LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 06 Ιουνίου 2022 17:33

Καιρός: πτώση θερμοκρασίας και ισχυρές καταιγίδες την Τρίτη

Που και πότε αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο θα υποχωρήσει ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Τρίτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, στη δυτική και κεντρική Στερεά και στη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, όμως από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί,  3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 5 με 6 βαθμούς και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις και ίσως εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ την νύχτα θα γίνουν βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και - από τις προμεσημβρινές μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες - σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες  είναι πιθανόν στα ορεινά να εκδηλωθούν μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πρόσκαιρα το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία από τις προμεσημβρινές μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις,  οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες που στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στην Θεσσαλία και στις Σποράδες και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές έως και τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο και στη Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ασπρόπυργος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

ΗΠΑ: Αγοράκι 2 χρονών πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του

Παναθηναϊκός και Χουανκάρ συνεχίζουν μαζί

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)Σήμερα 14:05 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντικρούοντας τις κινδυνολογίες και τις κατηγορίες της τουρκικής πλευράς.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης ΠαπανώταςΣήμερα 15:01 | Ειδήσεις

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι εξαιρεί από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Παπανώτα.

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)Σήμερα 10:35 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Γιώργο Αυτιά. Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομογένεια, τον γάμο του και τις αναφορές στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη που προκάλεσαν αίσθηση.


 

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Σήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;14:34Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους14:20Μαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)14:04Γεωργούλης στο “Πρωινό”: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει (βίντεο)13:50ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα13:36Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)12:27ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά12:12Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)11:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο