LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Ιουνίου 2022 18:54

Κακοκαιρία “Genesis” - Καβάλα: πολίτες εγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά (βίντεο)

Μεταξύ των εγκλωβισμένων οδηγών και ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Κακοκαιρία Genesis - Καβάλα

Η κακοκαιρία "Genesis" κάνει την επέλασή της στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλές πόλεις και χωριά. 

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης από την κακοκαιρία και τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις που επικρατούν από αργά σήμερα το απόγευμα.

Δρόμοι και υπόγεια κατοικιών έχουν πλημμυρίσει, τόσο στη πόλη της Δράμας όσο και σε παραλιακές περιοχές του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας, κοντά στην περιοχή του Στρυμονικού κόλπου. Οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν στη Δράμα παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, κυρίως σε αγροτικούς δρόμους και επαρχιακές οδικές αρτηρίες.

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η παρατεταμένη και έντονη βροχόπτωση σε παραλιακές περιοχές του δήμου Παγγαίου και ειδικότερα στην παραλία Οφρυνίου (Τούζλα), την Κάριανη και το Ορφάνι. Σε πολλά σημεία οι ορμητικοί χείμαρροι που χρηματίστηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να ακινητοποιήσουν αυτοκίνητα, ενώ οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι.

Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στην Ξάνθη και κυρίως στο δρόμο που οδηγεί από την πόλη, στον ορεινό οικισμό της Σταυρούπολης. Οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν έκαναν σχεδόν αδύνατη την κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Η Πολιτική Προστασία με επαναλαμβανόμενα μηνύματα που απέστειλε στα κινητά τηλέφωνα καθόλη τη διάρκεια του απογεύματος ενημέρωνε για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν την περιοχή, συστήνοντας την ιδιαίτερη προσοχή του κόσμου ώστε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στην Καβάλα, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, εγκλωβίστηκε στο ύψος του οικισμού του Ορφανίου από τα ορμητικά νερά στο σημείο.

«Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε τη συνδρομή της Πυροσβεστικής ώστε να μπορέσει να μας απεγκλωβίσει. Επιχειρούμε και τον απεγκλωβισμό των υπόλοιπων πολιτών που εγκλωβίστηκαν εκεί», ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Οι έχουν πέσει και σε άλλα χωριά της Καβάλας, κυρίως στη βόρεια και νότια πλευρά του Παγγαίου, όπου κι εκεί πολλοί από τους δρόμους μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Να σημειωθεί ότι έχει κλείσει ο δρόμος από τον Ακροπόταμο προς την Κάριανη και από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού προς το Ορφάνι. Όσοι οδηγοί μετακινούνται θα πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και να ενημερώνονται από τους αρμόδιους για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Σημειώνεται πως λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, συνολικά πέντε άτομα εγκλωβίστηκαν σε δύο περιπτώσεις. Στην πρώτη περίπτωση επρόκειτο για μια τετραμελή οικογένεια και στη δεύτερη για μία ηλικιωμένη.

Και στις δύο περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των ατόμων και τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο.

πηγή: voria.gr / thestival.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: βρέφος πέθανε λίγες ώρες μετά την γέννησή του

Αττική: Βρέθηκαν 507 κλεμμένα οχήματα σε έναν μήνα!

Γκάμπριελ Σλόνινα: Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι διεκδικούν τον 18χρονο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο