LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 18 Ιουνίου 2022 06:45

Eurovision - Ουκρανία: αντιδράσεις για το “μπλόκο” στην επόμενη διοργάνωση

Η ανακοίνωση της EBU προκάλεσε θύελλα στο Κίεβο. Τι αναφέρουν οι ουκρανικές Αρχές. Τι αποφάσισε η EBU για την διοργάνωση του 2023.

βραβείο Eurovision - δημοπρασία - Ουκρανικός στρατός

Η Ουκρανία, η οποία κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, επέκρινε την απόφαση της EBU να μην της αναθέσει την επόμενη διοργάνωση για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής. 

Η Ουκρανία δεν συμφωνεί με την απόφαση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ολεξάντρ Τκατσένκο και ζήτησε διαπραγματεύσεις με σκοπό τη διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το 2023 στη χώρα του. 

Κατά παράδοση, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού φιλοξενεί την διοργάνωση τον επόμενο χρόνο, αλλά την Παρασκευή η EBU ανακοίνωσε ότι ο προσεχής διαγωνισμός δεν μπορεί να φιλοξενηθεί στην Ουκρανία δεδομένου του συνεχιζόμενου πολέμου και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το BBC για τη μεταφορά της διοργάνωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου να εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε σπεύσει να συγχαρεί το συγκρότημα για τη νίκη του. Είχε επίσης αναφέρει σε μήνυμά του στο διαδίκτυο ότι η Ουκρανία θα φιλοξενούσε τον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού. 

«Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ουκρανίας UA:PBC δεν μπορεί να εκπληρώσει τις εγγυήσεις ασφαλείας και τις υπηρεσιακές εγγυήσεις που απαιτούνται για να φιλοξενήσει, διοργανώσει και κάνει την παραγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, με βάση τους κανονισμούς του διαγωνισμού», τονίζει η EBU.

Συμπληρώνει πως «H EBU θα ήθελε να ευχαριστήσει (το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ουκρανίας) UA:PBC για την ολόψυχη συνεργασία και δέσμευση στην αναζήτηση όλων των πιθανών σεναρίων κατά τις εβδομάδες που ακολούθησαν τη νίκη του συγκροτήματος Kalush Orchestra στις 14 Μαΐου στο Τορίνο και να εκφράσει τη θλίψη και την απογοήτευσή της που ο διαγωνισμός τον επόμενο χρόνο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία».

Ένας εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε, «Θα δεσμευτούμε ώστε να εξασφαλιστεί πως θα εκφράζεται απολύτως ο πλούσιος πολιτισμός της Ουκρανίας, η κληρονομιά και η δημιουργικότητά της και θα επενδύσουμε στη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

Ειδήσεις σήμερα:

Τράγκας - Μαντάς: η Μαρία Καρρά κάνει προσφυγή κατά της δέσμευσης περιουσίας της

Γέρακας: “Γάζωσαν” ιδιοκτήτη βενζινάδικου στην Λεωφόρο Μαραθώνος (βίντεο)

Χίθροου: Εκατοντάδες “ορφανές” βαλίτσες… στοιβάζονται στον τερματικό σταθμό (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Σήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΣήμερα 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο