LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Ιουνίου 2022 11:41

Μετανάστες: 12μηνη ηλεκτρονική παρακολούθηση αποφάσισε η Βρετανία

Σύμφωνα με δεδομένα του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που έφθασαν στο ΗΒ φέτος διά θαλάσσης έχει ξεπεράσει τους 11.000.

Μεγάλη Βρετανία - Αγγλία - μετανάστεςΟρισμένοι από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο διασχίζοντας το στενό της Μάγχης με μικρά πλεούμενα ή μέσα στα ρυμουλκά φορτηγών θα παρακολουθούνται ηλεκτρονικά, στο πλαίσιο δωδεκάμηνου πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το 12μηνο πρόγραμμα, που άρχισε την Τετάρτη, έχει σκοπό να διαπιστωθεί εάν η ηλεκτρονική παρακολούθηση είναι αποτελεσματική μέθοδος για τον εντοπισμό όσων μεταναστών φθάνουν με «επικίνδυνο» τρόπο στη χώρα και αφήνονται ελεύθεροι προσωρινά.

Το πρόγραμμα αυτό τέθηκε σε εφαρμογή την επομένη της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης που εμπόδισε την απογείωση μισθωμένου αεροσκάφους που επρόκειτο να μεταφέρει μετανάστες στο Κιγκάλι της Ρουάντας από το Γουίλτσιρ.

Η κυβέρνηση των Συντηρητικών, διά χειλέων της υπουργού Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, κατήγγειλε πως η απόφαση είχε «πολιτικά» κίνητρα και ήταν «απόλυτα σκανδαλώδης», ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντόμινικ Ράαμπ άφησε να εννοηθεί ότι το Λονδίνο ενδέχεται να θεσπίσει νέα νομοθεσία που θα εγγυάται ότι η βρετανική κυβέρνηση ουσιαστικά θα μπορεί να αψηφά τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ στο μέλλον.

Το δημόσιο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC μετέδωσε ότι πιθανόν οι πρώτοι μετανάστες που θα άρχιζαν να παρακολουθούνται ηλεκτρονικά είναι ακριβώς αυτοί που δεν μεταφέρθηκαν στη Ρουάντα.

Σύμφωνα με δεδομένα του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που έφθασαν στο ΗΒ φέτος διά θαλάσσης έχει ξεπεράσει τους 11.000.

Με το αμφιλεγόμενο σχέδιό της να στέλνει αιτούντες άσυλο που φθάνουν παράτυπα στη Βρετανία στη Ρουάντα, στην ανατολική Αφρική, 6.000 χιλιόμετρα και πλέον από το Λονδίνο, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον διατείνεται ότι θα φρενάρει τις παράνομες διελεύσεις της Μάγχης, που δεν έχουν πάψει να αυξάνονται παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της ότι θα έθετε υπό έλεγχο τη μετανάστευση μετά το Brexit.

Το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης, το οποίο επικρίθηκε έντονα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, είναι δημοφιλές στο εκλογικό ακροατήριο των Τόρις, κατά δημοσκοπήσεις, και ο κ. Τζόνσον ήθελε να υλοποιηθεί καθώς προσπαθεί να ανακτήσει την εξουσία του μετά την πρόσφατη εσωκομματική ανταρσία που λίγο έλειψε να τον ανατρέψει.?

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Καύσωνας με θερμοκρασίες - ρεκόρ (εικόνες)

Θεσσαλονίκη - Τροχαίο: Νεκρή 23χρονη οδηγός

Αίγιο: Ξήλωσαν ράμπα για ΑΜΕΑ και… έβαλαν ξαπλώστρες! (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων ΤεμπώνΧθες 23:21 | Ειδήσεις

Η ίδια ανακοίνωσε την αποχώρησή της μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην ΕυρώπηΧθες 20:11 | Ειδήσεις

«Η κυβέρνηση εξάντλησε τις αντοχές της οικονομίας, στηρίζοντας τους αγρότες όσο ποτέ».

Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμαΧθες 19:22 | Ειδήσεις

«Οι παρεμβολές δεν προήλθαν από εξωτερικό παράγοντα, αλλά από το ίδιο το σύστημα επικοινωνιών».

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότεςΧθες 19:33 | Ειδήσεις

«Επέμεναν μέσα στην εκπροσώπηση να υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχονται ήδη από διάφορες αρχές για παρατυπίες σε σχέση με τις επιδοτήσεις».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν "πολύ ισχυρή δράση" εάν το Ιράν προχωρήσει σε απαγχονισμούς διαδηλωτών23:59Θετική γνώμη από την Επιτροπή Θεσμών για τον διορισμό νέου προέδρου και αντιπροέδρου στον τομέα ύδατος, της ΡΑΑΕΥ23:44Παραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών23:30ΟΗΕ: Περισσότερα από 100 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα μετά την εκεχειρία23:20Κύπελλο Ελλάδας - Λεβαδειακός: Εκτός ο τραυματίας Βέρμπιτς από το μεγάλο ματς με την Κηφισιά23:06Αυστρία: 13χρονος βρήκε τον θάνατο όταν παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στις Άλπεις22:52Ινδία: Άγριος ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή του χρόνου - Τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του22:38Μπλόκα: Κάθοδο με τρακτέρ και συλλαλητήριο στην Αθήνα θέλουν οι Λαρισαίοι αγρότες22:28Θεοδωρικάκος: Πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα οι βουλευτές της διασποράς22:14Αερολιμένας Αθηνών: Συνελήφθη άνδρας για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών μέσω ταχυδρομικού δέματος22:00Ολυμπιακός: Επιστροφή του Ποντένσε κόντρα στον ΠΑΟΚ21:50Ρωσία: "Κατηγορηματικά απαράδεκτες" οι απειλές των ΗΠΑ έναντι του Ιράν21:40Πετρούπολη: Θύμα απόπειρας βιασμού μια 13χρονη - Συνελήφθη ο δράστης21:30Οικουμενικό Πατριαρχείο: "Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις" όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες21:20Ant1 Sports: Αύριο διεξάγονται οι τέσσερις προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος 21:10Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:56Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμα20:42Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1 για Γροιλανδία: Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η Κίνα θα έρθει στην περιοχή μέσω συμπράξεων με ρωσικές εταιρείες20:28Μητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη20:18Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες20:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο