LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 14 Ιουνίου 2022 22:45 | Ανανέωση: 14 Ιουνίου 2022 23:02

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Άλωσαν το ΟΑΚΑ οι “ερυθρόλευκοι”

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό.  Μια νίκη μακριά από τον τίτλο οι “ερυθρόλευκοι”.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 2ος ΤΕΛΙΚΟΣ  BASKET LEAGUE

Η επιθετική άμυνα της επανάληψης και ο... χορός που έστησε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ από την περιφέρεια στην τρίτη περίοδο, οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε μία τεράστια ανατροπή στο ΟΑΚΑ από το -14 του ημιχρόνου και μία... ανάσα από τον τίτλο του πρωταθλητή της Α1 Ανδρών/Basket League της εφετινής αγωνιστικής περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 78-72 του Παναθηναϊκού στον δεύτερο τελικό, έγραψαν το 2-0 στη σειρά και πλέον έχουν την ευκαιρία στο Game 3 στο ΣΕΦ (17/6, 21:00) να στεφθούν και πάλι πρωταθλητές Ελλάδας μετά από έξι χρόνια!

Την έκτη διαδοχική εφετινή νίκη του Ολυμπιακού επί του «αιωνίου» αντιπάλου «υπέγραψε» ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και το επιθετικό κρεσέντο του στην τρίτη περίοδο, όταν σημείωσε τους 14 από τους 17 συνολικά πόντους του σε αυτό το διάστημα με 3/3 σερί τρίποντα. Άξιος συμπαραστάτης του ο Σάσα Βεζένκοφ, με τον «ερυθρόλευκο» φόργουορντ να τελειώνει τον αγώνα με 19 πόντους (5/7 τρίποντα), ενώ στους 20 σταμάτησε ο Κώστας Σλούκας.

Από τον Παναθηναϊκό που άγγιξε το... τέλειο στο πρώτο ημίχρονο, ελέγχοντας τα ριμπάουντ και κυριαρχόντας στη ρακέτα, ξεχώρισε ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ νταμπλ νταμπλ σημείωσε ο Γιώργος Παπαγιάννης (12π., 10ρ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 2ος ΤΕΛΙΚΟΣ  BASKET LEAGUE

Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας και του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο μαζί με τον νυν ομοσπονδιακό Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 46-32, 56-61, 72-78

Με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο από το τζάμπολ της αναμέτρησης και τους διαιτητές να σφυρίζουν όλες τις επαφές, ο Ολυμπιακός μπήκε «ζεστός» από τα 6.75, δείχνοντας αποφασισμένος να ελέγξει το ματς από την πρώτη περίοδο. Παρά όμως τα εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας του από τα 6.75 (6/8 στο α' δεκ.), ο Κυπελλούχος Ελλάδας έχασε τη μάχη της ρακέτας και είδε τον Παναθηναϊκό μετά το εις βάρος του 2-6, να βρίσκει ρυθμό και παίρνοντας... ανάσα από τη γραμμή των βολών (8/8 στο α' δεκ., 0/0 ο Ολυμπιακός), να σημειώνει την ανατροπή και στην εκπνοή της περιόδου να γράφει το 21-20, με τρίποντο του Νέντοβιτς από το κέντρο του γηπέδου.

Η παθητική άμυνα του Ολυμπιακού, τα χαμένα ριμπάουντ και η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στη ρακέτα, βοήθησαν τους «πράσινους» να τρέξουν γρήγορα ένα επιμέρους σκορ 12-5 και στο 16΄ να διαμορφώσουν το 33-25. Το «τριφύλλι», μάλιστα, έχοντας βρει ψυχολογία και μακρινά σουτ, ξέφυγε για πρώτη φορά στο 17΄ με διψήφια διαφορά (38-27), το... τετράποντο του Μέικον διαμόρφωσε το 44-32 στα 50΄΄ για τη λήξη, ενώ οι δύο ομάδες πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό στο +14 (46-32).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 2ος ΤΕΛΙΚΟΣ  BASKET LEAGUE

Ο Ολυμπιακός ενεργοποίησε για πρώτη φορά την άμυνά του στην τρίτη περίοδο, κρατώντας στους 2 πόντους τον Παναθηναϊκό μέχρι το 26΄. Την ίδια στιγμή, ο Ντόρσεϊ με 14 πόντους (3 σερί) στο γ' δεκάλεπτο έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης, οι «ερυθρόλευκοι» ήλεγξαν τα ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός με 6/10 τρίποντα σε αυτό το διάστημα, απάντησε με επιμέρους σκορ 2-23 για το 48-55 στο 26΄. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά οι Πειραιώτες είχαν βρει ρυθμό, κλείνοντας την περίοδο σε απόσταση ασφαλείας (56-61).

Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να γίνει και πάλι απειλητικός δυσκόλεψε με το... καλημέρα της τέταρτης περιόδου, όταν έχασε με πέντε φάουλ τον υπερπολύτιμο σε άμυνα και επίθεση, Σαντ Ρος. Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», ο Ολυμπιακός συνέχισε τη δεμένη άμυνα του, ο Βεζένκοφ πήρε τη σκυτάλη του σκοραρίσματος από τον Ντόρσεϊ και οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν στο 34΄ με το καθοριστικό +10 (61-71). Με τον Παναθηναϊκό να δείχνει «άδειος» από δυνάμεις, το έργο του Ολυμπιακού έγινε ακόμη πιο εύκολο, καθώς ακόμη κι όταν βρέθηκε στο -4 (72-76) ο Φαλ φρόντισε με ένα πολύτιμο επιθετικό ριμπάουντ στα 16΄΄ για τη λήξη να «κλειδώσει» το «διπλό».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 2ος ΤΕΛΙΚΟΣ  BASKET LEAGUE

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βόβορας): Σίβα, Παπαγιάννης 12, Μποχωρίδης 2, Παπαπέρτου 17 (1), Γουάιτ 10 (1), Μέικον 6 (1), Νέντοβιτς 11 (1), Έβανς 8, Σαντ-Ρος 6 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1), Ντόρσεϊ 17 (4), Φαλ 5, Βεζένκοβ 19 (5), Παπανικολάου 6 (2), Λαρεντζάκης, Σλούκας 20 (2), Μάρτιν 7, Πρίντεζης, ΜακΚίσικ 1.

Ειδήσεις σήμερα:

Κομοτηνή: Νεκρή φοιτήτρια στην Πανεπιστημιούπολη

Ρόδος: Θρίλερ με νεκρό που βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα (εικόνες)

Τραγωδία στο Παγκράτι: Νεαρή μητέρα έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΥΠΕΞ: Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στον Μίτσκοσκι - "Καμία προσπάθεια αλλοίωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα γίνει αποδεκτή"Σήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Οι προκλητικές δηλώσεις του Μίτσκοσκι και η σκληρή απάντηση της Αθήνας

Νίκος Παππάς: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γρονθοκόπησε δημοσιογράφοΣήμερα 17:06 | Ειδήσεις

Διαγράφηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Φάμελλου.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι 3 στόχοι της Ρωσίας και η σημασία Ευρώπης και ΗΠΑ στην επίτευξη ειρήνης (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για τους στόχους που έχει θέσει ο Πούτιν για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία

Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη για το μαχαίρωμα 14χρονης σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)Σήμερα 19:05 | Ειδήσεις

Ο Παναγιώτης Στάθης σε σχόλιο του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το απόγευμα της Τετάρτης απαντά στο αν αυτό το περιστατικό ακραίας βίας ανηλίκων θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή21:39ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες21:25Ονδούρα: Οκτώ τραυματίες σε διαδηλώσεις για την δημοσίευση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων21:11Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καβάλα20:57Πούτιν: Η Μόσχα θα επιτύχει τους πολεμικούς στόχους της στην Ουκρανία20:43Ant1 Sports: Η μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη της ΑΕΚ θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ120:28Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι 3 στόχοι της Ρωσίας και η σημασία Ευρώπης και ΗΠΑ στην επίτευξη ειρήνης (βίντεο)20:14Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων19:58Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη για το μαχαίρωμα 14χρονης σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)19:43Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί19:29Δυτική Όχθη: Ανήλικος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών19:14Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία έξι λεωφορειακών γραμμών 19:00Δίκη Χρυσής Αυγής: Την ενοχή και των 42 κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας18:46ΥΠΑΑΤ: Πώς θα γίνει η πληρωμή αγροτεμαχίων έως 20 στρέμματα 18:32Μαρινάκης για διαγραφή Παππά: Τώρα, όμως, είναι αργά για… δάκρυα18:18Γκίλφοϊλ για την εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης: Μια σημαντική νίκη στον συνεχιζόμενο αγώνα κατά του εμπορίου ναρκωτικών18:05Οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο17:51"Αποκαλύψεις"- Κως: Νεκρός 58χρονος που πήγε με συμπτώματα εγκεφαλικού στο νοσοκομείο και τον έστειλαν σπίτι17:37Κατίνα Παξινού: Η ιέρεια του θεάτρου στον κινηματογράφο και στα Όσκαρ17:23Νίκος Παππάς: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γρονθοκόπησε δημοσιογράφο17:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο