LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2022 19:17 | Ανανέωση: 27 Ιουνίου 2022 21:10

Επιδότηση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις: άνοιξε η πλατφόρμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Σε εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0".

Ταμείο Ανάκαμψης - Ελλάδα 2.0

Τα Υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η πλατφόρμα (https://digitalsme.gov.gr) για τις αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων στη δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Πρόκειται για έργο, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και συνολικό προϋπολογισμό ύψους 445.000.000 ευρώ.

Η δράση υλοποιείται σύμφωνα με όσα ορίζονται σε Κοινή Απόφαση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη.

Η δράση, που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. (εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης), αφορά στην ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) της χώρας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής, εμπορικής και διοικητικής τους λειτουργίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθούν επενδύσεις σε τεχνολογίες και υπηρεσίες, που προωθούν την ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και συγκεκριμένα σε: ηλεκτρονικές πληρωμές, ηλεκτρονικές πωλήσεις και εφαρμογές ηλεκτρονικής τιμολόγησης, εργαλεία ψηφιακής διαφήμισης, συστήματα τηλεργασίας, επιχειρηματική αναλυτική, αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων, υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων και αποκατάστασης σε περίπτωση καταστροφής, τεχνητή νοημοσύνη, διαδίκτυο των πραγμάτων, παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για ανέπαφη εξυπηρέτηση, συστήματα κυβερνοασφάλειας, υποδομές και υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, υποδείγματα και λογισμικό βιομηχανικών πλατφορμών δεδομένων, αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών και του οικοσυστήματος των POS.

Η δράση ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την αγορά/αξιοποίηση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών και τη γενικότερη υποστήριξή τους για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, κατανέμεται σε τρία επιμέρους προγράμματα Κρατικών Ενισχύσεων:

  • Πρόγραμμα Ι: «Ψηφιακά Εργαλεία MμE» 
  • Πρόγραμμα ΙΙ: «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών»
  • Πρόγραμμα IΙΙ: «Ψηφιακές Συναλλαγές».

Το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία MμE», ύψους 180 εκατ. ευρώ, παρέχει επιταγές (vouchers), που θα διατεθούν για την απόκτηση – μέσω αγοράς ή μίσθωσης – νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, με σκοπό την ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ)  της χώρας, μέσα από τη χρήση διαφόρων ψηφιακών εργαλείων.

Μέσω του προγράμματος «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών», προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, θα επιδοτηθούν ψηφιακές επενδύσεις, με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ύψους από 200.000 έως 2 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών cloud.

Τέλος, με το πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές», ύψους 165 εκατ. ευρώ, ενισχύεται η υιοθέτηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, που υποστηρίζουν τις διαδικασίες τιμολόγησης, έκδοσης διακίνησης φορολογικών παραστατικών και διενέργειας ηλεκτρονικών πληρωμών.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε: «Όταν πριν ένα χρόνο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε στην πρόεδρο της Επιτροπής το Σχέδιο “Ελλάδα 2.0”, είχαμε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα, με τη στήριξη των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, μπορεί να αλλάξει υπόδειγμα. Με μια συμπαγή στρατηγική και με έξυπνη μόχλευση του Ταμείου Ανάκαμψης, η δημιουργικότητα των Ελλήνων αναδεικνύεται και ενισχύεται στις περισσότερες πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας. Στο “κατώφλι” της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, οι επιχειρήσεις στηρίζονται, προκειμένου να αποκτήσουν καινοτόμα εργαλεία και να πρωτοπορήσουν στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, επισήμανε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι από τις πλέον εμβληματικές δράσεις που υλοποιούνται με πόρους του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”. Τα τρία προγράμματα που την απαρτίζουν, κι άνοιξαν για υποβολή αιτήσεων, έχουν συνολικό προϋπολογισμό περίπου 445 εκατ. ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις που θα επωφεληθούν από την πρωτοβουλία θα υπερβούν τις 200.000. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται, με πράξεις, πως το “Ελλάδα 2.0” είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που απευθύνεται στους πολλούς και στηρίζει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

Χαϊδάρι: Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου

Ρεγγίνα Μακέδου: στο νοσοκομείο ξανά μετά τη μεταμόσχευση

Τούρκος πολιτικός που άνοιξε τη σημαία στο Σύνταγμα: Η Ελλάδα συσσωρεύει όπλα στα νησιά μας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βία κατά των γυναικώνΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Συλλογικό μήνυμα ενότητας και δράσης κατά της έμφυλης βίας στην κοινή εκδήλωση ενάντια στη βία κατά των γυναικών της 25ης Νοεμβρίου. 

"Το Πρωϊνό" - Πάνος Καμμένος: Θα ξαναμπώ στην πολιτική μόνο αν υπάρξει εθνικό θέμαΣήμερα 13:54 | Ειδήσεις

«Ο Τσίπρας κατάλαβε ότι ο σκοπός μας ήταν κοινός για να γλιτώσουμε ένα αιματοκύλισμα», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Ανατροπή για το αιματηρό επεισόδιο στη Σαλαμίνα με θύμα μια 75χρονη- Ομολόγησε η νύφη του θύματοςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς πως ήθελε να αρπάξει χρήματα μέσα από το σπίτι στη Σαλαμίνα.

Αγγλία: Ποδοσφαιριστής της Έβερτον χαστούκισε συμπαίκτη του κατά την διάρκεια αγώνα (βίντεο)Σήμερα 11:22 | Ειδήσεις

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος άφησε τους πάντες άφωνους όταν χαστούκισε τον συμπαίκτη του στην ομάδα του Μέρσεϊσάιντ, Μάικλ Κιν και αποβλήθηκε στο 14ο λεπτό. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ουκρανία συμφώνησε στο σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ15:20Θεσσαλονίκη: Δύο συγκεντρώσεις σήμερα για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών15:16Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας - Θέατρο Τζένη Καρέζη15:02Ενδοοικογενειακή βία εν πλω: Ξυλοκόπησε άγρια την 50χρονη σύζυγό του μέσα σε φέρι μποτ από Σαλαμίνα προς Πέραμα14:48"Το Πρωϊνό" - Πάνος Καμμένος: Θα ξαναμπώ στην πολιτική μόνο αν υπάρξει εθνικό θέμα14:34Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία ADEL14:20Αγγλία: Ποδοσφαιριστής της Έβερτον χαστούκισε συμπαίκτη του κατά την διάρκεια αγώνα (βίντεο)14:06Τζουμέρκα: Κακοκαιρία και ορμητικά νερά προκάλεσαν μερική κατάρευση σπιτιού (εικόνες)13:52Χανιά: Συνελήφθη 41χρονος για παραβάσεις που αφορούν όπλα13:38Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών: Η βία δεν είναι ποτέ ιδιωτική υπόθεση13:24Ιταλία: Ντύθηκε σαν την νεκρή μητέρα του για να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξή της13:10Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βία κατά των γυναικών12:56'Ερχεται η κακοκαιρία Adel - Ποιες περιοχές θα πλήξει12:42Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία Λυγγερίδη - Αποχή των συνηγόρων με αίτημα τη μεταφορά στο Εφετείο Αθήνας12:28Μακρόν - Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ χρειάζεται βελτίωση12:14ΙΣΑ: Προχωρά σε δικαστικές και πειθαρχικές ενέργειες για τις παράνομες διαδικτυακές ιατρικές διαφημίσεις12:00Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ11:46Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 15χρονος για την επίθεση σε συνομήλικό του 11:32Ρέθυμνο: Συνελήφθησαν 5 άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων11:18Πατρών - Πύργου: Σφοδρή σύγκρουση με δύο νταλίκες έξω από την ΒΙΠΕ (Εικόνες)11:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο