LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 16 Ιουνίου 2022 09:01 | Ανανέωση: 16 Ιουνίου 2022 09:00

Τράγκας - Μαντάς: Η Καρρά δεν θέλει να αποφύγει τον φορολογικό έλεγχο στην Ελλάδα

Τι υποστήριξε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος της συζύγου του Γιώργου Τράγκα, για την δέσμευση της περιουσίας.

Καλημέρα Ελλάδα - Μαντάς
Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ανέλαβε την νομική εκπροσώπηση της χήρας του δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά.

«Βρίσκομαι στο στάδιο της ενημέρωσης, καθώς πριν από λίγες ημέρες μου δόθηκε η εντολή εκπροσώπησης από την Μαρία Καρρά», ανέφερε ο κ. Μαντάς, ο οποίος χαρακτήρισε «δυσθεώρητα» τα περιουσιακά στοιχεία που ακούγονται. 

Ωστόσο, έκανε λόγο για «εικαζόμενα περιουσιακά στοιχεία» τα οποία προβάλλονται στα ρεπορτάζ, σημειώνοντας ότι αυτά δεν προκύπτει από τον έλεγχο της δημόσιας Αρχής.

Σημείωσε ακόμα ότι έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί της κ. Καρρά και ενώ έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε «δεν μας έχει κοινοποιηθεί η διάταξη που δεσμεύεται ο λογαριασμός».

Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι «η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει την εξουσία από τον νόμο να δεσμεύσει τους λογαριασμούς οποιουδήποτε πολίτη για τον οποίο υπάρχουν υποψίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Ωστόσο, όπως ανέφερε η θέση της εντολέως του είναι ότι τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία είναι κατά πολύ υποδεέστερα από τα ποσά που ακούγονται, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με την κ. Καρρά «τα πραγματικά στοιχεία είναι ευθυγραμμισμένα με τον πόθεν έσχες και τις δηλώσεις»

«Δεν μπορούμε να απαντάμε και δεν πρέπει να απαντάμε με εικαζόμενα στοιχεία», σημείωσε ο κ. Μαντάς, αποκαλύπτοντας ότι «στοιχεία από το πόρισμα βλέπουν την δημοσιότητα και το πρόσωπο που το αφορά δεν έχει ακόμα αποκτήσει πρόσβαση στο πόρισμα για να μπορεί να απαντήσει». «Πόρισμα ακούμε και πόρισμα δεν βλέπουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο Γιώργος Τράγκας ήταν φορολογικός κάτοικος Μονακού ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως επιδίωξη της εντολέως μου για να αποφύγει τον φορολογικό έλεγχο στην Ελλάδα» και σημείωσε πως «αν η φορολογική αρχή εναντιώνεται στην θέση του ότι είναι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού», τότε πρέπει να την καλέσει για εξηγήσεις.

«Η νομοθεσία με συγκεκριμένο τρόπο προσδιορίζει πώς ένας πολίτης μπορεί να αναγνωριστεί ως φορολογικός κάτοικος εξωτερικού», ανέφερε και πρόσθεσε

Τέλος ανέφερε ότι ξεκίνησε ένας φορολογικός έλεγχος ενώ ο Γιώργος Τράγκας ήταν εν ζωή, για κάποιους λόγους σταμάτησε και τώρα λίγα χρόνια μετά και ενώ έχει φύγει από την ζωή έρχονται και ζητούν να λογοδοτήσει η οικογένειά του.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόρτο Ράφτη: Σοβαρά τραυματισμένος ο νεαρός που μαχαιρώθηκε στο πάρτι

British Airways: Πλημμύρισε η καμπίνα αεροσκάφους εν ώρα πτήσης (βίντεο)

Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: Δικογραφία για 13 άτομα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Τριμερείς συναντήσεις” στις οποίες θα συμμετάσχουν Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Τουρκία σήμερα στην ΚωνσταντινούποληΣήμερα 06:32 | Ειδήσεις

Στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο.

Eurovision 2025: Με μαγευτική Κλαυδία στον τελικό η Ελλάδα - Το κλάμα και η ανάρτηση μετά την πρόκρισηΣήμερα 07:45 | Ειδήσεις

Δεκαέξι χώρες έδωσαν τη μάχη για να εξασφαλίσουν μία θέση στο μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, ωστόσο μόνο 10 πήραν το χρυσό εισιτήριο.

Λάρισα: Απολογείται σήμερα ο 21χρονος που σκότωσε τη μητέρα τουΣήμερα 09:08 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθ’ ομολογία μητροκτόνος θα αποδεχτεί την εγκληματική πράξη του, θα δηλώσει μετανοιωμένος και θα ζητήσει ψυχιατρική εξέταση.

“Βραχιολάκι” στα επείγοντα: Τα 14 νοσοκομεία που θα το εφαρμόσουν έως τις 15 ΙουλίουΣήμερα 09:52 | Ειδήσεις

Την Πέμπτη, το “βραχιολάκι” άρχισε να εφαρμόζεται πιλοτικά στον “Ευαγγελισμό”. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Βραχιολάκι” στα επείγοντα: Τα 14 νοσοκομεία που θα το εφαρμόσουν έως τις 15 Ιουλίου10:00Ολυμπιακός: MVP της σεζόν ο Τζολάκης09:46Λάρισα: Απολογείται σήμερα ο 21χρονος που σκότωσε τη μητέρα του 09:31Περού: Συνελήφθη βασικός ύποπτος για τη σφαγή 13 εργαζομένων σε χρυσωρυχείο09:17Νίκαια: Εξιχνιάστηκε υπόθεση συμπλοκής με οπαδικά κίνητρα μεταξύ 6 ατόμων09:04Εγκατάλειψη βρέφους στον Άλιμο - Σπύρου: Πρέπει να βρεθεί αυτός που πήρε το παιδί (βίντεο)08:49Αττική: Συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών08:34Eurovision 2025 - Τελικός: Ανακοινώθηκε η σειρά που θα εμφανιστούν οι χώρες - Σε ποια θέση είναι η Κλαυδία08:20Γάζα: Τριψήφιος αριθμός νεκρών σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ08:06Eurovision 2025: Με μαγευτική Κλαυδία στον τελικό η Ελλάδα - Το κλάμα και η ανάρτηση μετά την πρόκριση 07:52Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Μαΐου07:35Μεξικό: Έρευνα για τον φόνο νεαρής ίνφλουενσερ σε απευθείας μετάδοση07:19Δημόσιο: 2000 υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν σε cloud και ΑΙ τεχνολογίες07:02“Τριμερείς συναντήσεις” στις οποίες θα συμμετάσχουν Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Τουρκία σήμερα στην Κωνσταντινούπολη 06:45Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή06:29Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:12Eurovision 2025 - Β’ Ημιτελικός: Στον μεγάλο τελικό η Ελλάδα 00:23Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα: Αυτοκίνητο έπεσε στο πλήθος φιλάθλων (βίντεο)23:59Τουρκία: Ο ΥΠΕΞ Φιντάν συναντήθηκε με τη ρωσική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη23:45Eurovision 2025 - Κλαυδία: Πώς σχολίασε το κοινό την εμφάνιση της Ελλάδας στον Β' Ημιτελικό;23:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο