LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2022 10:47

Ηλεία: Έκλεψαν τα τάματα και 5 τενεκέδες λάδι από ναό

Κοσμήματα, ρολόγια, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας στη λεία των ιερόσυλων.

κλοπή - τάματα -  εκκλησία –  Αγ. Δημήτριος Λαντζοΐου

Κοσμήματα, ρολόγια, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας, τα οποία είχαν προσφέρει οι πιστοί ως τάματα, αφαίρεσαν άγνωστοι από εκκλησία στην τοπική κοινότητα του Λαντζοΐου, στην Ηλεία.

Το νέο περιστατικό κλοπής που έχει αναστατώσει το χωριό αλλά και την εκκλησιαστική κοινότητα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Οι δράστες φέρεται να εισήλθαν στην εκκλησία από την πλαϊνή πόρτα, καθώς οι άλλες δύο είσοδοι δεν έφεραν σημάδια παραβίασης. Αφού μπήκαν πρώτα στο Ιερό του Ναού, πιθανώς για να ελέγξουν αν υπάρχει χρηματοκιβώτιο, συνέχισαν στον υπόλοιπο χώρο της εκκλησίας ψάχνοντας αντικείμενα αξίας.

Τελικά, οι ιερόσυλοι κατάφεραν να κλέψουν τα τάματα των πιστών, αφού έσπασαν το τζάμι του εικονοστασίου μέσα στο οποίο φυλάσσονταν, ενώ κατά την διαφυγή τους από την εκκλησία του Λαντζοΐου αφαίρεσαν και πέντε τενεκέδες λάδι.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από την νεωκόρισσα του ναού το πρωί της ίδιας ημέρα, η οποία με την σειρά της ειδοποίησε τον εφημέριο.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου που διεξάγουν τις έρευνες για την υπόθεση κλοπής και κλιμάκιο της Σήμανσης προκειμένου να συλλέξει αποτυπώματα από το εσωτερικό και το εξωτερικό της εκκλησίας, ενώ εξετάζεται και υλικό από κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων της περιοχής προκειμένου να εντοπιστούν οι κινήσεις των δραστών.

Πηγή: patrisnews.com

Ειδήσεις σήμερα: 

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: Δεν αυξάνεται ο ΦΠΑ στις μάσκες

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προσπαθούν να μου φορτώσουν τους θανάτους και των άλλων παιδιών

“Άγριες Μέλισσες”: ο γάμος, το μακελειό και η καυτή αποκάλυψη (εικόνες)



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο