-21), αλλά και στην 360η της καριέρας του (ρεκόρ 360-176). Στο β΄ γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμσον (νο76).


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝεκρός ο άνδρας, που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Γιώργου ΚαραϊβάζΣήμερα 00:07 | Ειδήσεις

Στην περιοχή βρεθεί και καμένο όχημα που εκτιμάται ότι είναι των δραστών.

Γκίλφοϊλ: Εξέφρασε την τιμή της για την άφιξή της στην ΑθήναΧθες 23:15 | Ειδήσεις

Το πρώτο μήνυμα της νέας πρέσβεως των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόϊλ από την Αθήνα.

Βεντέτα στα Βορίζια: Έξι από τους τραυματίες δεν σχετίζονταν με καμία από τις εμπλεκόμενες οικογένειεςΧθες 18:22 | Ειδήσεις

Το χωριό παραμένει αποκλεισμένο από πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Πολλά εξαρτώνται από την πρόοδο που σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα μεταξύ ΗΠΑ - ΚίναςΧθες 20:18 | Ειδήσεις

Τι είπε η πρώην Εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών και στενή συνεργάτιδα του Προέδρου Τραμπ για τη νέα εποχή στις Αμερικανο-κινεζικές σχέσεις. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νεκρός ο άνδρας, που είχε κατηγορηθεί ως εκτελεστής για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ00:11Συνάντηση Νίκου Δένδια – Κίμπερλι Γκίλφοϊλ23:59Ρόδος: Επεισόδιο βίας μεταξύ ανηλίκων – Τρεις μαθητές επιτέθηκαν σε 15χρονο23:43Γκίλφοϊλ: Εξέφρασε την τιμή της για την άφιξή της στην Αθήνα23:34Φονική πυρκαγιά σε σπίτι στον Μασταμπά: Εξετάζεται το ενδεχόμενο διπλής ανθρωποκτονίας23:21Κένυα: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 31 αγνοούμενοι σε κατολίσθηση23:07Φθιώτιδα: Κυνηγός χάθηκε από την ομίχλη στο όρος Καλλίδρομο22:52Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου22:38Super League: Παραλίγο «αυτόχειρας» ο Ολυμπιακός, κέρδισε 2-1 τον Άρη22:24“Ξαφνικός θάνατος” για τα ΕΛΤΑ22:10Βορίζια: Βαπτίστηκαν τα παιδιά του 39χρονου θύματος για να μπορέσουν να τον κηδέψουν21:56Ρωσία: Παραδίδονται οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόβσκ21:42Χωρίς "φρένο" η άνοδος των τιμών21:27"Παγωμένη" νύχτα στα Βορίζια: Συγκλονίζει το βίντεο με τις κραυγές της συζύγου θύματος21:13Η πρώτη εμφάνιση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην Αθήνα20:59Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Πολλά εξαρτώνται από την πρόοδο που σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας20:45Ο Βόλος νίκησε με 1-0 και «τελείωσε» το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό20:31Βορίζια - Κατερινόπουλος στον ΑΝΤ1: Φοβάμαι ότι οι Ειδικές Δυνάμεις θα χρειαστεί να μείνουν εκεί μήνες και όχι μέρες20:17Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:03Βεντέτα στα Βορίζια: Έξι από τους τραυματίες δεν σχετίζονταν με καμία από τις εμπλεκόμενες οικογένειες19:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο