Καλοκαιρινή τηγανιά ψαρονέφρι από τον Πέτρο Συρίγο
Συνταγή για καλοκαιρινή τηγανιά ψαρονέφρι ετοίμασε και μας έδειξε βήμα – βήμα τη Δευτέρα, ο σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό».
Ο Πέτρος Συρίγος, μοιράστηκε τα μυστικά για την πεντανόστιμη συνταγή που συνόδευσε με τσιπς λαχανικών. Πιπεριές, μελιτζάνες, τοματίνια και κολοκυθάκι, πλαισιώνουν το ψαρονέφρι, χαρίζοντας μία γευστική έκρηξη.
Συστατικά:
- 1 ψαρονέφρι
- 1 μικρό λευκό κρεμμύδι
- 2 Πολύχρωμες πιπεριές
- 1/2 σκ σκόρδο
- 2 χούφτες σταφύλια χωρίς κουκούτσια
- 1 σφηνάκι ούζο
- 2 κολοκυθάκια
- Δυόσμο
- 100 ml ζωμό ή νερό
- Αλάτι, πιπέρι
Η συνταγή:
- Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το ψαρονέφρι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Κόβουμε σε κομμάτια τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια.
- Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψαρονέφρι σε ένα μεγάλο τηγάνι, στη συνέχεια το βγάζουμε σε ένα πιάτο, προσθέτουμε πάλι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα κολοκυθιά.
- Αφήνουμε να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψαρονέφρι, τα σταφύλια ολόκληρα, το σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο.
- Μετά από 2 λεπτά αφού ανακατέψουμε προσθέτουμε τον ζωμό.
- Τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο.
Κορονοϊός - Παυλάκης: Φόβοι για έξαρση το καλοκαίρι – Οι τρεις μύθοι
Άραξος: Γκάζωσε το αυτοκίνητό του και έπεσε στην είσοδο της 116 Πτέρυγα Μάχης
Βόλος - Κακοποίηση ζώου: Βασανιστικός θάνατος για σκύλο στο σπιτάκι του