LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 07 Ιουνίου 2022 18:21

Σχολές Γονέων από το ΕΚΠΑ και την Περιφέρεια Αττικής

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα και τι προβλέπεται για την ύλη που θα επιχειρηθεί να μεταλαμπαδευτεί στους γονείς.

Σχολές Γονέων - ΕΚΠΑ - Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκινάει την υλοποίηση 60 διαδικτυακών τμημάτων Σχολών Γονέων, μέσα από τα οποία οι γονείς θα διδαχθούν τους σωστούς τρόπους προσέγγισης των παιδιών τους, θα δοθούν συμβουλές που θα αφορούν στη βελτίωση των σχέσεων γονιών - παιδιών καθώς και στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων που ανακύπτουν στην οικογένεια.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του ΤΕΒΑ και απευθύνεται στους 40.000 ωφελούμενους του Προγράμματος.

Ο σχεδιασμός των σχολών γονέων αντλεί τεχνογνωσία από την πρόσφατη και απόλυτα επιτυχημένη δράση της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με καθηγητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, “Μένουμε σπίτι… και μένουμε καλά”, ένα πρόγραμμα επτά εξ αποστάσεως διαλέξεων/συζητήσεων με γονείς που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2020 προκειμένου να ανταποκριθεί στις πρωτόγνωρες και πιεστικές ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19.

Η δράση των «Σχολών Γονέων» έχει υιοθετήσει την εξής προσέγγιση:

  1. Η Επιστημονική Ομάδα του Έργου, η οποία απαρτίζεται από 8 καθηγητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει διαμορφώσει το εκπαιδευτικό υλικό και έχει εκπαιδεύσει 38 επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχιάτρους και κοινωνικούς λειτουργούς) που θα αναλάβουν τον ρόλο του εκπαιδευτή-συντονιστή των τμημάτων που θα συγκροτηθούν. Οι εκπαιδευτές είναι όλοι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, έχουν πολύχρονη εκπαίδευση σε αντικείμενα σχετικά με τις ενότητες του Προγράμματος, και είναι συνεργάτες του Τμήματος Ψυχολογίας στις διάφορες δράσεις του.
  2. Ο εκπαιδευτής-συντονιστής της ομάδας παρέχει τις επιστημονικές του γνώσεις και την επαγγελματική του εμπειρία γύρω από τα θέματα που αναλύονται σε κάθε συνάντηση, με τεκμηρίωση σε σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα που προέρχονται από τα διάφορα πεδία της  ψυχολογίας, ενώ ενθαρρύνει και συντονίζει τη συζήτηση που θα ακολουθεί την παρουσίασή του.

Έχει προγραμματιστεί η  λειτουργία 60 τμημάτων Σχολών Γονέων. Σε καθένα από αυτά, η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται εβδομαδιαία, εξ αποστάσεως και θα έχει διάρκεια 2,5 μήνες (ή 10 τρίωρες συναντήσεις). 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε, «Οι σχολές γονέων της Περιφέρειας Αττικής έρχονται να ενισχύσουν το ρόλο των γονέων και να τους βοηθήσουν να αντιληφθούν  τις ανάγκες των παιδιών τους. Οι σχολές γονέων έχουν σκοπό να παρέχουν χρήσιμες συμβουλές από εξειδικευμένους επιστήμονες στην ψυχική υγεία, την αναπτυξιακή, τη σχολική, την κοινωνική, και τη γνωστική ψυχολογία, ώστε οι γονείς να έχουν επιστημονική υποστήριξη στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών τους. Πρόκειται για μια προσπάθεια που είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσει ουσιαστικά την οικογένεια σε μια τόσο δύσκολη στιγμή».

Οι ωφελούμενοι γονείς του ΤΕΒΑ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πατώντας ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα: 

Περού: Κατάσχεση 2,2 τόνων κοκαΐνης

Κακοκαιρία “Genesis”: τοπικές βροχές και βοριάδες την Κυριακή

Τα σημεία για rapid test δωρεάν την Κυριακή


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛευκός Οίκος: Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Ντόναλντ Τραμπ (βίντεο)Σήμερα 21:21 | Ειδήσεις

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και η  επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Antenna Group – Atlantic Council: Συνεργασία με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης και Μέσης ΑνατολήςΣήμερα 20:35 | Ειδήσεις

Η νέα συμμαχία ενισχύει το ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, σε μια περίοδο που οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Συνελήφθη 32χρονος για σεξουαλική παρενόχληση τριών γυναικών στο Αιγάλεω καθώς και για εμπρησμό στον ΥμηττόΣήμερα 18:53 | Ειδήσεις

Ο αλλοδαπός κατηγορείται ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο δάσος του Υμηττού, στην περιοχή του Βύρωνα, πλησίον της Λεωφόρου Αγίου Ιωάννη Καρέα.

Τι καιρό θα κάνει την ΤετάρτηΣήμερα 17:28 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Επιβάτης υπέστη ανακοπή σε πτήση κατά τη διάρκεια της προσγείωσης21:57Τραμπ: Δηλώνει έτοιμος να καταθέσει αγωγή 15 δις στους New York Times21:43Λευκός Οίκος: Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Ντόναλντ Τραμπ (βίντεο)21:29Αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε στο λιμάνι του Μώλου (εικόνες)21:15Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη21:01Antenna Group – Atlantic Council: Συνεργασία με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης και Μέσης Ανατολής20:47Παναθηναϊκός: Πάει με Κοροπούλη στον πάγκο στο ματς Κυπέλλου με την Athens Kallithea20:33Υπόθεση Novartis: Οι πολιτικοί που στοιχοποιήθηκαν στρέφονται στην αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών20:16Βασιλιάς Κάρολος: Έγινε ο πρώτος βρετανός μονάρχης εδώ και τέσσερις αιώνες που παρέστη σε Καθολική κηδεία19:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αντιδράσεις στα τουρκικά σόσιαλ μίντια εναντίον του19:42Ηράκλειο: Συνελήφθη 44χρονος για κλοπές – Έκανε διαρρήξεις σε εκκλησίες19:25Συνελήφθη 32χρονος για σεξουαλική παρενόχληση τριών γυναικών στο Αιγάλεω καθώς και για εμπρησμό στον Υμηττό19:08Λαμία: Σταμάτησε αυτοκίνητο του Δήμου και επιτέθηκε στον οδηγό - Τον πέταξε κάτω και τον χτυπούσε μέσα στο δρόμο18:51Λαμία: Εντοπίστηκε φυτεία με 567 δενδρύλλια κάνναβης που φτάνουν μέχρι και τα τρία μέτρα (εικόνες)18:34Φωκίδα: Έσκαβαν τούνελ δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο – Δύο συλλήψεις (εικόνες)18:20Αγρίνιο: Γυναίκα που αγνοούνταν εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε χωράφι - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ18:06Συναγερμός για φωτιά στον Ρέντη – Ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο εταιρείας 17:52Νοσηλεύτρια Καραμανδάνειου για Μουρτζούκου: Δεν έδειχνε το ενδιαφέρον μιας φυσιολογικής μάνας, ήταν αδιάφορη17:38Τραμπ: Έχουμε συμφωνία για το TikTok17:24Αποκαλύψεις- Η μητέρα της Ειρήνης Μουρτζούκου: Με πονάει που είναι στη φυλακή17:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο