LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 19 Ιουνίου 2022 20:27

“Τοξοβόλος του Συντάγματος”: διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του μετά την απεργία πείνας που πραγματοποιεί και τι ανακοίνωσε ο δικηγόρος του. 

Τοξοβόλος - ανακριτής

Στο Νοσοκομείο Λαμίας διακομίσθηκε ο κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης, που είναι γνωστός ως «τοξοβόλος του Συντάγματος», καθώς από τις 23 Μαΐου πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου, είχε κατηγορηθεί για ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και τις φωτογραφίες με τα μελανιασμένα μάτια που είχαν κυκλοφορήσει τότε, ενώ αργότερα είχε συλληφθεί ως ο «τοξοβόλος του Συντάγματος». Το 2019, είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.

Ο "Τοξοβόλος του Συντάγματος", έχοντας εκτίσει τα 3/5 της βασικής ποινής του και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση, έκανε αίτηση αποφυλάκισης με όρους, η οποία δεν έγινε δεκτή.

Ο Μιχαηλίδης  Ξεκινώντας την απεργία πείνας σημείωνε μεταξύ άλλων στο μακροσκελές κείμενό του:

«Μετά από 8,5 χρόνια εντός των φυλακών, μετά από όλες αυτές τις αυθαιρεσίες σε βάρος μου, αποφάσισα να δώσω ένα τέλος στην 11ετή ταλαιπωρία μου, υψώνοντας ανάχωμα στην πρακτική του προληπτικού εγκλεισμού, ή αλλιώς της επιπλέον τιμωρίας της απόδρασης με νομικά παραθυράκια. Έπειτα από 5 επιπλέον μήνες προληπτικής κράτησης, ξεκινάω απεργία πείνας με στόχο την αποφυλάκιση μου. Αυτή την επιλογή, με το βαθύ κίνητρο της πολυπόθητης ελευθερίας, σκοπεύω να τη στηρίξω με την ίδια συνέπεια που στήριξα τις επιλογές μου έως τώρα και για την οποία με εκδικούνται.»

Η ανακοίνωση του δικηγόρου του

«Σήμερα 19/6, ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται στην 28η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Λαμίας. Το βάρος του είναι 57,5 κιλά, από 62,5 κιλά στις 14/6 ενώ κατά την έναρξη ήταν 73,1 κιλά, δηλαδή απώλεια του 21% του αρχικού του βάρους και το σάκχαρο 60. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη και όσο πλησιάζει τις 30 ημέρες ασιτίας υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο απότομης πτώσης και κίνδυνος για υπογλυκαιμικό σοκ και μόνιμες βλάβες στην υγεία του. Ταυτόχρονα, υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης των οικείων του, η διοίκηση του νοσοκομείου μέχρι σήμερα δεν έχει χορηγήσει άδεια συνοδού και υπάρχει περιορισμός επισκεπτηρίων.

» Ήδη έχουν συμπληρωθεί 39 ημέρες από την συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας χωρίς να έχει εκδοθεί το βούλευμα για την υφ’όρον απόλυσή του την οποία δικαιούται από τον Δεκέμβριο του 2021. Ως συνήγορος του Γ. Μιχαηλίδη απευθύνω έκκληση να τελειώσει άμεσα, την Δευτέρα, η αναμονή με μία θετική απόφαση του αρμοδίου συμβουλίου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Από εδώ και πέρα κάθε μέρα που περνάει μπορεί να έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για την υγεία του» αναφέρει στην ανακοίνωση ο δικηγόρος του Γιώργος Κακαρνιάς.

Παρέμβαση "Ρουβίκωνα"

O Ρουβίκωνας έκανε συγκέντρωση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Από τον χώρο εξωτερικά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προσήχθησαν 23 άτομα.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

"Προσαγωγές μελών μας κατά τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Κανένα καθεστώς εξαίρεσης ενάντια στους πολιτικούς κρατούμενους."

Ειδήσεις σήμερα:

Κυτταρίτιδα: υπάρχουν βιταμίνες που την... εξαφανίζουν!

Θεσσαλονίκη - Τροχαίο: Νεκρή 23χρονη οδηγός

Γυναικοκτονία στα Τρίκαλα - Η μητέρα της Βάνιας στον ΑΝΤ1: την σκότωσε μπροστά στα παιδιά της!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη: Ξεκινά στις 23 Μαρτίου η δίκηΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Συνολικά, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 36 κατηγορούμενοι.

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθη ως συνεργός ο άνδρας που είχε προσέλθει στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:36 | Ειδήσεις

 Ο δράστης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, είχε εισβάλει στη ρεσεψιόν, όπου βρισκόταν ο 68χρονος ιδιοκτήτης μαζί με τον 60χρονο επιστάτη και φίλο του.

Ρόδος: Τρίχρονο κοριτσάκι βρέθηκε στον πάτο πισίνας χωρίς τις αισθήσεις τουΣήμερα 15:57 | Ειδήσεις

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένο το κοριτσάκι που έκανε διακοπές με τους γονείς του. 

Πανελλαδική απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο: Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)Σήμερα 14:32 | Ειδήσεις

Το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε για ώρες απροσπέλαστο λόγω των απεργιακών συγκεντρώσεων που πραγματοποίησαν τα συνδικάτα, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου με αιχμή ιδίως τη διάταξη για την 13ωρη εργασία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος: Τρίχρονο κοριτσάκι βρέθηκε στον πάτο πισίνας χωρίς τις αισθήσεις του 16:16"Το Πρωινό": 43χρονη καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στη μέση του δρόμου από γνωστό πλαστικό χειρούργο (βίντεο)16:02Λαμίν Γιαμάλ: Επικοινωνία Αλ Χιλάλ - Μπαρτσελόνα με πρόταση 400 εκατομμυρίων ευρώ15:48Τέμπη: Ξεκινά στις 23 Μαρτίου η δίκη15:34Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθη ως συνεργός ο άνδρας που είχε προσέλθει στη ΓΑΔΑ15:19Πανελλαδική απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο: Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)15:05Το ant1news.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΠΟΕΣΥ10:57Τσιάρας στο "Καλημέρα Ελλάδα": Πότε θα γίνουν οι πληρωμές από ΟΠΕΚΕΠΕ και πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις για την ευλογιά των αιγοπροβάτων10:42Τραμπ: Η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη για συμφωνία με το Ιράν όταν είναι έτοιμη η Τεχεράνη10:28Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι Αφγανοί που καταγγέλθηκαν για τον βιασμό 6χρονου10:14Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Άλκης Γιαννακάς10:00Πότε ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης - Τί πρέπει να γνωρίζετε09:46Τραμπ: Ο Ερντογάν μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στον τερματισμό του πολέμου09:32Παναττική απεργία των ναυτεργατών - Αναμένονται ακυρώσεις δρομολογίων από Πειραιά, Ραφήνα, Λαυρίο09:18Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα09:04Μοναστηράκι: Τεράστιος κορμός δέντρου έπεσε δίπλα σε τραπεζοκαθίσματα08:49Ο Νεϊμάρ θα σμίξει ξανά με Μέσι και Σουάρες στην Ιντερ Μαϊάμι08:35Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο οδηγός ταξί που είχε χτυπήσει και εγκαταλείψει αστυνομικούς08:21Απεργία 14 Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ08:07Ισραήλ: Στα εργαστήρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας οι σοροί των τεσσάρων ομήρων που παρέδωσε η Χαμάς07:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο