LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2022 06:27 | Ανανέωση: 04 Ιουνίου 2022 06:47

Τουρκία: Ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις

Δυσαρέσκεια στην Τουρκία για τη «διαδήλωση του PKK στην Αθήνα». Τι μεταφέρθηκε στον Χριστόδουλο Λάζαρη. Τι απαντούν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Τουρκία - Υπουργείο Εξωτερικών
Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης, για την διαδήλωση που πραγματοποίησε το ΡΚΚ γύρω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το τουρκικό ΥΠΕΞ μετέφερε στον κ. Λάζαρη τις απόψεις και τις αντιδράσεις της Τουρκίας για το θέμα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, το τουρκικό ΥΠΕΞ φέρεται να είπε στον κ. Λάζαρη την άποψη της Τουρκίας ότι το ΡΚΚ  πραγματοποιεί «εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η ταυτότητα της Ελλάδας ως ασφαλούς καταφυγίου έχει αυξηθεί για τους κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Επιπλέον, υποστηρίχθηκε ότι «το παράδειγμα του στρατοπέδου του Λαυρίου, όπου τρομοκράτες που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας επωφελούνται από κάθε είδους δυνατότητες επιμελητείας και εκπαίδευσης».

Ακόμη ειπώθηκε στον κ. Λάζαρη ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει γίνει σημείο τρομοκρατίας συγκρίσιμο με τα στρατόπεδα του PKK στο Ιράκ και τη Συρία. Μεταφέρθηκε η αντίδραση και οι απόψεις της Τουρκίας για το θέμα υποστηρίζοντας ότι ξεκίνησε από αυτό το στρατόπεδο η δράση και εξελίχθηκε σε διαδήλωση γύρω από την Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια των Τούρκων αντιπροσώπων και πολιτών στην Ελλάδα και επαναλήφθηκε η προσδοκία για αποτελεσματική συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Τονίστηκε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το διεθνές δίκαιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Ξεκάθαρη απάντηση στους ισχυρισμούςΤούρκων αξιωματούχων, ότι η Ελλάδα υποθάλπτει τρομοκρατικές οργανώσεις, έδωσαν διπλωματικές πηγές, καθώς η Άγκυρα εμμένει στην επιθετική ρητορική σε βάρος της χώρας μας.

Διπλωματικές πηγές: Αβάσιμες και αναληθείς οι κατηγορίες της Τουρκίας

«Αναφορικά με πρόσφατες κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, τις απορρίπτουμε εν τω συνόλω τους καθώς είναι αβάσιμες και αναληθείς», σημειώνουν τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Και σημειώνουν: «Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε την κλήση του Έλληνα πρέσβη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, για την διαδήλωση που πραγματοποίησε το ΡΚΚ γύρω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως είναι τελείως ανυπόστατες οι κατηγορίες και πως η χώρα δεν έχει καμία σχέση η χώρα με όλα αυτά. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο καθώς το τελευταίο διάστημα έχει συναντήσει την καταδίκη από όλο τον δυτικό κόσμο, παρά τα προσωρινά φάλτσα κάποιων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευλογιά των πιθήκων - Βασιλακόπουλος: Γιατί δεν είναι πιθανή εστία νέας πανδημίας

Παναμάς: φορώντας “ναρκωπερούκες” συνελήφθησαν γυναίκες σε αεροδρόμιο (εικόνες)

Καιρός: τοπικές μπόρες και ζέστη το Σάββατο 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο