LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Ιουνίου 2022 13:29

Τρομοκρατία: Τρισάγιο για τον ταξίαρχο Γεώργιο Βασιλάκη (εικόνες)

Σαν σήμερα σκοτώθηκε, εν ώρα καθήκοντος, από φάκελο παγιδευμένο με εκρηκτικά ο ταξίαρχος.

Τρισάγιο - Ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλάκης

Με μία λιτή εκδήλωση μνήμης και τρισάγιο που τελέσθηκε στον 7ο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (που φέρει το όνομά του-όροφος Γεωργίου Βασιλάκη), η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Τρισάγιο - Ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλάκης

Απευθυνόμενος στη σύζυγο και στους δύο γιούς του αείμνηστου Γιώργου Βασιλάκη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι καθήκον όλων όσοι έχουν κληθεί να υπηρετούν την πατρίδα: «Δύσκολη μέρα για την αστυνομία, αλλά ακόμη πιο δύσκολη η μέρα για τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του Γιώργου Βασιλάκη. Με αυτή τη λιτή τελετή κάνουμε το χρέος μας, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Θα τιμάμε πάντα τη μνήμη του και θα είμαστε πιστοί στο καθήκον για να μην υπάρξουν άλλα θύματα από την τρομοκρατία. Αυτός είναι ο αγώνας και αυτό είναι το νήμα της ζωής που μας συνδέει όλους, όσους έχουμε κληθεί να υπηρετούμε την πατρίδα μας, και τον ελληνικό λαό».

Τρισάγιο - Ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλάκης

Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του αείμνηστου Γιώργου Βασιλάκη, μετά το πέρας της εκδήλωσης, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, παρουσία του Υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα. Ο κ.Θεοδωρικάκος ενημέρωσε την οικογένεια ότι το προσεχές διάστημα, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., όπου η κεντρική αίθουσα της Σχολής θα μετονομαστεί σε «αίθουσα Γεωργίου Βασιλάκη».

Ο αείμνηστος Ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλάκης έχασε τη ζωή του στις 24 Ιουνίου 2010 από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε φάκελο αλληλογραφίας ο οποίος εξερράγη στο γραφείο του.

Τρισάγιο - Ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλάκης

Ειδήσεις σήμερα:

MAD VMA 2022 - Κορομηλά: η βία και οι μπράβοι είναι πρότυπα για τα παιδιά; (βίντεο)

Δέσποινα Μοιραράκη: Πέθανε ο σύζυγός της

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: “Ήπια, τσακωθήκαμε και... την σκότωσα”

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική 11:58Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο