LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2022 18:43

“Άγριες Μέλισσες” - Άσυλο Ανιάτων: Δωρεά αμαξιδίου θαλάσσης από την J.K.PRODUCTIONS

Η εταιρεία παραγωγής της δημοφιλούς σειράς του ΑΝΤ1 προσέφερε ένα νέο αμαξίδιο, για να μπορούν οι περιθαλπόμενοι στο Άσυλο να έχουν ασφαλέστερη πρόσβαση στην θάλασσα.

Ασυλο Ανιάτων - Αμαξίδιο - ΑΜΕΑ - Παραλία

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ασύλου Ανιάτων, «το Άσυλο Ανιάτων απέκτησε ένα νέο αμαξίδιο θαλάσσης, το οποίο αποτελεί ευγενική δωρεά της εταιρείας παραγωγής J. K. PRODUCTIONS, με στόχο να προσφέρει στους περιθαλπόμενους του Ιδρύματος τη δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης στη θάλασσα. Η δωρεά από την εταιρείας παραγωγής J. K. PRODUCTIONS πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση κάποιων γυρισμάτων που έγιναν στις εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς «ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ» που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ.

Με το ειδικά διασκευασμένο αμαξίδιο θαλάσσης, οι ένοικοι του Ασύλου θα μπορούν να μεταφέρονται από την ακτή μέσα στη θάλασσα και να απολαμβάνουν το καλοκαιρινό τους μπάνιο.

Ασυλο Ανιάτων - Αμαξίδιο - ΑΜΕΑ - Παραλία

Οι επισκέψεις των περιθαλπόμενων στη θάλασσα υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος θαλάσσιων μπάνιων, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο, παράλληλα με ποικίλες δραστηριότητες εκπαιδευτικού περιεχομένου, ψυχαγωγίας και άθλησης. Συγκεκριμένα, οι ένοικοι του Ιδρύματος επισκέπτονται την παραλία του ΠΙΚΠΑ Βούλας, η οποία είναι προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρικά αμαξίδια. Η παραλία διαθέτει ειδική διαδρομή που οδηγεί σε ράμπες με ειδικό κάθισμα, προκειμένου να διευκολυνθούν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες για να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι.

Ασυλο Ανιάτων - Αμαξίδιο - ΑΜΕΑ - Παραλία

Η Προέδρος του Ασύλου Ανιάτων κυρία Ιωάννα Ηλιάδη δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά παραλάβαμε ένα νέο αμαξίδιο θαλάσσης που θα προσφέρει στους περιθαλπόμενους του Ασύλου το δικαίωμα της εύκολης και ισότιμης πρόσβασης στη θάλασσα. Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία Καραγιάννης και ΣΙΑ Ε.Ε., τον κύριο Γιώργο Καραγιάννη προσωπικά καθώς και τον παραγωγό και φίλο μας κύριο Γιώργο Λύγγρη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την αγάπη και τη στήριξη του έργου μας. Η δωρεά τους αποτελεί ένα δώρο πολυπόθητο, το οποίο θα διευκολύνει το καλοκαιρινό μπάνιο των περιθαλπόμενων στο ΠΙΚΠΑ Βούλας και θα αποτελέσει για εμάς μία όμορφη ανάμνηση των γυρισμάτων στον χώρο μας».

Ασυλο Ανιάτων - Αμαξίδιο - ΑΜΕΑ - Παραλία

Λίγα λόγια για το Άσυλο Ανιάτων

Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην  Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη  ασθενών  οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στον τόπο μας, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.)

Σκοπός του είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κινητική αναπηρία (επίκτητη ή κληρονομική). Στο σύνολο των 128 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περίπου 8.000 περιθαλπόμενους.

Ειδήσεις σήμερα:

Power Pass: 75000 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες

Berlin Open: η Σάκκαρη αποκλείστηκε από τον τελικό

Ανακύκλωση συσκευών: επιδότηση έως 50%, χωρίς δικαιολογητικά

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο