LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Ιουνίου 2022 07:22

Φονική πλημμύρα στη Μάνδρα: Ανακοινώνονται οι ποινές

Σήμερα η ανακοίνωση των ποινών για τους οκτώ ενόχους για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα.

Μάνδρα - πλημμύρες - καταστροφές

Την τιμωρία που θα τους επιβληθεί όσον αφορά τις ευθύνες που τους απέδωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την φονική πλημμύρα στην Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017, αναμένουν σήμερα οι οκτώ κηρυχθέντες ένοχοι κατηγορούμενοι.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή του για τις ποινές που θα επιβληθούν στους οκτώ κατηγορούμενους που σύμφωνα με την απόφαση , που ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη, κρίθηκαν ένοχοι για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια. Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, κατά τον επίμαχο χρόνο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη, της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων.

Η διαδικασία σήμερα θα ξεκινήσει με την πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας επί των αιτημάτων που υπέβαλαν οι οκτώ κριθέντες ένοχοι κατηγορούμενοι για την αναγνώριση ελαφρυντικών .

Αφού το δικαστήριο κρίνει το θέμα των ελαφρυντικών η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το μεσημέρι με την ανακοίνωση των δικαστών επί των ποινών που θα επιβληθούν και της ποινικής μεταχείρισης καθενός καταδικασθέντα.

Το δικαστήριο μετά από διαδικασία που έχει συμπληρώσει τα δυόμιση χρόνια, κήρυξε αθώους 13 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου , θεωρώντας ότι δεν στοιχειοθετούνται για αυτούς οι πράξεις που τους αποδόθηκαν μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας που έπληξε την Μάνδρα. Αντίθετα για τους οκτώ έκρινε ότι είναι υπαίτιοι εκ της θέσεως και της αρμοδιότητας που είχε ο καθένας και πράξεων και παραλείψεων τους που συνέδραμαν στις ολέθριες συνέπειες που επέφερε το φυσικό φαινόμενο που "χτύπησε" την Δυτική Αττική.

Η υπόθεση αφορά το έντονο πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε την περιοχή τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου 2017 μετά από έντονη νεροποντή που είχε εκδηλωθεί από τη νύχτα. Η φονική πορεία των υδάτων που πέρασε μέσα από την πόλη της Μάνδρας κόστισε την ζωή 25 ανθρώπων ενώ προκάλεσε τεράστιες υλικές καταστροφές.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαϊάμι: Φωτιά σε αεροπλάνο την ώρα της προσγείωσης (βίντεο)

Ανδρέας Παπανδρέου: σαν σήμερα πέθανε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ

Καιρός: Καύσωνας και καταιγίδες την Πέμπτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι αγρότες έφτασαν στην έξοδο για το αεροδρόμιο "Μακεδονία"Σήμερα 14:43 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών, οι προθέσεις των αγροτών, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν είναι να μεταβούν στον κόμβο αεροδρομίου.

Στην Αθήνα οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών 2029Σήμερα 14:35 | Ειδήσεις

Με επιστολή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε στηρίξει την επίσημη υποψηφιότητα της Αθήνας, αναφέροντας ρητά τη δέσμευση και την πεποίθησή του για την επιτυχή προετοιμασία και υλοποίηση της διοργάνωσης.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Ναυτιλίας (βίντεο)Σήμερα 16:08 | Ειδήσεις

Η συνάντηση της κ. Γκιλφόϊλ με τον Βασίλη Κικίλια

Το ΕΚΠΑ "έσπασε το φράγμα" των top 200 πανεπιστημίων στον κόσμοΣήμερα 12:30 | Ειδήσεις

Για το έτος 2025, συμπεριελήφθησαν στην κατάταξη 2.025 πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στην Αθήνα οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών 202917:34Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Θεσσαλονίκη17:20Αγρότες: Έκλεισαν για μία ώρα και τους παραδρόμους στο Μπράλο17:06Μαρινάκης: Πέντε χιλιάδες έργα έως το 2030 άνω των 68 δισ. ευρώ16:52Αγρότες στη Θεσσαλονίκη: Επιστρέφουν στα Πράσινα Φανάρια16:38Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Ναυτιλίας (βίντεο)16:24Τουρκία: Ποδοσφαιριστές της Super Lig ανάμεσα στους 20 υπόπτους που προφυλακίστηκαν για παράνομα στοιχήματα 16:10Αγροτοκτηνοτρόφοι στη Θεσσαλονίκη: Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν την έξοδο για το αεροδρόμιο από τη Μουδανιών15:56Εργατικό ατύχημα για 45χρονο χειριστή γερανού στο ναυπηγείο Περάματος15:46Παρέμβαση Άρειου Πάγου για τα αγροτικά μπλόκα και την παρακώλυση συγκοινωνιών15:32Μητσοτάκης για Μάτι και Μάνδρα: Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμε15:18Μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι αγρότες έφτασαν στην έξοδο για το αεροδρόμιο "Μακεδονία"15:04ΚΥΣΕΑ: Οι διεθνείς εξελίξεις και τα εξοπλιστικά προγράμματα στο επίκεντρο της συνεδρίασης14:50Νέο αγροτικό μπλόκο στην Έδεσσα14:36Ρωσία: Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη βορειοανατολικά της Μόσχας14:22Ζωγράφου: Οδηγός λεωφορείου κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από αντιπαράθεση με οδηγό ΙΧ14:08Ηράκλειο: Οι αγρότες έχουν αποκλείσει το κτίριο της αποκεντρωμένης διοίκησης 13:54Καλύβια: Βρέθηκαν τρία καλάσνικοφ μέσα σε κλεμμένα ΙΧ13:40Χαλκιδική: Στήθηκε στη Νικήτη Σιθωνίας το πρώτο μπλόκο μελισσοκόμων και αγροτών μέσα στον νομό13:26Ζάκυνθος: Αύριο το τελευταίο αντίο στο άτυχο 2χρονο που έχασε την ζωή του από Πίτμπουλ 13:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο