LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2022 06:32 | Ανανέωση: 02 Ιουνίου 2022 07:31

Άλιμος: “Stop” στη μουσική στα μαγαζιά στις 23:00

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Αλίμου σε ανακοίνωσή του.

Πάρτι - Άλιμος

Επαναφέρει για λίγες ημέρες περιορισμούς στον τρόπο λειτουργίας των κέντρων εστίασης ο Δήμος Αλίμου, που προχώρησε στην απόφαση να κλείνει η μουσική από τις 23:00. Μετά τις 3 παραβάσεις, το κατάστημα θα σφραγίζεται προσωρινά.

Το ωράριο της μουσικής μέχρι τις 23:00 θα ισχύσει από 1ης μέχρι 7 Ιουνίου. Στη συνέχεια ο Δήμος θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα λάβει εκ νέου μέτρα, αυστηρότερα ή ηπιότερα, ανάλογα με την συμπεριφορά που θα έχουν επιδείξει τα καταστήματα.

«Έχουμε επανειλημμένα μιλήσει για “Αθηναϊκή Ριβιέρα”, αλλά στην (κλασική) Ριβιέρα πουθενά δεν συναντάς τέτοιες εικόνες απίστευτης οχλαγωγίας, ξέφρενης ηχορύπανσης, βεγγαλικών μέχρι τα ξημερώματα κ.λπ. Αντιθέτως, ο επισκέπτης συναντά ήρεμες εικόνες στο περιβάλλον, οργάνωση και ποιότητα στην ψυχαγωγία» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αλίμου σε ανακοίνωσή του.

«Ο Δήμος Αλίμου, δηλαδή η Δημοτική Αρχή και μαζί η κοινωνία, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, θέλουμε ζωή, ψυχαγωγία και τουρισμό στην παραλία μας και το έχουμε αποδείξει. Όμως και η επιχειρηματικότητα οφείλει να σέβεται την κοινωνία και τον νόμο και να μην ξεπερνάει τα όρια της λογικής. Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, με την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ηχορύπανση από το παραλιακό μέτωπο, αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και από την κοινωνία. Πουθενά δεν έχει αποφασίσει η πόλη μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο “Γκάζι”, ούτε σε “Φαληράκι” ή “Λαγανά”» αναφέρει ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης.

«Ποτέ και πουθενά δεν έλαβε κανένα όργανο του Δήμου, ούτε βέβαια η κοινωνία, την απόφαση να μετατραπεί η παραλία μας σε μια ατέλειωτη σειρά μπουζουκομάγαζων, κέντρων διασκέδασης και άλλων οχληρών δραστηριοτήτων, με ηχορύπανση χωρίς έλεος, από το σούρουπο της μιας μέρας ως το ξημέρωμα της επόμενης. Έχουμε επανειλημμένα μιλήσει για “Αθηναϊκή Ριβιέρα”, αλλά στην (κλασική) Ριβιέρα πουθενά δεν συναντάς τέτοιες εικόνες απίστευτης οχλαγωγίας, ξέφρενης ηχορύπανσης, βεγγαλικών μέχρι τα ξημερώματα κ.λπ. Αντιθέτως, ο επισκέπτης συναντά ήρεμες εικόνες στο περιβάλλον, οργάνωση και ποιότητα στην ψυχαγωγία. Πριν ξεκινήσει η θερινή περίοδος, είχα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Δημαρχείο με όλους τους επιχειρηματίες της παραλίας, οι οποίοι μου είχαν δεσμευθεί ότι δεν θα ενοχλούν με ηχορύπανση τους περίοικους και ότι δεν θα ρίχνουν βεγγαλικά μετά τις 10:30 το βράδυ. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις αυτές, αλλά από την αρχή κιόλας της φετινής σεζόν διαπιστώνουμε την πιο άγρια ηχορύπανση που έχουμε ζήσει ποτέ και την μεγαλύτερη περιφρόνηση και ασέβεια απέναντι στον πληθυσμό της πόλης μας» προσθέτει ο δήμαρχος.

«Με απόφαση, λοιπόν, που έλαβε σήμερα το αρμόδιο όργανο του Δήμου μας, έπειτα από πρότασή μου, η μουσική σε όλα τα καταστήματα της παραλίας θα σταματάει στις 11 το βράδυ. Όποιο κατάστημα παίζει μουσική μετά τις 11 το βράδυ, θα λειτουργεί παράνομα. Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και οι επιχειρηματίες της παραλίας να στραφούν, όπως εξάλλου τους έχω ήδη ζητήσει, σε πιο ήπιες και ποιοτικές μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με πολύ χαμηλότερη ένταση της μουσικής και, κυρίως, χωρίς να εξαναγκάζουν την μισή πόλη να τους ακούει με το ζόρι, κάθε βράδυ, χάνοντας τον ύπνο, την ηρεμία και την υγεία της. Αν πάλι δεν τα καταφέρουν να λειτουργήσουν με σεβασμό στον νόμο και την κοινωνία, η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να κλιμακώσει τις πρωτοβουλίες της, εξαντλώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει, και φθάνοντας ακόμα και μέχρι την πλήρη κατάργηση των καταστημάτων από την παραλιακή ζώνη με Κανονιστική Απόφαση. Το τελευταίο αποτελεί πολύ εφικτή, αλλά και την ύστατη, επιλογή μας, την οποία ελπίζω κι εύχομαι να μην κάνουμε ποτέ. Κάτι που όμως θα κριθεί αποκλειστικά από τη στάση και τη λειτουργία των ίδιων τα Καταστημάτων, τα οποία βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με τις δικές τους ευθύνες» καταλήγει ο κ. Κονδύλης.

Ειδήσεις σήμερα:

Οκλαχόμα: Ένοπλος “σκόρπισε” τον θάνατο σε νοσοκομείο (εικόνες)

Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 199 σημεία

Καιρός: βοριάδες και τοπικές μπόρες την Πέμπτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕισαγγελία Λάρισας: Πράσινο φως σε όλα τα θύματα του δυστυχήματος στα ΤέμπηΧθες 18:15 | Ειδήσεις

Άδεια για βιοχημικές - ιστολογικές εξετάσεις και ταυτοποίηση μέσω DNA, σε όλα τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

Φυλακές Δομοκού: Κρατούμενος προσπάθησε να μεταφέρει σακουλάκια με κάνναβη στο στομάχι τουΧθες 22:23 | Ειδήσεις

Ο κρατούμενος αποπειράθηκε να μεταφέρει την κάνναβη από τις φυλακές της Πάτρας σε αυτές του Δομοκού όπου και έγινε αντιληπτός.

F1: Θρίαμβος για τον Τζόρτζ Ράσελ στο 18ο Grand Prix στη Σιγκαπούρη που μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά σε ANT1 και ΑΝΤ1+Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Τα μονοθέσια δίνουν επόμενο ραντεβού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στις 22:00, στο Όστιν του Τέξας των ΗΠΑ, για έναν ακόμα συναρπαστικό αγώνα υψηλών ταχυτήτων, που θα μεταδοθεί αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα στον ΑΝΤ1. Μη χάσετε στιγμή!

Άρτα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στην σορό της 28χρονης εγκύου - Τι καταγγέλλουν συγγενείς της στον ΑΝΤ1Χθες 18:27 | Ειδήσεις

Συγγενείς της, καταγγέλλουν στον ΑΝΤ1 ότι δεν της χορηγήθηκε εγκαίρως αδρεναλίνη, που θα μπορούσε να της σώσει την ζωή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
UEFA: Αγώνες Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα διεξαχθούν σε Αυστραλία και ΗΠΑ23:59Φάμελλος για παραίτηση Τσίπρα: Δεν θα είμαστε αντίπαλοι23:43Αγρίνιο: Κουκουλοφόροι φίμωσαν και λήστεψαν ηλικιωμένη – Στο νοσοκομείο η 85χρονη23:28Φυλακές Τρικάλων: Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αυτοσχέδιων μαχαιριών και USB23:14Παναθηναϊκός: Τράβηγμα υπέστη ο Ρενάτο Σάντσες στον αγώνα με τον Ατρόμητο22:57Φυλακές Δομοκού: Κρατούμενος προσπάθησε να μεταφέρει σακουλάκια με κάνναβη στο στομάχι του22:43Τέλος ο Πετράκης από τον Παναιτωλικό 22:29Νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, σε τροχιά οι πρώτοι ελληνικοί δορυφόροι με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης22:15Στον ΑΝΤ1 ο αστυνομικός που ενημερώθηκε ότι έχει καρκίνο 1 χρόνο μετά τις εξετάσεις του22:01Γκρέτα Τούνμπεργκ: Το Ισραήλ κλιμακώνει την γενοκτονία και την μαζική καταστροφή 21:47F1: Θρίαμβος για τον Τζόρτζ Ράσελ στο 18ο Grand Prix στη Σιγκαπούρη που μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά σε ANT1 και ΑΝΤ1+21:33Αθήνα: Δικογραφία σε βάρος ανηλίκου για εξύβριση νεκρού αστυνομικού - Διαδικτυακές απειλές στην μητέρα του21:19Τροχαία Αττικής: 198 παραβάσεις για αλκοόλ σε οδηγούς τις τελευταίες πέντε ημέρες (βίντεο)21:05Κοζάνη: Τροχαίο μέσα στην ομίχλη - Σύγκρουση ΙΧ και φορτηγού (εικόνες)20:51Αποκάλυψη ΑΝΤ1 για την απάτη με τον ΦΠΑ: Εταιρείες φαντάσματα και επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ20:37Αίγυπτος: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας20:23Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:09Άρτα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στην σορό της 28χρονης εγκύου - Τι καταγγέλλουν συγγενείς της στον ΑΝΤ119:55Ισχυρούς κλυδωνισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η παραίτηση Τσίπρα19:41Αττική: Άνδρας οπλοφορούσε σε νυχτερινό κέντρο 19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο