LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Ιουνίου 2022 16:28 | Ανανέωση: 19 Ιουνίου 2022 16:34

Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της, με προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής

Αιχμές Μηταράκη κατά της Τουρκίας μετά το ναυάγιο στη Δήλο, στα ανοιχτά της Μυκόνου. Η δήλωση Πλακιωτάκη και τα νεότερα για την επιχείρηση διάσωσης.

Μετανάστες - Μύκονος - ναυάγιο

«Για μια ακόμα φορά το Λιμενικό Σώμα έσωσε ζωές, που τα αδίστακτα κυκλώματα διακινητών θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο, χωρίς έστω στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Συγχαίρω όλες και όλους για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν, σε ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες.

Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της με αποφασιστικότητα, αλλά πάντα πρώτη προτεραιότητα της είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», έγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας, μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε νωρίτερα στα ανοιχτά μεταξύ Δήλου και Μυκόνου.

«Η Τουρκία μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά, συνεργαζόμενη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα για να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές και να εκριζώσει δίκτυα λαθροδιακινητών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016", σχολιάζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, σχετικά με το ναυάγιο νοτιοδυτικά της Δήλου και την επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων μεταναστών.

Συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης γράφει στην ανάρτησή του στο twitter:

«8 μετανάστες αγνοούνται και 104 διασώθηκαν στις Κυκλάδες από ένα ιστιοπλοϊκό που έφυγε από τις τουρκικές ακτές για την Ευρώπη. Η Τουρκία μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά, συνεργαζόμενη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, για να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές και να εκριζώσει δίκτυα λαθροδιακινητών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016».

Δήλος: Διασώθηκαν 108 άνθρωποι, αγνοούνται τέσσερις

Σε ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με το ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Δήλου, αναφέρεται:

«Ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις βραδινές ώρες χθες στην θαλάσσια περιοχή δύο ναυτικά μίλια Νότια της Δήλου υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Έως τώρα έχουν διασωθεί 108 αλλοδαποί, ενώ σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις των διασωθέντων αγνοούνται άλλοι τέσσερις. Από τους 108 διασωθέντες οι 24 είναι γυναίκες, τα 21 είναι παιδιά και οι 63 άνδρες, ενώ τρεις από τους παραπάνω έχουν ήδη μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

Μετανάστες - Μύκονος - ναυάγιο

Συγκεκριμένα βραδινές ώρες χθες το ΕΚΣΕΔ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους στο οποίο επέβαινε ικανός αριθμός ατόμων και το οποίο έπλεε ακυβέρνητο 1,8 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Δήλου, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Άμεσα το ΕΚΣΕΔ/ ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. κινητοποίησε τρία περιπολικά σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., παραπλέοντα πλοία, ενώ την ίδια ώρα απέπλευσε ρυμουλκό σκάφος από την Μύκονο και επιβατικές λάντζες.

Μετανάστες - Μύκονος - ναυάγιο

Αρχικά το ρυμουλκό σκάφος προσέδεσε το ιστιοφόρο, ενώ στην συνέχεια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του γεγονότος πως στο ιστιοφόρο σημειώνονταν εισροή υδάτων αποφασίσθηκε να οδηγηθεί στη νησίδα Αγίου Γεωργίου, δυτικά του λιμένα Μυκόνου, για την μεταφορά των αλλοδαπών στις επιβατικές λάντζες.

Εν τέλει τις πρώτες πρωινές ώρες οι 108 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Μύκονο, ενώ συνεχίζονται και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα, όσο και με ιδιωτικά σκάφη για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων αγνοουμένων. Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ.

Μετανάστες - Μύκονος - ναυάγιο

Σημειώνεται ότι ουδείς από το σύνολο των διασωθέντων δεν έφερε σωσίβιο, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος δεν έφερε κανέναν σωστικό εξοπλισμό.

Μετανάστες - Μύκονος - ναυάγιο

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορό μέσο για την διάσωση των αλλοδαπών». 

Εικόνες, βίντεο: mykonosvoice.gr, mykonosdaily.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στον Γέρακα: το λευκό βαν, οι καταγγελίες και το “βαρύ παρελθόν”

Ρέθυμνο: Πήγε να αλλάξει μία λάμπα και έπεσε από το μπαλκόνι

“Velvet”: Η αυτοκρατορία “φτιαγμένη από βελούδο” στον ΑΝΤ1 (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)Σήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας, νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα που ο 39χρονος δολοφονησε άγρια την Κυριακή, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο