LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2022 10:11

Ινδία: Πηγάδι “κατάπιε” παιδί - Η συγκλονιστική διάσωσή του

Το χρονικό του "θαύματος" με 10χρονο κωφάλαλο αγόρι που είχε εγκλωβιστεί για τέσσερις ημέρες σε πηγάδι 24 μέτρων. Πώς συνέβη το ατύχημα. 

Ινδία - κωφάλαλο αγόρι - πηγάδι

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν χθες, Τρίτη, το βράδυ ένα κωφάλαλο αγόρι που είχε εγκλωβιστεί για τέσσερις ημέρες σε πηγάδι στην κεντρική Ινδία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το 10χρονο παιδί, που ονομάζεται Ραχούλ Σάχου, έπεσε την Παρασκευή σε πολύ στενό πηγάδι βάθους 24 μέτρων καθώς έπαιζε στην πίσω αυλή του σπιτιού του στο κρατίδιο Τσατίσγκαρ στην κεντρική Ινδία.

Το αγόρι "διασώθηκε με πλήρη ασφάλεια χάρη στις προσευχές όλων και στις ακούραστες προσπάθειες της ομάδας διάσωσης", σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μπουπές Μπάγελ.

Ο Ραχούλ Σάχου "είναι ζωντανός, αλλά αδύναμος" και "διακομίσθηκε επειγόντως σε νοσοκομείο" σε γειτονική περιοχή, δήλωσε παράλληλα σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής των τοπικών αρχών Τζιτέντρα Σούκλα.

"Ένα φίδι εντοπίστηκε στο πηγάδι, αλλά το αγόρι έδειξε απαράμιλλο θάρρος, διατηρώντας την ψυχραιμία του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης", πρόσθεσε.

Χωματουργικά μηχανήματα και γερανοί βοήθησαν στην διάνοιξη σήραγγας δίπλα στο πηγάδι, με τη βοήθεια στρατιωτικών.

Η κακοκαιρία, αλλά και τα φίδια και οι σκορπιοί, όπως και το πολύ σκληρό πέτρωμα εμπόδισαν τις εργασίες διάνοιξης της σήραγγας και καθυστέρησαν τις προσπάθειες διάσωσης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκε κάμερα για να παρακολουθούνται η κατάσταση και οι κινήσεις του παιδιού, δήλωσε επίσης ο Βιτζάι Αγκράουαλ, ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Τζάντζγκιρ, από το μέρος στο οποίο σημειώθηκε το ατύχημα.

Συχνά σημειώνονται δυστυχήματα με μικρά παιδιά στα πηγάδια που βρίσκονται σε αγροτικά χωριά της Ινδίας.

Το 2019 στο κρατίδιο Πεντζάμπ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ένα 2χρονο παιδάκι πέθανε σε πηγάδι, έπειτα από άκαρπες προσπάθειες τεσσάρων ημερών για τη διάσωσή του.

Ωστόσο, την ίδια χρονιά, ένα άλλο παιδάκι, ενάμισι έτους, σώθηκε στο γειτονικό κρατίδιο Χαριάνα, μετά τον εγκλωβισμό του για δύο ημέρες επίσης σε πηγάδι.


Ειδήσεις σήμερα:

Κάρυστος: Πατέρας “σάπισε” στο ξύλο την κόρη του

“The 2Night Show” - Διαμαντόπουλος: Το σύνδρομο Adem, το κώμα και η... ανάσταση (βίντεο)

Δίκη Λιγνάδη: 343 δημοσιογράφοι και ηθοποιοί υπογράφουν επιστολή κατά του Κούγια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους ΣπαρτιάτεςΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πόσα από τα 46 κόμματα δεν θα βρίσκονται στη λίστα των Ευρωεκλογών. 

30ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμούΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Πόσα χρήματα άντλησε ο ΟΔΔΗΧ. Υπερδεκαπλάσια η προσφορά από επενδυτές. Για ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης,

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:40“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:27Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:01ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:47Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο