LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Ιουνίου 2022 07:48 | Ανανέωση: 16 Ιουνίου 2022 08:19

Ελληνοτουρκικά - Σοϊλού: Οι προκλητικές δηλώσεις και η απάντηση Ελλήνων βουλευτών

Νέα κόντρα στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Aυτή τη φορά ανάμεσα στον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών και στους Έλληνες βουλευτές.

Σουλεϊμάν Σοϊλού - συνεδρίαση κοινοβουλευτικής Επιτροπής - ΝΑΤΟ
Συνεχίζεται η ένταση ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αντιπροσωπία στη δεύτερη ημέρα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά το επεισόδιο που είχαν οι Έλληνας βουλευτές  με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, την Τετάρτη τη σκυτάλη των προκλήσεων πήρε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού. Κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και μάλιστα ζήτησε την κατάργηση της Frontex. Ακόμη επανέφερε τα όσα είπε την Τρίτη ο Χολουσί Ακάρ, για ελληνική βοήθεια στο PKK.

Μάλιστα κατηγόρησε ευθέως την χώρα μας στην υπόθαλψη τρομοκρατών με τη Φινλανδία και τη Σουηδία ενώ ανέφερε ακόμη πως μέλη του PKK διαθέτουν γερμανικό και γαλλικό οπλισμό.

Η απάντηση από τους Έλληνες βουλευτές ήταν και πάλι ηχηρή και στη συνεδρίαση μίλησαν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός, ο Μανούσος Βολουδάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι έλληνες βουλευτές ξεκαθάρισαν για ακόμη μια φορά πως δεν γίνονται επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο με τον Μανούσο Βολουδάκη να σημειώνει πως αυτές τις καταγγελίες τις έχει εξετάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν έχει αποδειχθεί το παραμικρό. Παράλληλα κατηγόρησαν την Τουρκία που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Για τα περί υπόθαλψης τρομοκρατών οι έλληνες βουλευτές επεσήμαναν στον Σοϊλού πως αυτό αποτελεί μια συνωμοσία που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

«Είναι απολύτως απαράδεκτοι (οι ισχυρισμοί για απωθήσεις). Τέτοιοι ισχυρισμοί είναι ανώνυμοι ή αναξιόπιστες μαρτυρίες, ο σκοπός των οποίων είναι να δημιουργήσουν μεροληπτικές κατηγορίες παρά να προωθήσουν την αλήθεια», απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός στον Σοϊλού.

«Εμείς θέλουμε την Τουρκία ως εταίρο, με βάση το διεθνές Δίκαιο και αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχετε με εμάς στο ΝΑΤΟ, αν είμαστε μία ομάδα κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανούσος Βολουδάκης.

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ σήμερα έχει τίτλο: «Ο Σοϊλού έκανε τους Έλληνες βουλευτές να σιωπήσουν». Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Σοιλού υποστήριξε ότι έχουν εκατοντάδες βίντεο με απωθήσεις στα χέρια τους. Εάν ξαναλάβετε τον λόγο δεν θα μιλήσω, θα δείξω τα βίντεο, είπε προς τους Έλληνες βουλευτές και πρόσθεσε ότι "η ακτοφυλακή σας σκότωσε ανθρώπους, επιτέθηκε στα σκάφη τους με όπλα, ξεφούσκωσαν τα σκάφη τους".

Ειδήσεις σήμερα:

Πόρτο Ράφτη: Σοβαρά τραυματισμένος ο νεαρός που μαχαιρώθηκε στο πάρτι

British Airways: Πλημμύρισε η καμπίνα αεροσκάφους εν ώρα πτήσης (βίντεο)

Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: Δικογραφία για 13 άτομα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στο Μάτι: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε η ΕισαγγελίαΣήμερα 12:43 | Ειδήσεις

Ποιος από τους κατηγηρούμενους στην πρώτη δίκη είναι ο μόνος που εξαιρέθηκε από την έφεση και γιατί 

Γάζα: Σφοδροί βομβαρδισμοί στον θύλακα, “τελευταία ευκαιρία” στο ΚάιροΣήμερα 09:03 | Ειδήσεις

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει αποθέματα καυσίμων για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στη Γάζα και κάλεσε το Ισραήλ να ανοίξει αμέσως δύο σημεία διέλευσης.

Τουρκία: Προκαλεί με NAVTEX στο ΑιγαίοΣήμερα 12:10 | Ειδήσεις

Λίγες ημέρες πριν από την συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Άγκυρα η Τουρκία προχωρά σε ακόμα μία προκλητική κίνηση, δεσμεύοντας με NAVTEX, περιοχές του Αιγαίου. 

Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες προστασίας για την νέα έξαρση του φαινομένουΣήμερα 14:39 | Ειδήσεις

Τι συστήνει το Υπουργείο Υγείας, για την προστασία των πολιτών από το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης που αναμένεται να πλήξει την χώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΣΕ: Εγκρίθηκε η συντήρηση του συστήματος ραδιοεπικοινωνίας GSM-R 16:17Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 168 σημεία16:04Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: έκκληση για τον εντοπισμό του οδηγού που εγκατέλειψε γυναίκα15:50Πετρούπολη - Απόπειρα ανθρωποκτονίας: Συνελέφθη στην Γαλλία ο δράστης 15:36Γκιστάβ Φλομπέρ: Ο συγγραφέας της “Μαντάμ Μποβαρύ”15:22Διαδικτυακή απάτη… made in China: Fake e-shop εξαπάτησε 800000 καταναλωτές15:09Πετρέλαιο: “Βουτιά” στις διεθνείς τιμές14:55Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες προστασίας για την νέα έξαρση του φαινομένου14:42Φωκίδα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μηχανή - Νεκρός ο αναβάτης14:28“Ψυχοκόρες” - Sneak preview: εκδίκηση και συγκρούσεις στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)14:14Σάμος: Προφυλακιστέα η 49χρονη πατροκτόνος14:00Σύνταγμα: Βίντεο από τα επεισόδια στην διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα13:47“Ναυάγιο” – Ζάκυνθος: Κλειστή η διάσημη παραλία και το 202413:33Πιερρακάκης - Πάπας: Συνάντηση στο Βατικανό (εικόνες)13:20Μητσοτάκης για Μονή της Χώρας: Παντελώς αχρείαστη η μετατροπή της σε τζαμί (εικόνες)13:08Τουρκία: Προκαλεί με NAVTEX στο Αιγαίο12:55Φωτιά στο Μάτι: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε η Εισαγγελία12:42Δημήτρης Κόκοτας: Η Ματίνα Παγώνη για την εξέλιξη της υγείας του (βίντεο)12:28“Ο Πρώτος από εμάς”: Χωρισμοί και ανατροπές στο νέο επεισόδιο (εικόνες)12:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Η νέα Σελήνη, τα απρόβλεπτα γεγονότα και οι προβλέψεις της Τετάρτης (βίντεο)12:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο